meer bezoekers op je blog

Business | Meer bezoekers op je blog? Zo doe je dat!

november 11, 2019

Als je met liefde en plezier een blogpost geschreven hebt, vind je het waarschijnlijk leuk als zo veel mogelijk mensen deze komen lezen. Met onderstaande tips trek je in no time meer bezoekers op je blog!

Schakel hulp in

Vraag je vrienden, familie of bevriende bloggers eens of ze jouw artikel willen delen, grote kans dat er in ieder geval één iemand ja zegt. Alle exposure is welkom maar ik zou zelf niet iemand benaderen die je amper kent alleen maar voor de volgers aantallen. Zelf een artikel of foto van een andere blogger delen is overigens ook goed voor je karma, we moeten elkaar toch een beetje helpen!

SEO

Ik ga er niet te lang over praten want ik zeg het in bijna elk Blog Academy artikel; SEO is zó ontzettend belangrijk. Als je SEO niet in orde is wordt je simpelweg niet gevonden door Google, en dat is zonde. In dit artikel kun je meer informatie over SEO vinden.

Word lid van Facebookgroepen

Op Facebook zijn diverse groepen te vinden waarin je je blogpost kunt delen. Fijne manier om veel mensen te bereiken en ook leuke groepen om zelf andere blogs te ontdekken. Als je in de zoekbalk van Facebook ¨blog¨ intypt, zie je al heel wat groepen verschijnen.

Kom in contact met vergelijkbare bloggers

Via social media kom je makkelijk in contact met bloggers die over dezelfde onderwerpen schrijven of die je gewoon interessant vindt. Altijd leuk om over jullie gezamenlijke baan of interesses te praten en wie weet kun je elkaar helpen met vragen of het delen van een artikel.

Interne links

Interne links zijn niet alleen goed voor je SEO (daar is ´ie weer) maar het zorgt er ook voor dat lezers sneller naar een ander artikel klikken en dus langer op je site blijven. Wellicht spreek je ze zo aan dat ze terug komen!

Pinterest

Mijn nieuwste hervonden hobby is absoluut Pinterest. Naast dat ik het ontzettend leuk vind, is het een geweldige manier om meer bezoekers op je blog te krijgen. Ik schoonde in één avond mijn account op, maakte nieuwe borden en pinde het een en ander, de volgende ochtend waren mijn maandelijkse kijkers al verdubbeld. Niet elke kijker op Pinterest klikt natuurlijk door naar een artikel maar het kan toch aardig wat verkeer opleveren.

Begin een nieuwsbrief

Zoals je misschien weet, heb ik een hele tijd een maandelijkse nieuwsbrief verstuurd met onder andere als doel; meer lezers trekken. Voor mij werkte het niet echt, de nieuwsbrief werd goed gelezen maar mensen klikten amper door. Er zijn blogs voor wie een nieuwsbrief juist wel heel goed werkt en proberen kan altijd. Probeer mensen niet te spammen met je nieuwsbrief maar echt iets van toegevoegde waarde te bieden en ze natuurlijk nieuwsgierig te maken naar je site.

Hashtags

De kans is groot dat je naast je blog ook gebruik maakt van verschillende social media platformen, gebruik op deze platformen de juiste hashtags zodat mensen je kunnen vinden. Zorg dat je hastags relevant zijn, niet te groot en ook niet te klein. Bedenk wat voor soort mensen je graag naar je site wilt trekken en op welke hashtags zij mogelijk gaan zoeken.

Interessante titels

Schrijf interessante titels voor je artikelen die mensen nieuwsgierig maken, zonder ze een leugen voor te houden. Clickbait kennen we inmiddels allemaal wel en het is hoogstens irritant. Kies een titel die geen leugens verkoopt maar mensen wel uitnodigt om door te klikken.

