instagram boosten

Business | Je Instagram boosten in één uur!

maart 15, 2022

In een uurtje je Instagram (klik voor mijn account) boosten? Dat kan! Een goed Instagram account kost, naast content maken, veel tijd. Content is de basis maar ook de manier waarop jij omgaat met je volgers en reageert bij anderen, heeft invloed op je bereik. In dit artikel deel ik hoe je in één uur tijd je Instagram een boost kunt geven.

Je Instagram boosten

Minimaal 2-3 keer per week een uurtje inplannen (dit kan ook voor de tv) om op een nuttige manier actief te zijn, kan je account een enorme boost geven. Naast een goede contentstrategie, is het ook belangrijk om een strategie te hebben rondom engagement. Neem dit onderdeel van social media dan ook heel serieus en zie het niet als optioneel. In één uur tijd kun je de volgende nuttige dingen doen om je account te boosten:

 • 15 minuten. Relevant reageren bij andere relevante accounts. Reageren bij accounts die je niet boeiend vindt, heeft geen nut.
 • 15 minuten. Relevant reageren bij de hashtags die je volgt en/of zelf gebruikt.
 • 10 minuten. Populaire posts van collega’s bekijken om te onderzoeken wat werkt (niet om het na te doen). Kopieer nooit iets maar gebruik deze 10 minuten voor onderzoek. Wat scoort wel en wat scoort minder? Kun je daar overeenkomsten in ontdekken?
 • 15 minuten. Stories bekijken en (altijd relevant en oprecht!) reageren.
 • 5 minuten. Rondkijken op de explore pagina en bij interesse nieuwe mensen gaan volgen.

Relevante & oprechtheid

Relevantie en oprechtheid zijn toverwoorden. Zonder die twee, heeft alles uit bovenstaand lijstje geen enkele zin. Ook is reageren en erop uit gaan op Instagram, veel leuker voor jezelf als je het vanuit oprechte interesse doet en niet als een moetje ziet. Er zijn zo veel leuke accounts en inspirerende posts, het is toch heerlijk om daar lekker tussen te neuzen? Alleen zenden en er niet op uit gaan, is ook nutteloos. Verdeel je tijd dus goed en besef je dat je een succesvol Instagram account niet bereikt met enkel posten en af en toe een like.

Heb je behoefte aan persoonlijk advies rondom jouw Instagram? Dan is mijn Adviesgesprek wellicht iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op via info@miraennen.nl en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Bregje

  Wat een super handig artikel dit! Ga er meteen mee aan de slag! Thanks.

  april 7, 2022 at 8:20 am Reply
  • Mira Ennen

   Leuk om te horen, dankjewel!

   april 9, 2022 at 11:21 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.