Instagram Stories

Business | Instagram Stories: hoe maak je daar optimaal gebruik van?

maart 25, 2019

Instagram stories gebruiken is belangrijk onderdeel van Instagram. Als je graag meer wilt bereiken met je account, is het slim om efficiënt gebruik te maken van stories. In dit artikel een aantal Instagram stories tips!

Waarom zijn is Instagram stories gebruiken belangrijk?

Je kent het wel; die bolletjes bovenaan je feed waarin alle stories van de personen die je volgt staan. Als jij een story plaatst, zien jouw volgers ook jou in dat rijtje verschijnen. Als Instagram denkt dat een volger jou heel leuk vindt omdat ´ie bijvoorbeeld alle stories kijkt of vaak foto´s liket, komt jouw ¨bolletje¨ met story´s verder naar voren te staan. Dit betekent dus dat meer mensen ´m gaan zien, dat je meer mensen kunt bereiken en meer kunt ¨engagen¨. Engagement zorgt weer voor groei op Instagram en dat is exact waarom je stories zeker ¨moet¨ inzetten naast je gewone posts.

Ook vind ik dat stories een account meer persoonlijkheid geven. Je geeft een kijkje achter de schermen en maakt jezelf meer menselijk. De foto´s zijn vaak minder perfect en gestyled en bieden echt ruimte voor een persoonlijke connectie met je volgers.

Hoe vaak moet ik een story posten?

Idealiter post je ongeveer elke 1 á 2 uur een leuke story zodat je lekker in het overzicht blijft verschijnen. In de praktijk is dat soms best lastig, dat snap ik. Echter, als je ongeveer om het uur aanhoudt, zul je merken dat de views op je stories snel omhoog. In mijn geval verdubbelden mijn views na ongeveer een week regelmatig posten. Je kunt er ook voor kiezen vooraf al wat stories in te plannen met apps als Planoly of Preview. Zo komt er in ieder geval wat online, ook als je even geen zin of tijd hebt.

 

Maar wat post ik dan?

Een veel gehoord bezwaar is ¨ik heb niks om te laten zien en mijn leven is saai¨. Nou believe me mensen, mijn leven is echt oersaai. Ik kom weinig buiten, werk alleen maar binnen en heb weinig hobby´s en sociale activiteiten. Met andere woorden: ook als je de hele dag in bed ligt, valt er altijd wel wat te vertellen:

 • Laat een routine zien (ochtend, make-up, avond, sport, etc.).
 • Plaats een korte review van producten die je hebt opgemaakt.
 • Laat je aankopen zien.
 • Deel een account die je tof vindt om te volgen.
 • Laat gewoon zien wat je aan het doen bent, al is het maar Netflix of een kopje thee zetten.
 • Plaats een Q&A.
 • Deel producten die je mooi vindt.
 • Als je veel weet over een bepaald onderwerp; deel dan tips en adviezen. Ik vind dit soort stories zelf erg leuk om te kijken over bijvoorbeeld politiek, feminisme en maatschappelijke onderwerpen.
 • Plaats een inspirerende quote.
 • Laat zien wat je eet.

Alles kan en dat is juist het leuke van stories. Schrijf voor jezelf eens wat dingen op die je zou kunnen posten of bedenk gedurende de dag wat je zou kunnen delen. Ik denk dat je verbaasd gaat zijn over hoe makkelijk je aan nieuwe ideeën komt als je er eenmaal een beetje in zit.

Overige tips

 • Wissel af qua content. Plaats niet alleen maar foto´s maar ook een keer een video, een boomerang of bijvoorbeeld een poll.
 • Kijk bij anderen wat je wel of juist niet aanspreekt en neem dat mee bij het bedenken van je eigen stories.
 • Als je praat in een story, plaats dan ook geschreven tekst in beeld. Veel mensen kijken stories zonder geluid, zij krijgen dan alsnog je verhaal mee.
 • Unfold en Mojo zijn op dit moment mijn favoriete apps om mijn stories mee op te leuken. Ze zijn gratis, makkelijk in gebruik en geven je stories echt een leuke boost!

Instagram stories tips: tot slot

Zoals ik altijd zeg in dit soort artikelen met tips: blijf vooral dicht bij jezelf. Ga Instagram stories gebruiken niet als een verplichting zien en doe wat met de tips die bij jou en je account passen. Ik kreeg naar aanleiding van dit artikel ook reacties van mensen met een hele andere ervaring. Ze gaven aan dat veel stories voor hen juist niet werkt, dat kan. Tips die voor mij en anderen werken, zijn voor jouw account misschien minder effectief. Test dus altijd zelf wat wel en niet werkt voor jouw volgers! Uiteraard vind ik het leuk als je mij volgt op Instagram, daar plaats ik zeer regelmatig stories!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

 • Evelien

  Fijne tips 🙂 Ik maak er ook steeds meer gebruik van, ik vind het ideaal om in contact te blijven met volgers. Het is net even een stapje vóór een post zelf plaatsen!

  maart 25, 2019 at 8:15 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.