werkdag

Business | Zo ziet mijn werkdag eruit.

oktober 21, 2020

Mijn werkdagen zijn elke dag anders maar de meest gestructureerde werkdag van de week is toch wel maandag, de dag dat ik dit artikel typ. Tegenwoordig probeer ik in het weekend helemaal niet te werken en dat zorgt ervoor dat ik vaak op maandag heel veel zin heb om aan de slag te gaan. Ook vind ik het fijn om mijn week met structuur en productiviteit te beginnen omdat dit zich meestal voortzet in de rest van de week. Maandag is mijn blogdag, ik werk dan aan mijn site, nieuwe artikelen en wat overige dingen. Groeiprogramma´s, social media klanten en overige werkzaamheden, probeer ik vooral op de overige dagen te plannen; zo begin ik de week rustig. Eigenlijk wil ik op maandag vrij zijn als ik in het weekend foto´s maak maar vaak komt dit er niet van. In dit artikel laat ik je zien hoe zo´n, meestal gestructureerde, maandag eruitziet.

09:00 Wakker worden

Op maandag heb ik altijd wat meer moeite met opstaan dan de rest van de week. Ik ga mezelf niet dwingen tot een wekker en vind het wel prima zo; ik maak graag gebruik van de voordelen die je als zelfstandig ondernemer hebt. Als ik wakker ben, beantwoord ik eerst altijd berichtjes die ik via social media krijg en mailtjes. Ook check ik of mijn geplande artikel goed online gekomen is en stuur ik ´m eventueel nog door naar een opdrachtgever. Ik vind het fijn om op deze manier een beetje wakker te worden en meteen wat dingen uit mijn hoofd/systeem te halen door ze af te handelen.

10:00 Opstaan

Als ik het uit bed gaan lekker even gerekt heb, is het tijd om te douchen en me klaar te maken voor de dag. Ik begin mijn dag met een lekkere warme douche, anders voel ik me niet wakker. Hierna kleed ik me aan en ga ik rustig ontbijten met een kopje thee. Mijn ontbijt op dit moment? Een kopje kamillethee en vier maiswafels met pindakaas. Vaak doe ik dan nog even een huishoudelijk klusje zoals de vaatwasser of de was en dan is het toch echt tijd om te gaan werken.

11:00 Urgente mails bijwerken

Op maandag probeer ik zo min mogelijk afspraken in te plannen met klanten, op deze manier kan ik met zo min mogelijk afleiding aan mijn blog werken en komt de rest wel op de overige dagen van de week. Ik begin met mijn mailbox, deze stroomt in het weekend vaak aardig vol. Omdat ik echt probeer vrij te zijn in de weekenden, reageer ik dan meestal ook niet op mails. Ik beantwoord mailtjes die snel antwoord nodig hebben en kijk of er nieuwe aanvragen voor samenwerkingen zijn binnengekomen. Ik heb geen vaste computer maar werk altijd op mijn laptop. We hebben meerdere laptops in huis en welke ik gebruik hangt af van wat voor werkzaamheden ik ga doen (op mijn Chromebook kunnen bijvoorbeeld geen programma´s geïnstalleerd worden maar hij werkt wel lekker snel) en van welke het dichtst in de buurt ligt. De laptop waarop ik wel dingen kan installeren is van Lenovo en werkt prima, maar na 8 jaar wel wat langzaam. Ik ben me stiekem wel aan het oriënteren op een nieuwe Dell laptop of Macbook waarop ik alles kan maar voorlopig blijft het even bij oriënteren.

12:00 Artikelen schrijven

Hierna is het tijd om te gaan schrijven. Vaak heb ik samenwerkingen waarvoor ik een artikel moet schrijven maar als ik deze niet heb, schrijf ik op eigen initiatief de artikelen voor de rest van de week. Idealiter schrijf ik op maandag voor de hele week vooruit, in de praktijk lukt dit niet altijd. Mensen denken soms dat blogger/influencer zijn een zeer interessant bestaan is maar in mijn geval zit ik gewoon het grootste gedeelte van de tijd achter mijn laptop.

