visualiseren

Business | Visualiseer je inkomsten voor meer resultaat

augustus 13, 2020

Visualiseren, ik vond het altijd de grootste onzin. Want hoe gaat iets bewust voor je zien je helpen met het ook daadwerkelijk bereiken? Misschien was ik te pessimistisch of te nuchter om te visualiseren? Ik deed het echter toch, want kwaad kan het sowieso niet, en vertel daar graag wat meer over.

Visualiseren

Misschien ben je, net als ik, een beetje allergisch voor het woord ¨visualiseren¨. Ik werd altijd een beetje moe van mensen die met een gouden paplepel geboren leken te zijn, alles mee hadden en dan net deden alsof alles maar aan komt waaien als je het maar hard genoeg visualiseert. Bepaalde mensen online lijken in een soort mega positieve en vaak rijke bubbel te leven die in mijn ogen heel ver van de werkelijkheid staat. Anyway, iedereen gaat anders om met visualiseren en de ene manier zal beter bij je passen dan de andere. Online zijn diverse artikelen en tips omtrent visualiseren te vinden. Visualiseren spreekt me dus wel aan, mits het enigszins realistisch is. Iemand die twee ton krijgt van pappie om haar bedrijf op te starten, hoeft tegen mij niet te zeggen hoe hard er gevisualiseerd is om dat mogelijk te maken. Uiteraard moet je om een bedrijf op te starten ook altijd hard werken maar twee ton krijgen of het zelf verdienen is nogal een groot verschil.

Ik en visualiseren

Ik denk dat niks zomaar komt aanwaaien en dat je hard moet werken binnen de mogelijkheden die je hebt. Wel denk ik dat visualiseren je kan helpen om je doelen concreter te maken, ze continu mee te nemen in wat je doet en ze daardoor werkelijkheid te maken. Ik wilde zelf graag wat doen aan mijn inkomsten en besloot die inkomsten dus maar te gaan visualiseren. Om mijn eigen lijst en inkomsten hier te delen vind ik wat te privé dus ik heb een voorbeeldje bedacht dat je naar je eigen situatie kunt invullen.

Een voorbeeld

Een voorbeeld die je als blogger bijvoorbeeld kunt gebruiken:

Ik wil deze maand €1000 euro verdienen.

Vervolgens ga je kijken naar al je inkomsten en zet je alle bronnen op een rijtje, bijvoorbeeld:

 • Betaalde artikelen
 • Social Media Posts
 • Bijbaantje
 • Verkopen op United Wardrobe
 • Affiliate inkomsten

Nu kijk je per inkomstenbron wat je aankomende maand wilt gaan verdienen, uiteindelijk moet je tot €1000 (of wat jouw eigen streefbedrag is) komen. Handig is om wel reëel te blijven maar de lat iets hoger te leggen. Als je normaal €50 per maand met betaalde artikelen verdient, is €600 niet echt reëel maar zou je bijvoorbeeld wel naar €75 of €100 kunnen streven.

Je lijstje zou er nu zo uit kunnen zien:

 • Betaalde artikelen €200
 • Social Media Posts €200
 • Bijbaantje €450
 • Verkopen op United Wardrobe €100
 • Affiliate inkomsten €50

En nu?

Je hebt je lijstje voor de aankomende maand nu klaar en daarmee is het een stuk concreter dan wanneer je gewoon lukraak zou zien wat er binnen ging komen. Je kunt nu dat visualiseren zo ver doorvoeren als je wilt maar ik vind het zelf prettig om mijn lijstje regelmatig te bekijken. Ik hou mijn inkomsten bij naast het lijstje en kijk regelmatig welke bron meer aandacht verdient. Als mijn webshop bijvoorbeeld erg achterloopt op het doel dat ik gesteld had, besteed ik daar wat meer aandacht aan.

Werkt het?

Dat weet ik niet. Veel mensen zijn heilig overtuigd van het effect van visualiseren maar ik ben nog steeds wat sceptisch. Ik doe het op mijn eigen manier en vind het vooral prettig om dingen concreet te maken en heel bewust en actief met een doel of wens bezig te zijn. Ik denk dat concreet met je doelen en wensen bezig zijn altijd meer resultaat oplevert dan er helemaal niet mee bezig zijn. Sommige mensen zullen roepen dat dat dan helemaal geen visualiseren is maar zoals ik al aangaf, visualiseren kan op diverse manieren en levels en bij iedereen past wat anders. Het visualiseren zit ´m natuurlijk niet in het maken van dat lijstje maar dat is wel een hulpmiddel, bij mij in elk geval, om alles concreet voor me te zien.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

 • Rebecca ter Mors

  Wat een fijn artikel! Ik hou ook heel erg van lijstjes:) Visualiseren vind ik ook altijd een beetje een raar iets, maar die lijstjes helpen mij wel heel erg op te focussen op een bepaald stukje als dat iets achterblijft inderdaad.

  augustus 16, 2020 at 2:18 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.