geld verdienen met bloggen

Business | Geld verdienen met bloggen? Dit kun je beter laten!

januari 20, 2020

Als je dit artikel aangeklikt hebt, ga ik er vanuit dat je geïnteresseerd bent in geld verdienen met bloggen. Ik leg je hier uit wat punten kunnen zijn die die inkomsten tegenhouden. Check ze allemaal en wie weet gaat het verdienen straks een stuk sneller!

Hoe realistisch is geld verdienen met bloggen nog?

Deze vraag krijg ik ontzettend vaak. Ik denk dat geld verdienen met bloggen realistisch is, als je ook daadwerkelijk de tijd en zin hebt om iets op te bouwen. Nu beginnen met bloggen en er over een halfjaar of jaar je fulltime baan van maken vind ik, uitzonderingen daar gelaten, niet realistisch. Internet blijft echter bestaan en online marketing wordt in mijn ogen alleen maar groter. Er zal dus voorlopig wel vraag blijven naar linkjes en online promotie. Dus ja, geld verdienen met bloggen is realistisch maar nee, het is niet realistisch op de korte termijn.

Je ziet je blog niet als een bedrijf

Als je (veel) geld wilt verdienen met je blog, moet je afstappen van het idee dat het je hobby is. Vanaf nu is je blog je bedrijf, of je nou ingeschreven staat bij de KVK of niet. Als je je blog als een onderneming behandelt en ook qua kwaliteit en kwantiteit zakelijk denkt, zul je veel sneller opdrachtgevers aantrekken. Neem je blog serieus, wees kritisch op je posts en trek alle zelfdiscipline die je hebt uit de kast om je uploadschema na te komen. Realiseer je ook dat je zakelijk moet kunnen zijn. Wellicht past dat niet bij je en dat is geen enkel probleem, dan is bloggen als hobby waarschijnlijk iets waar jij veel gelukkiger van wordt.

Geen affiliate links

Affiliate links leveren je in de meeste gevallen geen duizenden euro´s per maand op maar het is wel een leuk zakcentje waar je, op het plaatsen na, niks voor hoeft te doen. Nu vind ik niet dat je je blog helemaal vol moet plempen met affiliate links maar als je een boekreview schrijft en toch al linkt naar bol.com, kun je er net zo goed een affiliate link van maken. Affiliate links werken in mijn ogen en ervaring het beste als ze bij je artikel passen en als het er niet te veel zijn. LinkPizza vind ik zelf een heel fijn platform wat affiliate betreft, die raad ik dan ook iedereen aan.

Je social media is niet op orde

Je weet inmiddels dat je je blog als bedrijf moet zien, maar vergeet ook niet je social media kanalen. Het is niet gek om een privé account ook voor je blog te gebruiken, let echter wel een beetje op wat je daar post. Zie je social media als een verlengstuk van je blog en gedraag je er netjes. Als je geen zin hebt om daar op te letten of je vindt het lastig, dan is het handiger om privé en werk op social media gescheiden te houden.

Je contactinformatie is onduidelijk

Als een bedrijf op je blog is en graag wilt samenwerken, is het een enorme afknapper als ze moeten zoeken naar een manier om met jou in contact te komen. Zorg er dus voor dat je mailadres of een contactformulier binnen no time gevonden is zodat dat in elk geval geen reden is om samenwerkingen mis te lopen. Je kunt bij deze informatie eventueel ook vermelden hoe je aan samenwerkingen doet of welke samenwerkingen je niet wilt. Dit scheelt een hoop nutteloze mailtjes van bedrijven die 8 blogposts willen in ruil voor een nagellakje. Erg overdreven voorbeeld maar bijna elke blogger zal inmiddels wel weten wat ik bedoel.

Je staat nergens ingeschreven

Nu kun je gaan zitten wachten tot bedrijven je vinden en mailen maar er zijn ook talloze platformen waar je samenwerkingen kunt scoren. Schrijf je overal in, pitch op campagnes en kom in contact met bedrijven die samenwerkingen voor je regelen. Ik krijg veel mailtjes voor samenwerkingen maar toch ook zeker de helft gaat via allerlei platformen dus dat is zeker een leuke manier om inkomsten te scoren!

Je schrijft alleen om geld te verdienen

Allereerst; als je het bloggen niet leuk vindt maar alleen schrijft voor het geld; stop er maar mee. Een inkomen opbouwen met je blog kost vaak jaren de tijd en dat ga je niet volhouden als je er geen reet aan vindt. Als je eenmaal wat verdient, pas er dan op dat je niet alleen maar artikelen schrijft waarmee je geld verdient (bijvoorbeeld door veel links of een samenwerking). Schrijf ook content die uit jezelf komt en die je leuk vindt om te maken, dit komt de kwaliteit van je blog zeer zeker ten goede.

Tot slot

Hopelijk kunnen bovenstaande zaken je helpen om meer inkomsten te genereren met je blog. Let wel; de basis moet goed zijn. Zorg voor een steady blog die er netjes uit ziet en overzichtelijk is voordat je je gaat focussen op geld verdienen. Ga ook niet akkoord met alles wat je aangeboden wordt en durf voor jezelf op te komen. Bedrijven proberen nog steeds vaak voor een paar tientjes vooraan te zitten, heel begrijpelijk want waarom zouden ze meer betalen als iemand ja zegt? Ga echter niet onder je waarde werken en straal professionaliteit uit door niet zomaar de helft korting te geven op je tarieven.

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Linne

  Heel duidelijk artikel! Thanks voor de tips ?

  januari 20, 2020 at 8:59 am Reply
 • Beginnen met bloggen: zo doe je dat!

  […] al deze stappen doorlopen hebt, en wat artikelen klaar hebt, zou ik ze publiceren en beginnen met bloggen en promoten. Eventueel kun je mensen die je vertrouwt om feedback vragen, vraag of ze kritisch […]

  december 30, 2022 at 5:00 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.