13:00 Pauze

Voordat ik het weet, roept Steven al dat hij pauze heeft. Meestal ga ik dan naar beneden om gezellig even samen te eten; wel zo leuk nu hij ook thuis werkt. In de pauze probeer ik mijn telefoon boven te laten liggen zodat ik stiekem niet toch bezig ga met mails en social media. Als lunch ben ik de laatste weken fan van smoothie bowls; makkelijk, gezond en heel lekker.

13:30 Mails beantwoorden

Na de pauze is het weer tijd voor mail. Ik heb meestal antwoorden terug van in de ochtend verstuurde mails en ook zijn er vaak wat nieuwe persberichten, verzoeken en aanvragen binnen gekomen. Ik probeer alles meteen af te handelen maar moet eerlijk bekennen dat ik daar vrij slecht in ben. Soms krijg ik zo veel mails dat ik een beetje chaotisch word en alleen behandel wat echt niet uitgesteld kan worden. Mijn voornemen is om mails wel binnen één dag te beantwoorden omdat het rust geeft als ik weet dat er niemand meer op antwoord zit te wachten.

14:00 Artikelen schrijven

Hierna ga ik weer verder met schrijven. Ik pas artikelen aan als er feedback is gekomen en werk verder voor de rest van de week. Als ik een gesponsord artikel online plaats, verstuur ik ook altijd meteen de factuur. Op deze manier is dat direct afgehandeld en hoef ik het niet meer te onthouden.

15:00 Foto´s maken

Na lang achter mijn laptop, heb ik behoefte aan wat anders en ga ik aan de slag met foto´s. Mijn outfitfoto´s maken we in de winter in het weekend en mijn productfoto´s maak ik doordeweeks in mijn studio. Als ik opdrachten heb voor bedrijven dan maak ik die eerst. Daarnaast vind ik het heerlijk om creatief aan de slag te gaan met mijn camera of nieuwe dingen uit te proberen. Met één flatlay ben ik vaak wel een hele tijd zoet. Er zitten dus meerdere fotomomenten in een week, anders komt het niet af.

17:00 Mails beantwoorden

Tegen het einde van mijn werkdag check ik mijn mail en beantwoord ik dingen die niet tot morgen kunnen wachten. In de avond probeer ik mijn mail niet meer te bekijken om zo meer rust te creëren.

De avond en tussendoor

Idealiter ben ik natuurlijk vrij in de avond maar meestal doe ik alsnog wat werk dingen. Ik beantwoord vragen via social media, plaats posts op mijn eigen kanalen en de kanalen die ik beheer. Ook pak ik bestellingen in voor de webshop en breng ik ze naar de post. Deze dingen probeer ik gedurende de dag bij te houden maar meestal komt het op de avond neer. Niet ideaal maar ik vind het ook geen ramp. Het hoort nou eenmaal bij mijn werk dat je onregelmatige tijden hebt en ik ben niet iemand die het fijn vind om heel vroeg in de ochtend te beginnen. Maandag is voor mij geen creatieve werkdag waarin ik doe wat ik het leukste vind, maar wel een fijne werkdag om de week zonder chaos te beginnen.

Tot slot

Bij mij is elke werkdag anders en dat komt vooral omdat ik zo ontzettend veel verschillende dingen doe. Die afwisseling vind ik juist heerlijk maar het geeft ook wel chaos. Door op maandag mijn belangrijkste kanaal, mijn blog, te voorzien van structuur voor de rest van de week, maak ik een fijne start. De overige dagen heb ik wel een planning maar ga ik ook heel erg aan de slag met alles wat aan komt waaien.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Johanna

  Ziet er goed gestructureerd uit. Daar kan ik nog wat van leren. Mijn dag hangt er vanaf of ik moet werken (extern) of dat ik thuis ben. En ja, dan zit ik (te) veel achter de pc, zonder dat er iets zinvols geproduceerd
  wordt. Dus daar is nog verbeteringspotentiaal. Succes met je blog!

  oktober 21, 2020 at 5:14 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel!

   oktober 23, 2020 at 11:45 am Reply
 • Tanden bleken: mijn (niet zo succesvolle) ervaring

  […] pijn trok echter niet weg en er volgde een lange werkdag waarin eten en praten vrijwel onmogelijk was. Online las ik het advies om Sensodyne (speciaal voor […]

  november 11, 2022 at 4:50 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.