mooie visuals

Lifestyle | 8 tips om het thuiswerken wat leuker te maken

april 15, 2021

Inmiddels werkt een groot deel van het land al ruim een jaar thuis. Ik werkte altijd al thuis natuurlijk maar Steven is ineens ook fulltime in huis aanwezig. Dat was best even wennen maar inmiddels zou ik niet meer willen dat hij fulltime naar kantoor ging. Ik kan me voorstellen dat als je niet gewend bent om thuis te werken, het ongezellig kan zijn en saai. Je moet immers je collega´s missen en zit continu in dezelfde omgeving. In dit artikel geef ik je 8 tips om het thuiswerken wat leuker te maken.

Een fijne ruimte

Zorg dat de ruimte waarin je werkt een sfeer heeft waarin jij goed kunt werken. Maak het gezellig met bijvoorbeeld een photowall, steek een lekker geurkaarsje aan en zorg voor daglicht. Als je vanwege ruimte alleen in je woonkamer kunt werken, kijk dan of je tijdens werkuren iets klein kunt veranderen zodat er echt verschil zit tussen je werk- en leefruimte. Verplaats bijvoorbeeld een plant, zet een foto van je baas op tafel (geintje) of haal juist wat decoraties weg.

Muziek

Een muziekje tijdens werk helpt mij altijd enorm met mijn focus. Wel heb ik per taak behoefte aan verschillende muziek om te voorkomen dat ik bijvoorbeeld type wat ik hoor. Wissel gezellige muziek af met pomedoro filmpjes of relaxte muziek zonder woorden.

Goed eten en drinken

Wellicht had je op werk een fijne kantine en automaten die je nu moet missen. Zorg dat je ook thuis wat lekkere voedzame snacks en dingen voor de lunch hebt. Je werkt nou eenmaal fijner als je geen knorrende maag hebt. Geef jezelf regelmatig eventjes pauze om wat te drinken te pakken, kortom: zorg goed voor jezelf.

Apart of samen werken?

Als je met huisgenoten woont die ook thuis werken, ga dan niet uit automatisme samen zitten werken omdat dat gezellig is. Steven en ik hebben in het begin wel samen aan de eettafel gezeten en dat was inderdaad wel gezellig maar niet goed voor onze concentratie en ´s avonds zaten we ook weer de hele tijd samen. Voor ons werkt het dus beter om in aparte ruimtes te werken en gezellig samen pauze te houden. Als de hele dag samen wel werkt voor je is dat natuurlijk helemaal prima maar experimenteer wel met wat het beste bij jullie past.

Kijk wat kleding voor je doet

Voor mij werkt het om in comfortabele kleding te werken en geen make-up te dragen maar voor veel mensen werkt ¨echte¨ kleding en een laagje mascara juist beter. Kijk wat welke kleding voor je motivatie om thuis te werken doet en pas je daarop aan. Let wel; een pyjama of badjas werkt zelden dus ook als je voor comfortabele kleding gaat; kies iets wat enigszins fatsoenlijk is en ¨omgekleed¨ voelt.

Maak gebruik van de voordelen

Thuiswerken heeft zeker niet alleen nadelen. Je hebt geen reistijd meer, hebt wat meer vrijheid en niemand zeurt als jij je muziek op het maximale volume zet en keihard meezingt. Zit je er even doorheen? Schrijf eens op wat de voordelen van het thuiswerken voor jou zijn en focus je daar op.

Ruim je werkspullen op

Werk je in een leefruimte? Zorg er dan voor dat je werkspullen na werktijd uit het zicht houdt, zo hou je alles beter gescheiden.

Organiseer iets met je collega´s

Komt er vanuit werk weinig initiatief, organiseer dan zelf eens iets met je collega´s. Een bingo via Zoom, een workshop of gewoon een borrel op de vrijdagmiddag.

Tot slot

We zitten nou eenmaal in een situatie waar we niet onderuit kunnen dus mijn motto is dan altijd ¨laten we er maar het beste van maken¨.

Werk jij thuis of ga je wel naar kantoor?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.