ondernemerschap

Business | Waarom ik zo van het ondernemerschap hou + 5 vragen om jezelf te stellen

maart 10, 2022

Het ondernemerschap vind ik geweldig en ik ben enorm dankbaar dat ik deze fijne baan vol vrijheid en creativiteit heb. Ik ben dankbaar maar besef me ook dat het niet aan is komen waaien. Ik heb keihard gewerkt om te komen waar ik nu ben en ben nog dagelijks bezig met mezelf ontwikkelen en verbeteren. In dit artikel 5 vragen die elke (toekomstige) ondernemer zichzelf zou moeten stellen. De vragen helpen je als ondernemer heel helder te krijgen hoe jouw business in elkaar zit. We denken vaak dat we alles helder hebben maar als we specifieke vragen gaan beantwoorden, zit de vork soms toch anders in de steel. Als je na het beantwoorden van onderstaande vragen alles duidelijk hebt, kun je een goede contentstrategie bepalen, je werk beter inplannen en veel efficiënter en makkelijker werken.

Wie is je doelgroep?

Bepaal wie je ideale klanten zijn en maak dat zo specifiek mogelijk. Kies bijvoorbeeld niet alleen ondernemers als doelgroep maar specificeer het naar kennisondernemers of vrouwelijke ondernemers die nog in loondienst zitten. Als je iedereen aan wilt spreken, spreek je niemand aan, wees dus niet bang om keuzes te maken. Bepaal voor jezelf wat deze mensen van jou nodig zouden kunnen hebben.

Wat bied je aan?

Welke producten of diensten kun je aanbieden en welke voordelen hebben deze? Als je overtuigd bent van de kwaliteit van je eigen product kom je niks verkopen, dan kom je iets brengen. Stel jezelf dus heel kritisch de vraag wat precies de meerwaarde is van jouw product. Het is ook handig om even tijd te besteden aan de producten of diensten die je absoluut niet wilt aanbieden. Als ondernemer krijg je vaak vragen rondom gerelateerde producten en het is fijn om voor jezelf heel helder te hebben wat wel en niet onder jouw aanbod valt.

(vanaf) Wanneer is je aanbod beschikbaar?

Maak een tijdsplanning om je toekomstige product te lanceren en bedenk of je je producten altijd beschikbaar wilt stellen of bijvoorbeeld maar een paar keer per jaar. Als je veel verschillende producten en diensten hebt, is het handig om je lanceringen en beschikbaarheid overzichtelijk te houden.

Waar ga je verkopen?

Hoe ga je je producten praktisch gezien verkopen? Ga je met handmatige facturen werken of moet je een webshop (laten) bouwen? Wat heb je concreet nodig om op een optimale manier voor je klanten en voor jezelf te kunnen gaan verkopen? Denk aan dingen als een webshop, een zakelijke rekening, een betaalsysteem en administratie.

Waarom doe je wat je doet?

Maak voor jezelf heel duidelijk waarom je doet wat je doet. Waarom word je er blij van? De waarom in je business is wat mij betreft de essentie van het ondernemerschap die je helpt om de juiste mensen aan te spreken en goede producten te ontwikkelen. Waarom ik doe wat ik doe? Het ondernemerschap is voor mij (als chronisch zieke) een enorme uitkomst. Ik geniet zo van de vrijheid die het me oplevert en van alle creativiteit die ik erin kwijt kan. Mijn werk maakt mij heel gelukkig en ik geniet er met volle teugen van. Ik gun iedereen om zo veel plezier te hebben in zijn of haar werk, om uit te kijken naar de volgende werkdag en om te ondernemen binnen zijn of haar eigen mogelijkheden en kaders. Daarom wil ik zo veel mogelijk mensen helpen om ook online te gaan ondernemen. Ik denk dat veel mensen denken in beperkingen maar er is zo ontzettend veel mogelijk als je denkt in kansen.

Tot slot

Als ondernemer valt er, zowel voor beginners als gevorderden, altijd wel wat te verbeteren en ontdekken. Dat maakt wat mij betreft het ondernemerschap juist zo leuk. Je bent nooit uitgeleerd en kunt jezelf altijd blijven uitdagen, zonder dat je de druk hebt van een baas, vaste werktijden en veel verplichtingen. Wil jij ook je eigen onderneming en samen kijken of bloggen of een andere vorm van online ondernemen iets voor jou is? Of heb je al je eigen bedrijf en wil je meer geld gaan verdienen en een enthousiaste en eerlijke cheerleader die je daarbij helpt? Stuur gerust vrijblijvend een mailtje naar info@miraennen.nl om de opties te bespreken of een Zoomcall in te plannen om kennis te maken.

Wil je gratis meer tips rondom het ondernemerschap en een kijkje achter de schermen? Volg dan mijn Instagram account @miraennen!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Boshuisje workation + €75 korting op je verblijf!

  […] workation is wat mij betreft geen normale werkweek dus neem het er lekker van en maak het jezelf makkelijk. Neem comfortabele kleding mee, fijne […]

  april 4, 2022 at 5:00 pm Reply
 • Personal branding: zo maak je extreem makkelijk bijpassende content!

  […] ondernemer kan personal branding je positie enorm versterken. Het laat zien wie je bent, versterkt je […]

  mei 5, 2022 at 3:30 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.