ideeën voor je onderneming

Business | Ook talloze ideeën voor je onderneming? Zo hou je overzicht en bewaak je de kwaliteit!

maart 21, 2022

Als je ondernemer bent en, net als ik, een creatief brein hebt met talloze ideeën voor je onderneming, kan het soms lastig zijn om overzicht te houden. Je kunt niet alles tegelijk, je wilt niet dat het chaotisch wordt en je wilt ook dat je producten, diensten, of wat je dan ook bedenkt, van goede kwaliteit zijn. In dit artikel deel ik een extreem simpel ding dat mij enorm helpt om orde te scheppen in de chaos en elk plan en project mijn volle aandacht te geven.

Zorg dat de basis goed is

Als je op dit moment net begonnen bent met ondernemen, adviseer ik je om de wilde ideeën even uit te stellen tot je een stabiele basis hebt. Mijn blog is bijvoorbeeld mijn stabiele basis waar ik in elk geval van kan rondkomen. In mijn dagelijkse werk zorg ik er dus voor dat mijn blog (de basis in mijn geval) draait en is er daarnaast tijd voor andere projecten. Ik werk voor diverse opdrachtgevers en besteed tijd aan mijn diensten rondom het helpen van andere ondernemers. Hiernaast vind ik het leuk om nieuwe dingen te bedenken waarmee ik nog meer mensen kan helpen, die geld opleveren of die ik gewoon leuk vind om te doen.

Elke maand een ander project

Ik ben erg creatief, impulsief en enthousiast en heb wekelijks nieuwe ideeën voor mijn onderneming. Dit kunnen producten zijn maar ook diensten, cursussen of andere zaken. Om te voorkomen dat ik 80 dingen door elkaar doe en chaotisch word, mag ik één side project per maand. Ik heb dit voor het hele jaar al op een lijstje staan en zo weet ik precies waar ik aan toe ben en kan ik me per maand lekker focussen. Dit geeft me de ruimte om mijn projecten extra veel aandacht te geven en, ook niet onbelangrijk, is ook veel overzichtelijker voor mijn volgers. Zo zien ze niet continu een nieuw aanbod maar is het geheel wat rustiger. Eén side project per maand dus, dat werkt voor mij enorm goed.

Hoe je dit indeelt en wat die projecten of focus onderwerpen zijn, maakt niks uit en is volledig afhankelijk van je bedrijf. Mijn bedrijf bestaat al lang en ik heb dingen als mijn blog, socials en diensten goed op orde. Ik gebruik de maandprojecten dus echt voor nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld een cursus, product of e-book. Uiteraard kun je ook Instagram, je website, e-mailmarketing of een ander onderdeel van je bedrijf als maandproject nemen in plaats van iets nieuws. Het gaat puur om structuur en leidraad aanbrengen in de talloze plannen die we als ondernemers vaak hebben.

Aan de slag

Maar hoe pak je dat dan aan? Je kan ingewikkeld en uitgebreid gaan doen met schema’s maar ik heb gewoon in 5 minuten een lijstje op mijn telefoon gemaakt waarin ik per maand heb genoteerd wat mijn maandproject gaat zijn. Ik heb alles uit mijn hoofd gedeponeerd , nagedacht over wat ik leuk vind en zo gedurende het jaar gekeken wat een goede volgorde was. Ik denk dat in dit geval simpel alleen maar beter is maar doe vooral wat voor jou overzicht geeft.

Om een voorbeeld (en sneak peek) te geven, mijn komende drie maanden zien er zo uit:

  • April: Boost je Blog
  • Mei: Nieuwe geurkaars
  • Juni: Minigids: Instagram

That’s it, zo simpel kan het zijn.

Tot slot

Hou bij het indelen en bedenken van je ideeën voor je onderneming en maandprojecten je doel altijd voor ogen. Wat is jouw doel met je onderneming? Ook niet onbelangrijk: hoe zit je qua tijd? In de maand dat ik twee weken op vakantie ben, is een nieuwe cursus lanceren bijvoorbeeld niet zo handig en ga ik voor een e-book. Verder denk ik na over dingen als passief inkomen, meerwaarde en vooral: wat vind ik leuk om te doen. Wil je samen met mij jouw maandprojecten bedenken en structuur aanbrengen in al je plannen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een Adviesgesprek: mail naar info@miraennen.nl.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.