afbeelding seo proof maken

Business | Je afbeelding SEO proof maken? Zo doe je dat!

april 29, 2021

Als je wilt dat je website gevonden wordt, is SEO extreem belangrijk en je afbeeldingen vallen daar onder. Je afbeelding SEO proof maken? In dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet.

Wat heb ik aan afbeeldingen die gevonden worden?

Waarschijnlijk wil je dat mensen je artikelen lezen en niet alleen naar je plaatjes kijken op Google afbeeldingen. Goed vindbare foto´s dragen echter ook bij aan de vindbaarheid van je site en bij SEO geldt zeker; alle beetjes helpen.

Welke keyphrase moet ik kiezen?

Als SEO volledig nieuw voor je is, raad ik je aan om je daar eerst even in te verdiepen, al is het maar een half uurtje. Het kiezen van keyphrases is, als je het eenmaal door hebt helemaal niet lastig. Maak je keyphrase altijd relevant, bedenk waar mensen op zoeken en eventueel nog een meer unieke variatie (maar ook niet te uniek).

Je afbeelding heeft een naam nodig

Geef je afbeelding een naam en niet zomaar eentje. Geef je afbeelding altijd een relevante naam en verwerk de keyphrase van je artikel erin. Is de keyphrase van je artikel ¨glutenvrij frituren¨, noem dan je afbeelding ook ¨glutenvrij frituren¨. Ik type dit artikel overigens net nadat ik een glutenvrije kroket heb weggewerkt, mocht je je afvragen waar dit wat bijzondere voorbeeld vandaan komt.

Vergeet de ALT-tekst niet

Je afbeelding heeft ook een ALT-tekst voor weergaven waarbij de afbeelding niet getoond kan worden, deze is extreem belangrijk bij je afbeelding SEO proof maken. Vul hier ook een tekst in met de keyphrase, of alleen de keyphrase.

Maar wat als ik meerdere afbeeldingen heb?

Je kunt ze allemaal dezelfde naam, de keyphrase geven, maar ook variaties gebruiken, zolang de keyphrase er maar in zit. Let wel op dat je niet ál je afbeeldingen dezelfde naam met keyphrase geeft, dat heeft weer een tegendraads effect. Heb je hier wat hulp bij nodig? Download de YOAST plugin op WordPress, deze vertelt je vanzelf wanneer te veel of te weinigen van je afbeeldingen de juiste naam hebben.

Hier heb ik geen tijd voor/geen zin in

Dat kan, daar ben ik gelukkig voor. Wil je pagina´s, artikelen of producten op je website SEO-proof maken zodat je beter gevonden wordt maar heb je er geen tijd voor of zin in? Ik neem deze taak graag voor je over. Stuur een mailtje naar info@miratells.nl voor meer informatie.

Succes!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.