boeken aanraders

Lifestyle | Boeken aanraders van de afgelopen tijd

mei 23, 2024

De laatste periode probeer ik minder tijd voor de televisie door te brengen en lees ik veel. Ik lees altijd een zelfhulpboek en een “entertainment” boek tegelijkertijd. Met de zelfhulpboeken probeer ik mijn mindset te ontwikkelen zodat ik als mens en ondernemer kan groeien. De boeken hebben vaak niet direct met ondernemen te maken maar ik geloof dat alles waarin je jezelf ontwikkelt doorwerkt op je onderneming. In dit artikel deel ik mijn boeken aanraders van de afgelopen tijd.

Boeken lenen

De meeste boeken die ik lees, leen ik digitaal bij de bibliotheek. Ik lees ze mijn telefoon. Een e-reader heb ik nooit gehad, wil ik wel graag, en ik ben inmiddels gewend aan het lezen op mijn telefoon. Wel zet ik meldingen uit om afleiding te voorkomen. Ik leen ook regelmatig luisterboeken. Ik heb het luisteren naar boeken helemaal herontdekt. Fijn om tijdens huishoudelijke taken iets te luisteren en ook als ik ‘s avonds te moe ben of even niet naar een scherm wil kijken. Als ik een boek écht wil lezen en het is niet bij de bibliotheek te vinden, schaf ik het digitaal aan via de Apple store. Financieel raad ik de bibliotheek absoluut aan; voor ongeveer €50 per jaar kan ik zoveel lezen als ik wel. Ook handig; op Vinted zijn veel boeken tweedehands te vinden als je graag papieren exemplaren leest maar niet de volle mep wilt betalen.

Omdat veel mensen graag bij bol.com bestellen, heb ik de boeken in dit artikel vanuit daar met affiliate links gedeeld. Ik vind bol.com zelf ook fijn; ze hebben vrijwel alles, ook tweedehands opties en bestellen en bezorgen gaat altijd soepel.

Goodreads

De app Goodreads stond al jaren op mijn telefoon maar ik gebruikte het nooit actief; inmiddels wel. Op Goodreads kun je bijhouden welke boeken je leest, hoever je bent, welke boeken je wilt lezen en sterren en/of reviews geven.

De feed is een soort social media alleen dan heel simpel en zonder gezeur en teveel prikkels. Je ziet van je vrienden wat ze (willen) leven en wat ze daarvan vinden, that’s it. Ik vind het leuk om meer boeken te ontdekken en ben op Goodreads te vinden op Mira Ennen, gezellig als me me toevoegt.

En dan nu de aanraders

Zeg maar Agaath

Zeg maar Agaath, en het tweede deel Agaath gaat viraal, vond ik geweldig. Het boek gaat over een oudere, wat rebelse, vrouw die na het overlijden van haar man het alleen moet zien te rooien. Ze raakt bevriend met een jongere en samen navigeren ze door het leven. De verhaallijn is mooi, er zitten hilarische stukken in en dit was een boek waar ik meteen in zat en waarbij ik ging meeleven met de hoofdpersoon. Er gebeuren minder leuke dingen maar het is een vrolijk gezellig boek dat ik met veel plezier gelezen heb.

The Power

Ik vond dit een indrukwekkend boek. Meer dan bij de film The Secret (van deze schrijfster) werd het mij duidelijk hoe ik mezelf kan stimuleren om gedachten en gevoelens te sturen op een gezonde manier. Het is inspirerend en toegankelijk geschreven en ik vond het heel erg fijn om te lezen;. Ik kreeg er een goed gevoel van en heb veel handvatten mogen meenemen.

Waarom heeft niemand me dit eerder verteld?

In dit boek krijg je naar aanleiding van verschillende therapiesoorten praktische handvatten om je “beter” te voelen. Het is heel toegankelijk geschreven zodat je makkelijk mee kunt nemen wat bij je past en waar jij de aandacht op wilt leggen. Voor mij, na vele soorten therapie, zaten er geen mega ene openers in maar toch een leerzaam en nuttig boek. Ook niet onbelangrijk voor mij bij dit soort boeken; het is geen zware kost en leest makkelijk.

Boeken aanraders: tot slot

Ik las nog meer maar deze boeken sprongen er voor mij echt uit. Op Goodreads kun je alles wat ik las bekijken en staat overal ook een korte review bij. Momenteel luister ik naar “Het hele dorp wist het” en lees ik “Geluk zonder voorwaarden”. Die laatste zul je waarschijnlijk in een volgend artikel nog wel zien terugkomen want die vind ik erg goed. Als je als ondernemer graag leest om jezelf te ontwikkelen; wijk dan eens af van de gebaande paden van ondernemersboeken. Er zijn geweldige boeken geschreven over ondernemen maar ook boeken die in eerste instantie geen verband met ondernemen lijken te hebben, kunnen je helpen.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.