verpakkingstape

Business | Zo kies je de beste verpakkingstape

november 6, 2020

Advertorial – Zowel voor mijn webshop als privé verstuur ik regelmatig pakketten. Ik wil natuurlijk dat die er leuk uit zien, maar ook dat ze goed en veilig dicht zitten. Voor het inpakken van pakketten kan tape erg handig zijn. Verpakkingstape is er in allerlei soorten en maten. Maar hoe weet je nu precies welke soort tape geschikt is? Ik help je graag op weg.

Allround-tape

Ben je op zoek naar een verpakkingstape waarmee je lichte tot middelzware pakketten (20-30 kg) kunt verpakken? Ga dan voor polypropyleentape, ofwel PP-tape. Dit is een veelgebruikte tape en plakt goed op papier of karton. Ook is het een goedkope tape-soort.

Voor zwaardere pakketten

PVC-tape is als het ware de oudere broer van polypropyleen. Vroeger was dit de meest gebruikte tape-soort. PVC-tape is net wat steviger en is dus ideaal voor de wat zwaardere pakketten (30-40 kg).

Krachtpatser-tape

Met waterdichte en versterkte tape kun je extreem zware pakketten verpakken. Moeten de pakketten per boot of vliegtuig worden vervoerd, dan is deze tape-soort helemaal ideaal. De tape is namelijk vochtbestendig en scheurbestendig.

Tijdelijk verpakken & markeren

Afplaktape is niet alleen geschikt voor het afplakken van oppervlakken voor bijvoorbeeld een schilderklus, maar is ook ideaal voor het tijdelijk markeren van producten doordat je er makkelijk op kunt schrijven. De tape kan goed tegen water en hoge temperaturen en is heel makkelijk te verwijderen.

Merkzichtbaarheid

Wil je dat je merk terugkomt op de pakketten? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je logo op een verpakkingstape te laten drukken. Niet alleen goed voor de merkzichtbaarheid, maar ook voor het identificeren van het pakket door de ontvanger!

Duurzame tape

Wil je je pakketten duurzaam verpakken? Ga dan voor milieuvriendelijke PP-tape. Deze tape-soort bevat 30% minder plastic. Ook papieren tape (vind ik zelf mooi én fijn) en gegomde kleefband zijn duurzame opties. Wanneer je een kartonnen doos afplakt met een van deze twee tape-soorten, kan de doos namelijk in zijn geheel worden gerecycled.

Tot slot

Papieren tape blijft mijn favoriet. Ik vind het mooi staan, het werkt prettig en het is duurzaam. Plastic tape gebruik ik soms voor pakketten die lastiger dicht te krijgen zijn maar op een of andere manier plakt het altijd dubbel, gaat het rollen en wordt het eindresultaat rommelig; niet mijn favoriet dus.

Welke tape vind jij prettig werken?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.