handschrift als lettertype

Business | Je eigen handschrift als lettertype

januari 24, 2022

Onlangs ontdekte ik een hele makkelijke manier om via je telefoon je eigen handschrift als lettertype te maken. Je maakt het lettertype/font op je telefoon maar kunt het vervolgens downloaden en gebruiken in diverse programma’s. Zo heb ik het in Canva geüpload en bovenstaande visual van mijn handschrift voorzien. Je eigen handschrift als lettertype is een leuke manier om digitale content of prints persoonlijker te maken en je merk te versterken.

Fontise

Je maakt van je handschrift een lettertype door de app Fontise te downloaden. Ik heb zelf een iPhone en kan je helaas niet vertellen hoe het werkt met Android maar naar aanleiding van mijn post op Instagram, heb ik nog geen bijzonderheden gehoord. De app is gratis te downloaden en geeft makkelijk aan wat je moet doen. Je gaat alle letters en tekens schrijven, gewoon met je vinger op het scherm. Je kunt eventueel ook een digitale pen gebruiken maar die heb ik niet. Geen zorgen als je een beetje slordig schrijft, de app corrigeert ietsje.

Je lettertype gebruiken

Als je alle letters hebt geschreven en goedgekeurd, is je lettertype klaar. Je kunt ‘m gratis gebruiken voor iMessage en Whatsapp maar downloaden naar je telefoon of een ander apparaat, kost ¢2 per maand. Dat tarief per maand is eigenlijk alleen relevant als je continu lettertypes gaat maken, je zit namelijk niet aan een lang abonnement vast. Ik heb voor één maand betaald, mijn lettertype opgeslagen op mijn computer en het abonnement weer opgezegd.

Canva

In Canva Pro heb je de optie om zelf lettertypes te downloaden maar vrijwel alle wat meer uitgebreide tools om digitale ontwerpen te maken, hebben ook zo’n functie. Je kunt het inzetten voor bedankbriefjes, visuals voor social media, presentaties, nieuwsbrieven en meer!

Tot slot

Wat mij betreft een leuk extraatje voor je online branding dat erg makkelijk te maken is. Met een paar minuten ben je klaar en de app geeft eenvoudig aan wat je moet doen. Helemaal leuk!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.