mooie visuals

Business | Mooie visuals voor bloggers, influencers en ondernemers

december 1, 2020

Als ondernemer (of online actieveling) zijn mooie visuals een goede toevoeging aan je website of social media kanalen. Nu kunnen sommige mensen zelf de meest prachtige dingen ontwerpen; ik ben niet zo iemand. Dingen op maat laten maken is vaak erg kostbaar en niet voor iedereen haalbaar, gelukkig is er een betaalbare en soms zelfs gratis oplossing voor dit ¨probleem¨. In dit artikel deel ik een aantal mooie visuals met je en vertel ik waar je op moet letten.

Waarom visuals gebruiken?

Visuals zijn niet alleen prachtig maar kunnen ook je merk versterken, helpen bij een professionele uitstraling óf bijvoorbeeld een oplossing bieden voor een gebrek aan foto´s. Er zijn talloze mogelijkheden en zo kan iedereen exact uitkiezen wat bij zijn, haar of hun bedrijf past. Ik vind visuals zelf vooral top omdat ze alles wat je creëert meteen een mega professionele uitstraling geven, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te illustreren of kennis van design moet hebben.

Waar moet je op letten?

Wat ontzettend belangrijk is bij het downloaden van visuals, zijn de licenties en dat ga ik zo simpel mogelijk proberen uit te leggen. Laten we Instagram Highlight covers als voorbeeld nemen in deze uitleg. Deze zijn op diverse platformen te koop of te downloaden en doorgaans is er dan ook informatie te vinden over het gebruik en de licentie. Als jij een persoonlijk Instagramaccount hebt met een handvol volgers en geen commercieel belang, heb je een andere licentie nodig dan als ik met mijn account die covers gebruik. Mijn account wordt duidelijk ingezet op een commerciële manier en dat betekent dat ik een wat duurdere licentie nodig heb. Webshops vermelden de voorwaarden doorgaans goed, zo kun je makkelijk zien of iets commercieel gebruikt mag worden en in welke mate het ingezet mag worden. Let op deze informatie en licenties en hou je er aan. Er is niks zo onbeleefd als iemand anders´ werk stelen en het is ook nog eens illegaal en kan je flinke boetes opleveren. Bij twijfel is mijn advies dan ook altijd; niet doen.

Dit is er allemaal mogelijk

Misschien heb je geen idee waar ik het over heb met ¨visuals¨ en dat begrijp ik, het is ook een beetje een gekke term maar een betere weet ik eigenlijk niet. Ik doel met ¨visuals¨ op kant-en-klare (vaak wel iets aan te passen) digitale producten die je in kunt zetten voor je eigen kanalen of privé doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos maar hier een lijstje met wat voorbeelden om je een beter idee te geven.

 • Een CV in een mooi ontwerp
 • Templates voor Instagram stories
 • Een thema voor je website
 • Foto´s die je kunt gebruiken
 • Illustraties die je kunt inzetten voor een eigen ontwerp
 • Lettertypes
 • Een marketingplan in een mooi format

Voorbeelden

Ik zoek zelf regelmatig op Pinterest naar visuals maar vind daar vaak mooie dingen zonder duidelijke bron, een andere favoriet is daardoor Creative Market. Op deze website kun je extreem veel vinden voor eerlijke prijzen én zijn de licenties duidelijk. Leuk tipje: als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je elke week een mailtje met daarin 6 gratis visuals die je kunt downloaden (let wel even op de licentie die je bij de gratis download krijgt). Hier onder een aantal visuals van Creative Market die ik zelf erg mooi vind!

Deze gezellige illustraties voor de feestdagen
Loading Preview…

Powered by Creative Market

Een professionele nieuwsbrief

Wil je graag een nieuwsbrief versturen maar vind je het lastig om deze goed vorm te geven. Met een MailChimp template heb je een prachtige en professionele basis die je in je eigen stijl kunt gaan inrichten.

Loading Preview…

Powered by Creative Market

Maak je veel gebruik van Canva?

Canva is een geweldige app/website om mooie dingen te ontwerpen. Met een bundel voor Canva voeg je extra elementen en templates toen en kun je nog creatiever zijn!

Loading Preview…

Powered by Creative Market

Quotes

Plaats je graag quotes op je socials? Met een bundel (aanpasbare) quotes heb je alles mooi in dezelfde stijl en kun je soms wel een heel jaar vooruit!

Loading Preview…

Powered by Creative Market

Een mooie website

Een mooie webshop of blog kan best lastig zijn maar ook daar zijn gelukkig talloze templates voor te vinden. Deze vind ik zelf erg mooi!

Loading Preview…

Powered by Creative Market

Tot slot

Op zoek naar iets specifieks? De zoekfunctie op de site werkt erg goed en kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld stijlen als ´minimalistisch´ en ´scandinavian´ of thema´s als ´christmas´ of ´animals´ in te typen. Deze post is niet gesponsord door Creative Market. Ik ben zelf groot fan van deze site en deel graag dingen waar ik fan van ben. De links zijn wel affiliate links, dit betekent dat jij niks extra´s betaalt maar dat ik wel een klein gedeelte van jouw aankoopbedrag ontvang. Of je nou iets koopt of niet; ik raad je sowieso aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief want die 6 gratis visuals zijn elke week erg tof!

Maak jij al gebruik van mooie visuals?

*Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg over verkopen. Je betaalt dan zelf niks extra´s maar steunt wel de gratis content op Mira Tells.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Xiana

  Wat een leuke website, bedankt voor de tip! Heb me onmiddellijk ingeschreven voor de nieuwsbrief ;-).

  december 3, 2020 at 10:05 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah heel om te horen, bedankt!

   december 7, 2020 at 11:50 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.