bezoekers

Business | Deze dingen willen je bezoekers graag zien op je website

mei 4, 2021

Dat je website er goed uit ¨moet¨ zien is logisch, het oog wil ook wat. Echter zijn er nog meer factoren die bijdragen aan een blije en tevreden bezoeker. In dit artikel deel ik wat de bezoekers van je website graag willen zien.

Duidelijkheid

Zorg dat je bezoekers direct kunnen zien wat jij doet en wat er op jouw website te vinden is. Denk ook aan praktische informatie als je bijvoorbeeld diensten of producten aanbiedt. Geef ze alle nodige details en zorg dat een potentiële klant niet ellenlang moet scrollen voor ze je prijzen of informatie kunnen zien.

Contactgegevens

Maak het makkelijk om contact met je op te nemen op verschillende manieren, iedereen heeft zo zijn voorkeur. Zorg dat je e-mailadres makkelijk te vinden is, maak een contactformulier of installeer bijvoorbeeld een chatfunctie. Zorg ik elk geval dat het makkelijk is en dat mensen niet hoeven te zoeken naar een contactkanaal als ze je wat willen vragen.

Overzicht

Een overzichtelijke website is ontzettend belangrijk. Zorg dat alles op je site goed te vinden is en dat ´ie logisch is opgebouwd qua pagina´s en menu´s. Less is more: zorg voor overzicht.

Mooie beelden

Het oog wil ook wat. Zorg voor mooie scherpe foto´s met goede belichting. Nu begrijp ik dat niet iedereen dat zelf kan en dat hoeft ook helemaal niet. Als het je niet lukt om zelf mooie foto´s te maken, maak dan gebruik van (gratis) stockfoto´s. Ik vind zelf Unsplash een hele prettige website voor gratis stockfoto´s. Er is veel keus en de kwaliteit is altijd uitmuntend.

Mogelijkheid tot meer

Vind iemand je leuk? Zorg dan dat ze meer van je kunnen krijgen. Verwijs duidelijk door naar je social media, naar andere dingen die je doet of geef de optie om te abonneren op een nieuwsbrief.

Jou!

Mensen houden nou eenmaal van persoonlijkheid dus het is zeker van toegevoegde waarde om jezelf te laten zien op je website. Bij voorkeur een foto direct op de homepage, dat is lekker persoonlijk maar als je dat niet wilt, eventueel een foto bij de ¨Over mij¨ pagina. Wil je helemaal anoniem blijven? Dan kan natuurlijk ook, zorg er dan voor dat je je persoonlijkheid extra door laat schemeren door bijvoorbeeld je schrijfstijl, onderwerpen en foto´s.

Wat zie jij graag als je een website bezoekt?

Photo by Kevin Bhagat on Unsplash

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Amber / Happybeat

  Hele goede tips en waar ook! Ikzelf haak vaak af wanneer de foto’s die in de artikels van een website staan niet even breed zijn als het tekstvak waardoor ze zwevend in het artikel lijken te staan. Dat oogt altijd zo slordig vind ik. Is that just me?

  mei 5, 2021 at 9:11 am Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel! En herkenbaar wel, vind dat ook zo rommelig ogen!

   mei 5, 2021 at 10:10 am Reply
 • Goede website maken? Zo bepaal je hoe ´ie er uit komt te zien!

  […] je nou zelf je website gaat maken of het door iemand anders laat doen, het is altijd slim om vooraf goed na te denken over […]

  mei 13, 2022 at 6:20 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.