handig

Lifestyle| Dingen die ik handig vind!

november 30, 2020

In je volwassen leven, kom je (hoop ik voor je) regelmatig dingen tegen waarvan je denkt ¨jeetje wat handig¨. Voor dit artikel maakte ik een kleine verzameling van dingen die ik zelf erg handig vind.

De spons van de Action

Deze spons verkopen ze op wel meer plekken maar bij de Action is ´ie lekker goedkoop. Voor een prikkie heb je 5 sponzen met melamine en dat wordt ook wel een wonderspons genoemd. Deze sponzen zijn ideaal voor heel veel doeleinden maar je moet door het licht schurende effect wel een beetje oppassen. Ik gebruik ze zelf om vlekken van de muren te verwijderen én om schoenzolen er weer blinkend wit uit te laten zien. Ideaal om in huis te hebben, je vindt de blauwe verpakking tussen de schoonmaakmiddel bij de Action. Shop je liever online? Bij bol.com verkopen ze ook een set van 5, hiervoor betaal je €4,95. Of deze ook beter zijn van kwaliteit durf ik niet te zeggen (ik vermoed wel een beetje) want ik heb zelf alleen ervaring met die van de Action.

Een kerstboomstandaard

Jaren geleden kochten Steven en ik een kerstboom bij het tuincentrum. De vriendelijke jongen daar probeerde ons een vrij dure standaard van een paar tientjes te verkopen. Vol enthousiasme vertelde hij dat hij het de beste uitvinding ooit vond en dat ´ie nooit meer gedoe had met zijn kerstboom. Wij besloten in de dure decembermaand toch maar nee te zeggen en gingen inclusief kerstboom en exclusief standaard naar huis. Eenmaal thuis, zetten we de kerstboom geloof ik in een emmer zand of iets anders om ´m stevig en recht te zetten. Hij viel eerst 3 keer om en toen ´ie uiteindelijk stevig stond, stond ´ie scheef. Steven en ik keken elkaar aan en zijn terug naar het tuincentrum gereden voor die standaard. Het is een soort kom met een pinnetje (ze boren dan bij het tuincentrum een gat in je boom) waar je ´m zo op zet. Op deze manier staat je boom binnen een paar seconden én heel erg recht én heel erg stevig. Wij kunnen niet meer zonder en vinden het absoluut één van de betere uitvindingen. Ook deze topper heb ik online gevonden, let wel op dat je een boom koopt op een plek waar ze zo´n gat voor je kunnen boren, anders heb je er niks aan. Het ding zelf is trouwens wel lelijk maar dat is met een juten zak, kleed of kussenhoes makkelijk op te lossen.

Schilderstape met plastic

Toen we hier kwamen wonen en het hele huis moesten schilderen, kwam mijn schoonmoeder binnengewandeld met iets briljants. Het was een rol schilderstape met daaraan vast stukken plastic. Je plakt op deze manier je muur af (bij de grond) en hebt zo meteen de randen van je vloer afgedekt met plastic. Op deze manier hoef je niet te klooien met kranten of andere dingen die verschuiven maar zit je bescherming gewoon vast aan de tape; top spul. Nog een handige schilders tip; dek je verf bak af met plastic folie, zo hoef je deze niet schoon te schrobben na gebruik.

Afwasborstel met afwasmiddel

Ik zag dit ooit bij mijn tante en vond het meteen geweldig. Het is een klein afwasborsteltje met daar bovenop een reservoir waar je afwasmiddel in kunt doen. Als je dan iets afwast, hoef je alleen bovenop het borsteltje te drukken en komt er wat afwasmiddel vrij, handig hé? De variant die wij hebben is nergens online te vinden maar ik heb wel versies gevonden met een grotere afwasborstel.

Overige tips

  • Luister naar je oma en koop Vanish. Ik knoei ongeveer 6x per dag iets onmogelijks op mijn kleding en met dit spul gaat alles er weer uit.
  • Gebruik waszakjes voor je bh´s, wasbare watjes of dingen die van gevoelige stof gemaakt zijn; scheelt een hoop ellende.
  • Als fanatiek wc-schoonmaker ben ik er van overtuigd dat ik de beste toiletblokjes heb ontdekt. Ik krijg altijd complimenten over onze schoon ruikende wc en heb nog niks ontdekt wat ik fijner vindt dan de discs van Mr Muscle/Canard. Ik doe er aan elke kant van de wc eentje en dan ruikt het echt héél lekker.
  • Koop nooit een goedkope stofzuiger zonder zak want die krengen zijn ellendig om goed leeg te krijgen, zeker met huisdieren. Weinig budget? Ga dan voor een stofzuiger inclusief zak óf een betaalbare met een fatsoenlijk aantal goede reviews en maak niet dezelfde fout als ik; op de gok iets bestellen zonder reviews te lezen.

Tot slot

Ik hou van dit soort ontdekkingen. Het zijn kleine dingen die handig zijn en het leven toch net even wat makkelijker maken en in sommige gevallen zelfs leuker om het huishouden te doen. Als je ook een leuke ontdekking hebt, laat die dan vooral achter in de reacties, zo kunnen we elkaar helpen!

Welke dingen vind jij nou echt handig?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.