groeien op Instagram

Business | Hierom groei je niet op Instagram

oktober 24, 2021

Als je ondernemer bent en je potentiële klanten onder andere via Instagram benadert, ben je wellicht bezig met groeien op Instagram. Groeien is zeker nuttig, mits je groeit met relevante volgers. Aan robots of mensen die eigenlijk geen interesse hebben in je account, heb je als ondernemer helemaal niks. Daarom vind ik dat groeien geen hoofddoel moet zijn; je zou vooral bezig moeten zijn met relevante mensen bereiken. Liever 100 volgers die klant worden dan 1000 volgers die snel voorbij je content scrollen. In dit artikel deel ik een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je groei stagneert.

Je hebt geen plan

Als hobby is het natuurlijk helemaal prima om ‘maar wat’ te doen maar als ondernemer is een plan essentieel. Het is belangrijk dat je weet wat je wilt en dat je duidelijk maakt waar je voor staat en wat mensen bij jou kunnen vinden.

Je promoot alleen maar

Continu producten promoten door middel van een selfie met het product naast je hoofd is (sorry) oersaai en voor niemand leuk om te doen. Wees selectief in wat je promoot, kies wat bij je past en heb niet elke week een nieuwe favoriete crème. Ga voor creatieve content plaats niet alleen maar foto’s in dezelfde setting.

Je biedt geen meerwaarde

Er wordt zo ontzettend veel geplaatst op Instagram, dat het belangrijk is dat je met jouw content meerwaarde biedt. Wat zien mensen bij jou dat ze niet bij anderen zien en wat maakt jou uniek?

Je maakt geen gebruik van de verschillende functies binnen Instagram

Instagram heeft ontzettend veel verschillende functies en vindt het niet leuk als je daar geen gebruik van maakt. Post niet alleen foto’s maar maak ook gebruik van stories, reels en de vele andere opties die Instagram aanbiedt. Natuurlijk hoef je niet alles te doen maar kies wat bij je past en verken lekker de mogelijkheden.

Je zendt alleen maar

Je bent alleen maar bezig met je eigen content posten en niet met interactie. Instagram is een sociaal platform en het is belangrijk dat je ook bezig bent met anderen. Kom in contact met je volgers en de mensen die jij interessant vindt en hou je actief bezig met engagement.

Tot slot

Groeien op Instagram gaat in mijn ogen het beste als je oprecht bezig met doen wat jij leuk vindt, actief in contact bent met je volgers en focust op jouw unieke punten. Maak jij je ‘schuldig’ aan iets uit bovenstaand lijstje? Super! Dat betekent namelijk dat er winst te behalen is en dat je je account kunt gaan verbeteren. Heb je daar hulp bij nodig of wil je aan de slag met een strategie? Ik heb nog ruimte voor een aantal strategie- en adviesgesprekken in november. Voor meer informatie of een afspraak, kun je mailen naar info@miraennen.nl. Wil je meer Instagramtips en op de hoogte blijven van mijn leven als online ondernemer? Volg me dan op Instagram.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.