goede instagram bio

Business | Zo schrijf je een goede Instagram bio!

oktober 21, 2019

Een goede Instagram bio draagt absoluut bij aan je online visitekaartje. In dit artikel geef ik een aantal tips waarmee je jouw Instagram bio een level hoger tilt!

Kort maar krachtig

Zorg dat je Instagram bio meteen duidelijk maakt wat jij doet en wat je te bieden hebt. Blijf dicht bij jezelf en denk na over wat jou anders maakt dan anderen. Ik ben fan van korte lijstjes met bijpassende emoji´s omdat die snel weergeven wat je in huis hebt. Lijstjes zijn ook lekker overzichtelijk en lezen wat mij betreft prettiger dan een heel verhaal achter elkaar.

De ¨inspirerende¨ quote

Persoonlijk ben ik geen fan van Engelse sentimentele/inspirerende/diepzinnige quotes. Ik heb niet echt redenen waarom ik geen fan ben, het is gewoon niet helemaal mijn ding. Ik zou deze dan ook achterwege laten en kiezen voor iets grappigs of unieks in je eigen taal als je toch graag iets quote achtigs wilt plaatsen. Waarom je eigen taal? Dat lees je hier onder.

Maak duidelijk uit welk land je komt

Ik vind het altijd prettig om te zien of iemand ook uit Nederland komt of niet. Ik volg mensen die ik leuk vind maar kom ook graag in contact met andere Nederlandse vrouwen omdat zij mijn doelgroep zijn. Als je allerlei buitenlandse teksten in je biografie hebt, is het wellicht niet helemaal duidelijk welke doelgroep je nou bent. Onder andere bedrijven vinden het handig om dit meteen te zien, kies dus voor een locatiepin in je bio of schrijf alles gewoon lekker in het Nederlands.

Clean lettertype

Het is al een tijdje gaande op Instagram en ik heb er zelf ook aan meegedaan: bijzondere lettertypes in je Instagram bio. Het lijkt leuk maar ze zijn niet op alle telefoons zichtbaar en de meeste lettertypes vind ik zelf chaotisch en slecht leesbaar. Hou het dus vooral bij het normale lettertype van Instagram. Mocht je echt per se een ander lettertype willen, kies dan alsjeblieft iets wat goed leesbaar is.

 

Roep niet te veel vragen op

Mensen nieuwsgierig maken is goed maar onduidelijkheid scheppen niet. Ik zie regelmatig woorden/namen in iemands Instagram bio staan die insinueren dat diegene iets doet maar het is niet helemaal duidelijk wat dan precies. Bijvoorbeeld: Mira | The Coach, allemaal leuk en aardig, maar wat coach ik dan? Als je er dus voor kiest om achter je naam nog iets te zetten, zorg er dan voor dat niet alleen maar onduidelijkheid geeft.

Call to action

Je kunt in je Instagram bio één linkje kwijt, gebruik die verstandig en plaats er een ¨call to action¨ boven. Een call to action roept mensen op om iets te gaan doen. Bijvoorbeeld: ¨Lees hier mijn laatste artikel¨ of ¨Klik hier voor een gratis ebook¨.

Tot slot

De kern is wat mij betreft: je hebt maar kort de tijd om iemands aandacht te ¨vangen¨, maak daar gebruik van. Prikkel op een duidelijke en krachtige manier die echt bij jou en je profiel past. Mocht je tips willen voor Instagram dan is het adviesgesprek dat ik aanbied wellicht wat voor jou. In dat gesprek scan ik jouw account volledig en krijg je persoonlijke tips op alle vlakken die Instagram te bieden heeft.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Mariska

  Die locatiepin is een goede, ga ik vandaag nog even fixen 🙂

  oktober 21, 2019 at 2:10 pm Reply
 • Instagram tips nodig? Hier heb je 10 snelle adviezen!

  […] jij te bieden hebt. Mensen moeten in één oogopslag kunnen zien wat er gebeurt op jouw account. In dit artikel lees je waar een goede bio aan moet […]

  november 8, 2022 at 11:41 am Reply
 • Instagram verbeteren: deze tips zorgen dat je basis in orde is!

  […] want niet elke telefoon kan die lezen, roep geen vragen op en zorg dat het er netjes uit ziet. In dit artikel ga ik uitbreid in op alles waar je Instagram bio aan moet […]

  november 8, 2022 at 3:00 pm Reply
 • Snelle Instagram tips nodig? Hier heb je 10 adviezen!

  […] dat je met je bio snel duidelijk maakt wie jij bent en wat jij te bieden hebt. In dit artikel lees je waar een goede bio aan moet […]

  november 15, 2022 at 10:30 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.