online kleding verkopen

Lifestyle | Online kleding verkopen op Vinted? Zo gaat het sneller!

april 12, 2021

Online kleding verkopen op Vinted is ontzettend leuk maar het kan soms een beetje langzaam gaan. Als fanatiek Vinted gebruiker en kastopruimer weet ik zeker wat dingen die er voor kunnen zorgen dat je je kleding sneller verkoopt en die deel ik in dit artikel dan ook graag met je.

De foto´s

  • Enigszins vanzelfsprekend maar ik benoem het toch maar: zorg voor duidelijke scherpe foto´s met goed licht.
  • Bij voorkeur trek je het item dat je wilt verkopen aan. Als ik het niet pas, zet ik altijd in de beschrijving dat een aan foto niet mogelijk is in verband met de maat. Zo voorkom je dat mensen gaan vragen om een aan foto.
  • Maak zo veel mogelijk foto´s van verschillende details van het kledingstuk zodat de potentiële koper precies kan zien wat je te bieden hebt. Zet in de beschrijving ook zo veel mogelijk details.
  • Gebruik een rustige achtergrond voor je foto´s zodat de aandacht niet afgeleidt wordt van het kledingstuk.
  • Als je een duurder kledingstuk verkoopt, kan het lonen om verschillende combinaties met het item te laten zien. Dat kan natuurlijk ook bij een goedkoper item maar ik vind het zelf niet de moeite om een half uur te gaan stylen voor een rokje dat ik voor €4 verkoop.

Doe een bod

Als iemand jouw kledingstuk als favoriet aanmerkt, krijg je daar een bericht van. Op dit bericht kun je reageren met een bod. Ik heb gemerkt dat het goed werkt om zo´n bod te doen aan de potentiële koper. Nu heeft het uiteraard geen zin om je normale prijs te bieden, die weten ze al. Geef ze een leuke korting en breng het bod uit. Op deze manier wordt je product nogmaals onder de aandacht gebracht en wordt de potentiële koper wederom in de verleiding gebracht tot het aanschaffen van jouw product.

Wees eerlijk

Wees eerlijk over details, vlekjes of gebreken, je schiet niks op met een leugen. Veel mensen die tweedehands shoppen vinden het echt geen ramp als iets niet perfect nieuw oogt en leugens over details, leveren je wellicht negatieve reviews op. Wees dus gewoon eerlijk; je wilt zelf ook geen shirt kopen met een vlek die er niet meer uitgaat.

Ga zelf ook op zoek

Ga zelf ook rondstruinen op Vinted. Je hoeft niks te kopen als het niet je ding is maar sla eens wat items op als favoriet als ze je aanspreken. Een actief account komt eerder onder de aandacht dan een inactief account en mensen zien zo toch weer jouw naam voorbij komen.

Je prijzen

Het kan soms lullig voelen als je je gloednieuwe schoenen van €100 voor €40 nog steeds niet verkoopt maar de realiteit is wel dat veel mensen op Vinted op zoek zijn naar items voor kleine prijsjes. Natuurlijke gaan bepaalde merkitems wel duurder over de toonbank maar realiseer je dat je voor veel echt niet meer de hoofdprijs gaat krijgen. Wees niet te duur, dan verkoop je sneller.

Aan de slag met Vinted

Wil je zelf aan de slag met verkopen op Vinted? Als je je via mijn link aanmeldt, krijg ik €5 als je 3 artikelen uploadt. Leuke manier om me te bedanken voor de tips en zelf hopelijk wat te verkopen!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.