gif maken

Business | Een GIF maken van je foto? Zo doe je dat!

juni 27, 2022

Een GIF maken van bepaalde foto’s kan ontzettend leuk zijn en als je een iPhone 6s of nieuwer hebt, is het ook nog eens extreem makkelijk. In dit artikel leg ik je uit hoe je binnen een paar seconden, zonder extra app een GIF kunt maken van een Live Photo op je iPhone.

Een GIF maken van een Live Photo

Je kent het misschien wel; je hebt een Live Photo gemaakt die zo leuk is, dat je er een GIF van wilt maken maar je hebt geen zin in allerlei gedoe met apps. No problemo, als je in het bezit bent van een iPhone, is dit trucje binnen enkele seconden geregeld.

Staat Live Photo wel aan?

Dit staat standaard aan maar voor de zekerheid kun je het bovenin bij je camera checken. Als die drie cirkeltjes geel zijn, staat je Live Photo aan.

Live liever uit?

Live Photo staat vaak standaard aan maar dat is niet altijd handig. Onlangs maakte ik foto´s bij een restaurant die ik op mijn blog wilde delen maar dat was door het afbeeldings type van de Live Photo’s een heel gedoe geworden. Live Photo zet je, indien gewenst, heel makkelijk uit door op die gele cirkeltjes bovenin te tikken, er komt dan een streepje doorheen te staan. Weer aanzetten kan door wederom te tikken.

 

gif maken

Stap 1

Ga in je filmrol naar de foto waarvan je een GIF wilt maken en veeg omhoog.

Stap 2

Klik ‘Stuiter’ aan en klaar; je foto speelt zich nu als een herhalende GIF af. Je kunt ook voor ‘Herhaal’ kiezen maar dan gaat de beweging niet heen en weer maar wordt ‘ie steeds herhaalt, dat vind ik zelf minder mooi. Het resultaat krijg ik hier vanwege het bestandstype niet geupload maar probeer het vooral eens uit op je telefoon, vooral kinder- en huisdierenfoto’s doen het erg goed! Weetje; je zelfgemaakte GIF kun je als story delen op Instagram, helemaal leuk!

Kende jij dit trucje al?

Photo by Lilly Rum on Unsplash

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Mitchel

    Leuk trucje. Ik weet niet of we dat kennen bij Android. Ik stuur wel vaak gifjes van zelfgemaakte filmpjes 🙂

    juni 28, 2022 at 1:10 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.