gefocust werken

Business | Gefocust werken? Deze methode werkt voor mij!

februari 25, 2022

Gefocust werken is voor mij soms best een uitdaging. De ene dag ga ik als een speer maar de andere dag lijkt er niks uit mijn vingers te komen en ben in continu afgeleid. Is dit herkenbaar voor je? In dit artikel deel ik een techniek die voor mij enorm goed werkt op de momenten dat het even niet vanzelf gaat.

Pomodoro

De Pomodoro techniek is voor mij dé oplossing als de concentratie ver te zoeken is en gefocust werken essentieel is om wat gedaan te krijgen. Met deze techniek werk je 30 (soms 25) minuten lang geconcentreerd aan je taak en heb je daarna 5 minuten pauze. Daarna werk je weer verder en wisselen de werk- en pauze blokken zich af.

Voor mij werkt deze methode zo goed omdat de focus momenten relatief kort zijn. Hierdoor kan ik ze makkelijk volhouden en heb ik niet het gevoel dat ik aan het begin sta van een urenlange mega geconcentreerde werksessie.

De tijd bijhouden

Er zijn verschillende manieren om de Pomodoro techniek toe te passen. Je kunt zelf de tijd bijhouden maar er zijn ook diverse apps, audio’s en video’s te vinden die je helpen. Zo hoef je alleen iets aan te zetten, te werken (of studeren) en je niet bezig te houden met de tijd. Wat mij betreft een stuk fijner.

Mijn favoriet

Mijn absolute favoriet is de Harry Potter serie van Peaceful Ambience, deze vind je hier op Youtube. Hier werk je bijvoorbeeld met achtergrondgeluiden van het grote meer, de Hogwarts Express of het huisje van Hagrid. Ben je niet zo’n fan van Harry Potter of wil je eens iets anders proberen? Het YouTube kanaal heeft nog veel meer Pomodoro video’s gebaseerd op populaire films.

Tot slot

Deze methode werkt voor mij het beste als ik mijn telefoon ook omdraai en het geluid uitzet, zo word ik niet afgeleid door meldingen. Verder probeer ik in de 5 minuten pauze ook even op te staan van mijn werkplek, dat helpt voor mij om het werken echt los te laten en daarna weer gefocust verder te kunnen.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.