handige websites

Business | Handige websites met leuke trucjes en praktische tools

augustus 14, 2020

Internet, we kunnen niet meer zonder. In dit artikel heb ik een aantal handige websites verzameld die ik regelmatig gebruik voor verschillende praktische doeleinden.

Color Picker

Ken je het? Je wilt een exacte kleur gebruiken voor een ontwerp of iets anders maar weet de kleurcode niet, je hebt wel een voorbeeld van een foto of bijvoorbeeld een andere website. Op deze website kun je een afbeelding uploaden en een gedeelte selecteren. De website geeft je vervolgens de exacte kleurcode; handig!

My Fonts

Als je bovenstaand ¨probleem¨ hebt alleen dan met een lettertype, is deze site de oplossing. Het herkent gemakkelijk lettertypes uit een afbeelding en zo weet jij welke je moet gebruiken.

Unsplash

Mijn favoriete website voor gratis stockfoto´s die commercieel gebruikt mogen worden. Let op bij het gebruiken van gratis stockfoto´s; soms mogen ze alleen voor privé doeleinden worden ingezet.

Random

Deze website gebruik ik voornamelijk voor het loten van winnaars bij winacties. De site selecteert een random nummer voor je tussen de ingegeven getallen en zo kun je onpartijdig iemand loten. Ik koppel de nummers overigens zelf aan namen door simpelweg de volgorde aan te houden; zo hoef ik niet alle namen over te typen. De site heeft nog meer ¨random¨ functies maar die heb ik zelf nog niet getest.

Timer

Zet jij tijdens werktijd ook regelmatig timers maar wil je ook niet steeds je telefoon er bij pakken omdat je dan afgeleidt wordt? Op deze website kun je gewoon in je browser timers zetten; ideaal!

Characters

Op zoek naar een bepaald karakter voor in je tekst maar weet je de toetsencombinatie niet? Op deze website vindt je talloze karakters die je makkelijk kunt kopiëren! Ook handig voor leuke plaatjes ☞ om bijvoorbeeld als bullet points te gebruiken.

Weet jij nog handige websites die in dit rijtje thuis horen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Mariska

    Ik houd van Unsplash! Als je iets met schrijven doet is Languagetoolplus ook heel handig 🙂

    augustus 17, 2020 at 9:55 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.