Tot slot

Uiteraard is relevante en leuke artikelen posten, begeleid door mooie foto´s ook belangrijk voor meer bezoekers op je blog. Als je het lastig vindt om zelf je foto’s te maken, kun je prima gebruik maken van stockfoto’s. Kies aansprekende foto´s die een beetje bij elkaar passen en je bent al een heel eind. Verwacht ook niet na een week bloggen duizenden of zelfs honderden bezoekers. Een groot publiek opbouwen kost tijd, geduld en discipline.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

13 Comments

 • Wiltje

  Handige tips leuk

  november 11, 2019 at 8:47 pm Reply
 • Anne

  Haha, ja, die titels, dat klopt wel. Ik heb er nu een online staan genaamd ‘Waarom ik 15 uur in de gevangenis doorbracht’ en die wordt flink gelezen. Net als een blog die ik ‘In je blote kont’ noemde, van 4 jaar geleden.

  Ik merk dat het trekken van bezoekers heel langzaam gaat, maar misschien spreekt mijn blog ook gewoon weinig mensen aan. (Ik heb rond de 1700 bezoekers per maand, vind dat heel veel, maar als je vergelijkt met grote bloggers is dat natuurlijk niks.)

  november 11, 2019 at 9:36 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah 1700 is ook gewoon heel veel hoor <3

   november 12, 2019 at 8:21 am Reply
 • bychristiana

  Ik denk inderdaad dat in contact komen met vergelijkbare bloggers goed is om te doen. Als hun content namelijk bij jou past, zal dat andersom in veel gevallen ook zo zijn. Sowieso vind ik het altijd heel leuk en inspirerend om rond te kijken op andere blogs en leuke berichtjes achter te laten. Hierdoor creëer je ook een soort ‘gezelligheid’ op je site, en ik merk dat dat mensen ook echt aanspreekt.

  november 12, 2019 at 8:52 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja helemaal mee eens! Ik merk dat ik reageren bij andere blogs vaak wel lastig vind. Ik wil dan geen loze comment droppen maar weet vaak ook niet echt iets zinnigs te zeggen. Stom eigenlijk want als blogger ben je met elke reactie blij: goed voornemen dus!

   november 12, 2019 at 1:10 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik blijf het moeilijk vinden. Door mijn temperament lijkt het of mensen niet durven te reageren ?
  Maar ik ben best aardig hoor!
  Terwijl mijn cijfers echt mega hoog zijn, zie je dat niet terug in de reacties!

  november 12, 2019 at 6:50 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hihi doodsbang! Maar nee dat ligt denk ik niet aan jou hoor! Ik heb tienduizenden bezoekers en een handjevol reacties. Reageren is blijkbaar niet meer zo van deze tijd.

   november 12, 2019 at 8:20 pm Reply
 • Nienke

  Nog een tip, zeker fijn voor de bloggers die (nog) klein zijn: kijk of er binnen jouw niche een of meerdere tags, thema’s of een terugkerend item is. Onder boekbloggers is er bijvoorbeeld de Friday Five. Meedoen daaraan kan nieuwe bezoekers naar je site lokken, zeker als jij en de andere bloggers die meedoen naar elkaar verwijzen. Daarbij geeft het vaak ook een originele kijk op je niche.

  december 11, 2019 at 1:59 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hele leuke tip, dankjewel!

   december 11, 2019 at 2:01 pm Reply
 • Mariska

  Ik was even bang dat tip 1 zou zijn : schrijf een artikel over hoe je meer bezoekers trekt 😛

  december 11, 2019 at 2:29 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hahaha dat was zelfs voor mijn doen droog geweest!

   december 11, 2019 at 7:09 pm Reply
 • Amelie van Writings by Amelie

  Handige tips! De meeste pas ik zeker toe. Aan sommige tips kan ik nog wat werken!

  december 15, 2019 at 5:48 pm Reply
 • Matthijs

  Interessant stuk! Ik ga hier zeker mee aan de slag voor de blogs van de online personeelsplanning systeem http://www.werktijden.nl

  september 9, 2021 at 9:28 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.