dromen

Lifestyle | Dingen die ik ooit nog wil doen.

oktober 20, 2020

Nu zitten we momenteel door Corona allemaal aan huis gekluisterd maar voor mij is dit eigenlijk een normale situatie. Door mijn gezondheid kan ik al een aantal jaar niet reizen, niet deelnemen aan sociale activiteiten en moet ik ontzettend veel laten. Dat klinkt wellicht heel negatief maar ik ben er inmiddels aan gewend. Ik baal van mijn situatie maar geniet ook heel erg van de dingen die ik wel kan; een situatie waar je toch niks aan kunt veranderen, is stukken makkelijker als je ´m gewoon accepteert. Natuurlijk blijf ik dromen en heb ik een lijstje met dingen die ik ooit nog wil doen.

Naar een willekeurig tropisch land

Wat ik het aller aller allermeeste mis aan niet kunnen vliegen is tropische vakanties. Ik ben dol op verre landen, voel me op de gekste plekken thuis en het kan mij niet warm genoeg zijn. Natuurlijk zijn er met de auto ook genoeg mooie plekken om te bezoeken maar die tropische oorden blijven toch roepen. Als ik weer kan vliegen, boek ik denk ik het verste ticket dat ik kan vinden!

Een rondreis met een camper

Het lijkt me heerlijk om samen met Steven door Amerika te rijden met een camper. De vrijheid en het feit dat je zo veel verschillende gebieden kunt zien in één reis lijken me super.

Achterop de motor

Steven heeft ooit tussen neus en lippen door genoemd dat ´ie zijn motorrijbewijs wilde halen. Nu weet ik niet of dat heel serieus was of de typische uitspraak van een man die net 30 is geworden maar ergens lijkt het me best tof. Nu had ik voordat ik hartproblemen kreeg al een angst voor motoren maar als ik me daar overheen kan zetten, lijkt het me een heerlijk gevoel om achterop te zitten en te genieten van de omgeving. Zelf rijden zie ik niet helemaal gebeuren, ik heb niet eens een autorijbewijs en die gaat er voorlopig ook niet komen. Wellicht ga ik ooit voor een scooter om een beetje basic te beginnen, lekker veilig uiteraard met scooter helm; check Voordeelhelmen voor elke helm die je nodig hebt!

Panda´s verzorgen in China

Vlak voordat ik ziek werd, had ik een geweldig project gezien in China. Je ging dan twee weken werken in een opvang voor panda´s. Hier werden onder andere zieke panda´s verzorgd met als doel ze weer in het wild uit te zetten en het leek me zo mooi om daar heen te gaan. Wie weet ooit..

Een hondje adopteren

Ik ben dolblij met onze twee katten maar droom stiekem ook van een hondje. Nu is het er niet de tijd voor en sowieso wil ik het de katjes niet aandoen maar ooit komt er wellicht een hond. Een husky spreekt me tot nu toe het meeste aan; dat vind ik zulke mooie en bijzondere honden!

Tot slot

Voor dit artikel heb ik expres de wat meer bijzondere dingen uitgekozen. Uiteraard heb ik ook dromen die wat dichter bij huis zijn en wat meer haalbaar, maar daarin zit toch het feit dat ik weinig kan verwerkt; automatisch laat je je daar toch door beïnvloeden. Voor dit lijstje heb ik alle drempels en beperkingen overboord gegooid en gekeken naar wat ik wil doen als écht alles kan. Of dit ooit gaat lukken weet ik niet, voorlopig is het vliegtuig in elk geval geen optie maar dromen is altijd fijn.

Wat zijn jouw dromen?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • johanna

  Interessante post. Een goede instelling om iets waar je niets aan kunt doen, te accepteren, al is het maar met twijfels. Maar volgens mij zijn “paniek aanvallen” wel te behandelen. Misschien niet 100% maar toch. Dus ik hoop dat je daar wel mee bezig bent. En reizen hoeft niet persé met het vliegtuig. Ok, China is natuurlijk wat ver weg. Maar binnen Europa is met een camper nog heel veel te doen. Of met de trein. Ook ik vlieg niet super graag, 1 tot 2 uur ja, maar niet langer. En meestal gaan we met een (huur)auto of met de trein, en hebben heel veel gezien. Dus blijf dromen! En zoek een oplossing. Want je “opsluiten” is ook geen oplossing. En dan ja…. dat met die hond…onze poes zou daar ook graag over meespreken of -beslissen denk ik. Succes…..

  oktober 20, 2020 at 10:08 am Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel voor je reactie Johanna. Ik sluit me zeker niet op hoor, er kan gelukkig nog heel veel!

   oktober 20, 2020 at 3:56 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.