handige websites

Business | Handige websites voor bloggers: hier heb je er 5!

januari 18, 2022

Ben je blogger of ondernemer en altijd in voor een lijstje met handige websites? Ik deel 5 gratis en betaalde websites die ik met veel plezier gebruik om mijn werk makkelijker te maken.

Unsplash

Op Unsplash vind je gratis stockfoto’s die je mag gebruiken voor je blog en social media. Er is veel keuze op Unsplash en de foto’s zijn mooi maar worden wel door veel mensen en bedrijven gebruikt.Wil je graag willen wat meer unieke foto’s die niet heel veel gebruikt worden? Naast alle gratis opties, biedt Unsplash ook betaalde foto’s aan waarmee je een unieker exemplaar is huis hebt. Tip: inplaats van via de zoekbalk foto’s te zoeken, vind je op de homepage vaak ook prachtige beelden die je anders niet gevonden had.

Canva

Wil je mooie visuals maken voor je blog (of social media) maar ben je niet zo thuis in digitaal ontwerpen? Canva is je beste vriend. Deze website heeft talloze gratis templates waarmee je de mooiste creaties maakt of bestaande ontwerpen met een paar aanpassingen omzet naar jouw eigen stijl. Ik heb zelf voor ongeveer €10 per maand een pro abonnement en vind dat absoluut het geld waard. Je loopt niet meer tegen het feit aan dat je mooie elementen of foto’s wilt gebruiken en daar per stuk voor moet betalen. De opties zijn eindeloos. Ook leuk: Canva is ideaal voor het eenvoudig opmaken, van e-books, online trainingen, presentaties en andere digitale producten.

Emojipedia

Wil je emoji’s aan je blog toevoegen of schrijf je teksten voor social media via je laptop? Op Emojipedia vind je alle emoji’s die je op je telefoon ook hebt en kun je ze eenvoudigen kopiëren naar je tekst😊.

Bitly

Wil je een link delen maar is deze erg lang en oogt het rommelig? Met Bitly kun je gratis en eenvoudig een link verkorten. Je krijgt dan nog steeds een random URL maar wel een hele korte, dit staat een stuk netter.

Creative Market

Creative Market is, zoals de naam al doet vermoeden, een ‘creatieve markt’. Op deze website koop je logo’s, fonts, visuals, thema’s en meer gemaakt door zelfstandige artiesten. Een geweldige plek om originele ontwerpen te vinden voor welke stijl dan ook. Ook leuk: via de nieuwsbrief krijg je wekelijks 6 gratis ontwerpen! Let wel even op voordat je ze commercieel inzet; dat mag niet altijd zomaar maar is te zien aan de bijbehorende licentie.

Tot slot

Er zijn natuurlijk talloze handige websites te vinden, het internet heeft ons zoveel te bieden. De bovenstaande websites gebruik ik zelf op dit moment het meest voor mijn blog. Heb je een leuke toevoeging aan deze lijst? Laat ‘m dan achter in de reacties!

Verdien jij nog geen fulltime salaris met je blog maar wil je dat wel? Check dan mijn Boost je Blog cursus!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Mitchel

    De meeste websites gebruik ik al. Maar daar kan ik waarschijnlijk nog meer uithalen. Unsplash en Canva gebruik ik het meest.

    januari 25, 2022 at 9:09 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.