bezoekers trekken

Business | Bezoekers trekken naar je oude blogposts, zo doe je dat!

augustus 15, 2019

Onlangs legde ik jullie al uit waarom het handig is oude blogposts te updaten, en hoe je dat dan het beste kunt doen. Als je tijd in het updaten van je posts hebt gestoken, is bezoekers trekken wellicht een goede tweede stap. Vandaag een lijstje met tips waarmee je meer verkeer naar je oudere posts kunt trekken!

SEO

Door de SEO van je oude artikelen te verbeteren, ben je beter vindbaar in Google, en zul je op die manier bezoekers trekken. Voor mijn nieuwe artikelen heb ik standaard een SEO-checklist, maar de eerste 4 jaar van mijn blog deed ik niks met SEO. Absoluut de moeite waard dus om die wat beter te gaan laten ranken in Google! Als je WordPress hebt, raad ik je de Yoast plug-in aan, zonder WP heb je mogelijk wat aan dit artikel.

Social Media

Bezoekers trekken doe je redelijk eenvoudig door oude, relevante en eventueel verbeterde artikelen te delen op social media. Je hebt als het goed is wat nieuwe volgers gekregen in de afgelopen jaren die vast interesse hebben in je oudere artikelen! Maak eventueel een nieuwe foto of visual voor bij je social post, en kom maar door met die bezoekers!

Link in nieuwe posts

Het komt vast regelmatig voor dat je een artikel schrijft, die op een of andere manier overeen komt qua onderwerp/merk/type met een eerder geschreven artikel. Schroom niet om in je nieuwe artikel ook naar die oudere variant te linken. Je lezer is al op je site dus het onderwerp spreekt aan, wellicht het oudere artikel dus ook.

Maak een verzamel-artikel

Als je in de afgelopen jaren bijvoorbeeld 20 verschillende tosti-recepten hebt geplaatst, kun je nu al die recepten in één artikel stoppen. Maak geen huge artikel met alle recepten maar deel je mooiste foto´s en alle linkjes naar de recepten.

Relevante artikelen

Onder dit artikel zie je als het goed is automatisch 3 relevante artikelen verschijnen door een plugin die ik heb geïnstalleerd. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon onderaan je blog te zetten: ¨misschien vind je dit ook leuk om te lezen: heel veel manieren om online geld te verdienen¨.

Maak gebruik van de sidebar

Plaats één of meerdere oudere artikelen waar je traffic naar wilt in je sidebar. Dit kun je doen door een plugin te installeren die artikelen toont. Ook kun je zelf afbeeldingen toevoegen die naar artikelen verwijzen.

Gebruik Pinterest

Dit is een manier die ik zelf de laatste tijd veel gebruik. Ik probeer bij elk artikel een visual te maken waardoor je in één klap ziet wat je gaat lezen. Deze visuals zijn ideaal voor Pinterest, waar je er weer een linkje aan kunt koppelen. Pinterest is in mijn ogen terug in een soort groeispurt en ik krijg er best wel wat bezoekers door. Leuke visuals maak je bijvoorbeeld bij PicMonkey (betaald) of Canva (gratis).

Tot slot

Wees kritisch op je oude blogposts. Natuurlijk mag je laten zien dat je je skills verbetert hebt de afgelopen jaren. Maar draagt die oude review echt nog bij aan je online visitekaartje? Door ook je oudere artikelen met een professionele blik te gaan bekijken en kritisch te zijn op jezelf, hou je je blog van hoge kwaliteit en krijg je er hopelijk nieuwe én blijvende bezoekers bij. Uiteraard zijn al deze tips ook van toepassing (een soort van) op je nieuwe artikelen. Echter vind ik het soms zo zonde dat oude, maar goede artikelen niet meer gelezen worden, vandaar deze insteek.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Tessa

  Wat een goede tips! Die ga ik zeker toepassen. Ook al ben ik nog geen jaar bezig…

  augustus 15, 2019 at 6:12 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jeej supergoed! Wel fijn, hoef je niet zo ver terug te werken hihi

   augustus 15, 2019 at 7:03 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.