App

Life | Whats On My Phone & Welke app is jouw favoriet?

juni 25, 2018

Ik zal jullie in dit artikel niet gaan vermoeien met de volledige inhoud van mijn telefoon. Wel heb ik een aantal apps die je misschien nog niet kent, maar wel handig vindt. Ik vertel je dan ook graag mijn ontdekkingen en welke app ik waarvoor gebruik, de hele algemene dingen als Whatsapp en Instagram daar gelaten.


Dit is mijn telefoon. Zoals je kunt zien een combinatie van chaos en structuur. Ik heb altijd ontelbaar veel berichten open staan (sorry aan alle mensen op wie ik laat reageer), maar aan de andere kant zijn mijn apps netjes geordend in mapjes. Op dit overzicht en in dit artikel zie je niet alle apps, maar heb ik de apps waar ik voornamelijk wat over te vertellen heb naar voren gesleept. Geen spon dit trouwens maar ik heb mijn telefoon al jaren via Ben. Ik heb een Iphone 6 en ik betaal rond de €27 voor onbeperkt bellen/sms en 3500mb. Mijn ervaring met Ben is dat ze niet de nieuwste modellen hebben maar dat je vrijwel altijd veel goedkoper uit bent dan ergens anders. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe telefoon/abonnement, dan heb ik wellicht een leuke korting voor je d.m.v. vriendenvoordeel. Als je me een berichtje stuurt dan zorg ik dat het linkje bij je terecht komt. Op Ben.nl kun je alle toestellen en abonnementen rustig bekijken:).


Foap
Foap is een app waar je foto´s in kunt uploaden om ze te verkopen. Je kunt collecties maken met je eigen én met andermans foto´s en op die manier geld verdienen. Als iemand jouw foto in een collectie stopt en ´m daardoor verkoopt krijg jij gewoon het hoogste bedrag. Als jij een foto van iemand anders in een collectie stopt en verkoopt, krijg je een kleine commissie.

de Bibliotheek
Pas kort geleden ontdekte ik dat ik via de bibliotheek ook gewoon online e-boeken kan lenen, ideaal. Als je even niks te lezen hebt, log je in op de site en leen je een boek, een paar tellen later staat ´ie in je app. Het lezen op zo´n klein scherm vond ik even wennen, maar in de praktijk is het prima te doen.

Drive
Drive is voor mij een enorme uitkomst wat foto´s betreft. Eerst mailde ik mezelf de foto´s van mijn camera die ik op Instagram wilde zetten. Vaak een heel gedoe en tijdrovend met zulke grote bestanden. Nu vis ik de betreffende foto gewoon uit mijn drive, en gaat alles een stuk sneller.


Scoupy
Scoupy vind ik leuk om tijdens het boodschappen doen er bij te pakken. In deze app staan regelmatig gratis producten of producten die je met korting kan kopen. Soms hebben ze maanden niks interessants en soms ineens geweldige dingen zoals chips, pizza´s en chocoladetoetjes.

BTW
Als je net als ik ondernemer bent, weet je dat je vaak BTW moet berekenen bij het opstellen van facturen. Nou ben ik verre van een rekenwonder en vul ik mijn factuurbedrag gewoon in, in deze app, ideaal!

Bring!
Bring is ideaal om te gebruiken als boodschappenlijst. Je kunt gemakkelijk dingen toevoegen en weer wegtikken als je ze gekocht hebt. Helemaal handig is dat je met meerdere personen in dezelfde lijst kunt, zo kunnen we hier thuis beide dingen toevoegen. Ook kan je een reminder sturen naar de anderen dat je boodschappen gaat doen, zo weten ze dat ze nog snel even hun dingetjes in de app moeten zetten. Naast deze geweldige functie kun je ook standaard lijstjes maken voor bijvoorbeeld een verjaardag, een recept of een barbecue.


GIF Keyboard
Het GIF toetsenboard is toch wel een aanvulling op mijn leven. Door dit toetsenbord kun je in verschillende apps GIFS versturen, ik hou er van.


Oppa
Oppa is een nieuwe Social Media waarbij je geld naar elkaar kunt sturen. Ik was hier in het begin heel sceptisch over want ik dacht dat niemand dat zou doen. Ik maakte een account aan en ontving al snel €0,20 van twee moderators. Ik besloot wat je investeren in de app, en gaf twee mensen die er wel gezellig uitzagen €0,10. Inmiddels ben ik nog geen miljonair, maar heb ik wel €6,80 verzameld met deze app. Verder niet echt de moeite waard, maar ik vind het wel een bijzonder gebeuren.

Brandbassador
Via deze app doe ik allerlei missies om wat geld te verdienen. Het platform is handig en duidelijk, ik ben groot fan. In dit artikel schreef ik er wat meer over, en kun je een linkje vinden om de wachtlijst te omzeilen.


13
Ik kan heel lastig uitleggen hoe dit spel werkt, maar het is leuk én verslavend. Voor de mensen die 2028 kennen; het lijkt er een klein beetje op alleen dan leuker. Gewoon downloaden dus, al is ´ie helaas alleen beschikbaar voor IOS.

FreePlay
Maanden was ik compleet verslaafd aan deze versie van Sims. Een leuk opgezet spel die je niet na een weekje zat bent. Helaas is de app stuk o.i.d. want als ik ´m nu open, sluit ´ie zichzelf direct weer af. Ik hou zeker tijd over, maar mis m´n Sims wel een beetje.

