meer bereik op Instagram

Business | Meer bereik op Instagram? Zorg dat deze instelling aan staat!

februari 9, 2022

De juiste mensen bereiken en nieuwe volgers en klanten aantrekken op Instagram, is afhankelijk van heel veel factoren en acties. Natuurlijk staat een goede contentstrategie en content met meerwaarde bovenaan maar er zijn talloze dingen die je kunt doen om je bereik te stimuleren. Er is een instelling die, als ‘ie uit staat, ervoor zorgt dat je niet snel aangeraden wordt aan accounts die je nog niet volgen. In dit artikel vertel ik je waar je die instelling kunt vinden en hoe die voor meer bereik op Instagram zorgt.

Aanbevolen profielen

Je hebt het vast wel eens gezien, dat rijtje van aanbevolen profielen die onder een account dat je net bent gaan volgen, staan. Een leuke manier om vergelijkbare relevante accounts te gaan volgen of zelf nieuwe volgers te krijgen die precies binnen je doelgroep passen. Helaas sta je niet automatisch tussen deze mensen maar moet daar een instelling voor aan staan. Die instelling moet je even aanvinken en dan kom je vanzelf bij relevante accounts in dat rijtje te staan.

De juiste instelling

Op de foto bovenaan dit artikel zie je de instelling al staan, hij is echter niet te vinden in je Instagram app maar alleen via een browser. Waarom? Geen idee, Instagram is qua instellingen op de app gewoon net wat anders dan in een browser.

Je zet de instelling als volgt aan:

  • Ga in een browser naar je Instagram profiel en klik op profiel bewerken.
  • Zorg dat het vinkje aanstaat
  • Klaar!

Tot slot

Een hele kleine moeite, bij sommige mensen staat ‘ie zelfs automatisch al aan, maar wel een hele belangrijke instelling voor meer bereik op Instagram. Op deze manier kan jouw account makkelijker aanbevolen worden en heb je er weer een weg bij om nieuwe mensen te bereiken.

Wil je meer Instagram tips? Volg mijn account waar je wekelijks tips vindt rondom Instagram, online ondernemen en geld verdienen.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.