bijpassende content

Business | Personal branding: zo maak je eenvoudig bijpassende content!

mei 5, 2022

Als ondernemer kan personal branding je positie enorm versterken. Het laat zien wie je bent, versterkt je uitstraling én een goede personal branding maak het creëren van content ook nog eens makkelijker. In dit artikel deel ik een zeer eenvoudige tip voor het maken van bijpassende content. Binnen een paar minuten maak je met deze gratis tool content voor diverse social media en andere kanalen dat vlekkeloos op elkaar aansluit en allemaal in het juiste formaat is.

Canva

Deze gratis tool vind je op Canva, mijn favoriete website voor het ontwerpen van mooie producten en visuals. De tool is gratis maar als pro member heb je net wat meer opties om nog uitgebreider te kunnen ontwerpen.

Bezoek de website

Allereerst ga je naar de homepage van Canva.

Quick Create

In het menu bovenaan selecteer je ‘Social media’. Daarna klink je helemaal links op ‘Quick Create’.

Stap 1

Je komt nu in de Quick Create tool terecht en kunt bij stap 1 aanvinken wat je allemaal wilt maken. Ik heb gekozen voor een Instagram post, een story en een Facebook post.

Stap 2

Bij stap 2 vul je de tekst in die je op je content wilt weergeven (alles is dalijk per visual ook nog aan te passen dus no worries). Ik heb gekozen voor ‘Zo maak je makkelijk content!’ en als additionele tekst ‘Via Canva!’.

Stap 3

Bij stap 3 kun je afbeeldingen en/of je logo toevoegen. Ik heb logo van mijn Boost je Blog training gebruikt.

personal branding

Stap 4

Als je alles hebt ingevuld, krijg je bij stap 4 verschillende stijlen te zien en kun je selecteren welke categorie daarvan je het meest aanspreekt. Als je die hebt geselecteerd dan klik je op ‘Continue’ en ben je klaar voor het leukste gedeelte.

personal branding

Stap 5

Je content wordt gegenereerd en je kunt nu verschillende kleurenpaletten en lettertypes selecteren. Als je Canva pro hebt kun je ook je merkkleuren en eigen lettertypes toevoegen maar ook zonder pro is er zat keus.

personal branding

Klaar is kees!

Als je alles naar wens hebt geselecteerd dan is je batch met content klaar; voor elk platform een passende visual in een paar minuten werk! Je kunt je collectie nu downloaden of bekijken.

personal branding

Je batch wordt in één mapje opgeslagen waardoor je het makkelijk kunt terugvinden. Alle losse onderdelen zijn ook nog te bewerken, mocht je toch nog iets willen aanpassen. Makkelijk he?

Tot slot

Wat mij betreft een super tool. Het maakt het heel makkelijk om op verschillende kanalen berichten met dezelfde uitstraling te plaatsen. Het versterkt je personal branding enorm en maakt het creëren van content veel makkelijker.

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Hashtag tips: zo bereik je de juiste mensen

    […] zijn nooit zaligmakend. Een goede contentstrategie met meewaarde en kwalitatieve content zou altijd stap 1 moeten zijn, hashtags zijn hierop een […]

    juni 15, 2022 at 6:10 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.