Tectonic
Ik ga niet de moeite nemen om de volledige spelregels van deze puzzel uit te leggen, waarschijnlijk maak ik jullie alleen maar in de war. Het is een soort sudoku, alleen dan anders en leuker. Aanrader want ik ben écht verslaafd.

Harry Potter
Toen dit spel met veel bombarie gelanceerd werd, downloadde ik ´m als die-hard fan natuurlijk meteen. Wat een deceptie jongens. Het is oersaai, je kant niks en er zit totaal geen uitdaging of diepgang in. Dode mus van de eeuw.

Kruiswoord
Tja, jullie mogen me officieel ¨granny¨ noemen vanaf nu.


Yoga Met Evy
In deze app kun je eerst gratis en daarna betaald yoga lessen volgen. Ik kreeg ooit een code voor een gratis setje lessen en ben toen fan geworden van onze Belgische vriendin. De oefeningen worden goed uitgelegd en de appt werkt prettig.

Seven
Eén week voordat we op vakantie gaan/gingen had ik bedacht dat ik nog wel even gespierd kon worden. Ik doe nu elke avond twee work-outs via deze app, ze duren elk 7 minuten. Ik vind de app fijn omdat hoe hels je sporten ook vindt, 7 minuten overleeft iedereen. Je hebt dagelijks een extra gratis set oefeningen die je kan doen na het kijken van een filmpje, verder is de standaard full body workout altijd gratis. De oefeningen worden duidelijk gedemonstreerd en de timer is duidelijk (je kan ook een strenge drill instructeur instellen).

Sleeptown
Sleeptown is een bijzondere app die ik al een tijdje heb, maar eigenlijk te weinig gebruik. In de app geef je aan wanneer je gaat slapen, er word dan gestart met de bouw van een klein huisje. De volgende ochtend geef je weer aan dat je wakker bent (je stelt van te voren je wektijd in) en voila, er is een leuk huisje gebouwd. Echter, als je ś nachts je telefoon gebruikt, stort het huisje in en heb je niks. Klinkt debiel maar het werkt wel. Ik zit ´s nachts echt veel te vaak op mijn telefoon en denk daar nu twee keer over na. Simpel, maar effectief.

Fabulous
Fabulous is een app die ik qua concept geweldig vind, maar die ik in de praktijk niet ideaal vind werken. Met deze app kun je bepaalde routines voor jezelf instellen om op die manier een (bijvoorbeeld) productiever of relaxter leven te leiden. Het idee werkt wel voor mij maar de app is soms wat onoverzichtelijk, traag en chaotisch.

Maya
Toen ik stopte met de pil, raadde iemand me Maya aan en ik ben er nog steeds blij mee. In deze app kun je makkelijk bijhouden wanneer je ongesteld bent, voorspellingen zien en vruchtbaarheid bekijken. Fijne aanvulling vind ik ook dat je symptomen kunt bijhouden en hierdoor veel inzicht krijgt. Zo ontdekte ik dat bepaalde klachten echt exact op dezelfde dagen terugkwamen, en kon ik daar rekening mee houden.

Headspace
Mijn favoriete mediatie-app. Duidelijk, simpel en heel erg prettig. Ik heb inmiddels een betaald abonnement en dat kan ik iedereen aanraden.


Duolingo
Ik hou mijn talen graag een beetje bij en vind het leuk om wat nieuws te leren. Duolingo is een hele fijne, gratis en duidelijke app waarbij je echt gemakkelijk een taal leert. Als je voor school een taal moet leren, weet ik zeker dat je met deze app een hoger cijfer kan halen dan je anders zou doen. De app zit echt als een spel in elkaar, waardoor je helemaal niet het idee hebt saai aan het stampen te zijn. Leuk is ook dat je clubjes kunt oprichten met bijvoorbeeld je vrienden of je klasgenoten. Zo heb ik een clubje met mijn Roemenië-project, en dagen we elkaar flink uit om door te leren!


InShot
Ik maak wel eens video´s met mijn telefoon voor Instastories en met deze app kun je heel prettig bewerken én versnellen. Werkt makkelijk en duidelijk, ik ben fan.

Snapseed
Een van de vele fotoprogramma´s. Wat ik aan Snapseed vooral fijn vind, is dat je kleine stukjes van je foto kunt bewerken, zoals bijvoorbeeld een stukje schaduw wat lichter maken. Je kunt zo veel mooier en efficiënter bewerken.

PicMonkey
PicMonkey en ik zijn echt al jaren trouwe vrienden. Ik gebruik dit programma (betaald) op mijn laptop voor het bewerken van mijn foto´s. Je kunt er eigenlijk alles mee wat je in Photoshop ook kunt, alleen vind ik het zelf eenvoudiger werken. Op je telefoon zijn er ook veel (gratis) mogelijkheden voor als je even geen laptop bij de hand hebt.

Lightroom CC
De laatste weken ben ik flink aan het stoeien met deze app omdat ik mijn outfitfoto´s wat mooier wil bewerken. Ik ben er totaal nog niet uit maar veel mensen zijn fan van deze app dus ik blijf oefenen.

Dat waren ze, de apps waarvan ik dacht dat ze niet héél standaard waren. Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren!
Laat je jouw app-tips achter in de comments?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.