bloggen als je weinig tijd hebt

Business | Bloggen als je weinig tijd hebt? Zo doe je dat!

november 4, 2019

Inmiddels heb ik de luxe om fulltime met mijn blog bezig te zijn, echter ben ik begonnen naast een studie, stage, baan en huishouden. Ik weet dus absoluut hoe het is om te bloggen als je weinig tijd hebt en geef daar heel graag wat tips voor!

Wanneer/wat/waar?

Bedenk hoe vaak in een week of maand je wilt gaan posten, over welk onderwerp je die dag gaat schrijven en waar je allemaal gaat posten. Dit klinkt als een aantal simpele stappen maar het helpt je enorm qua rust in je hoofd. Sinds ik heb besloten dat maandag Blog Academy dag is en ik de rest van de week ook een indeling heb qua onderwerpen, heb ik veel minder stress. Ik heb een leidraad voor welke artikelen ik moet schrijven en dat helpt.

Maak voor elk idee een concept aan

Ik ben vast niet de enige die soms ineens meerdere ideeën krijgt voor een blogpost. Schrijf deze niet op in een boekje maar maak meteen een concept aan in WordPress (of waar je dan ook blogt). Door een concept aan te maken zit je al in de omgeving waar je de blogpost gaat schrijven. Door deze associatie gaat je brein vaak automatisch verder denken over dit idee en eindigt een concept soms in een bijna afgeschreven post. Ook kun je je idee hierdoor écht niet meer vergeten en heb je makkelijk overzicht over al je ideeën op de momenten dat je even geen inspiratie hebt.

Schrijf in stapjes

Soms heb ik geen zin of geen inspiratie maar moet er wel wat online. Ik begin dan vaak met het openen van een nieuwe post; ik maak een titel, kies de categorie, de tags en alle andere randzaken. Vervolgens ga ik iets anders doen en schrijf ik later op de dag (of week) de eerste alinea. Vaak zit ik er dan ineens in en maak ik het artikel af. Soms ook niet en dan neem ik weer even pauze voor ik begin aan de tweede alinea. Door de blogpost op te delen in stukjes voelt het minder als een lange taak en zul je gemotiveerder zijn om te beginnen.

Als het niet werkt, werkt het niet

Ik zeg altijd; als een planning 90% van de tijd gehaald wordt, dan is ´ie prima. Wanneer je merkt dat je voor de derde week achtereen geen blogpost online hebt terwijl dit wel je plan was, is de planning wellicht niet haalbaar. Je kunt beter gaan voor minder posts dan jezelf stress te bezorgen omdat je je weer niet aan de met jezelf gemaakte afspraken houdt.

Plan een vast blogmoment in, of niet

Bloggen als je weinig tijd hebt, vergt planning. Als je een druk schema hebt dat doorgaans elke week hetzelfde is, is het handig om een vast moment in te plannen dat je aan je blog gaat werken. Of je nou wel of geen zin hebt; als je je hier aan houdt, komen er in elk geval artikelen online. Als je een chaotisch leven hebt met weinig vaste gebeurtenissen dan kun je beter bloggen wanneer het jou uitkomt. Ik raad je in dat geval wel aan om wat vooruit te werken qua artikelen, omdat de kans groter is dat je blogmomenten mist door je chaotische schema.

Besef dat discipline belangrijk is

Ik snap absoluut dat je soms geen zin hebt, dat hebben we allemaal wel eens. Besef je echter dat als je graag wilt groeien met je blog (financieel of qua lezers), consequent bloggen en discipline belangrijk is. Samenwerkingen, lezers en bekendheid komt niet vanzelf aanwaaien en daar is tijd, doorzettingsvermogen en discipline voor nodig. Als je daar geen zin in hebt of als het niet bij je past; kun je er beter niet aan beginnen en lekker als hobby door bloggen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • bychristiana

  Goede tips, ik herken me ook echt in de dingen die je schrijft. Ik heb ook altijd diverse concepten staan, soms met alleen een titel, soms met alvast wat stukjes tekst. Ik werk parttime en probeer daarnaast zes artikelen per week te plaatsen. Omdat ik nogal perfectionistisch ben, is dat soms best pittig. Soms lukt het gewoon niet, en dan plaats ik gewoon even niets. Ik plaats liever een echt leuk artikel waar ik 100% achter sta, dan iets wat ik zomaar even in elkaar flans en waar eigenlijk niet echt blij mee / trots op ben. P.s. dit soort artikelen vind ik altijd erg inspirerend en leuk om te lezen;-)

  november 4, 2019 at 10:31 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja sowieso kwaliteit boven kwantiteit! Echt respect voor een baan en nog 6 artikelen per week, vond dat echt heftig destijds! En dankjewel voor je lieve compliment 🙂

   november 4, 2019 at 11:04 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik ben van 7 naar 5 gegaan en nu blog ik 3x per week. Ik heb moeten inzien dat ik niet voor niets thuis zit met een reden!
  En maar goed ook, ik merk dat dit mij voldoende afleiding geeft, maar dat ik ook tijd over hou voor mijn gezin en vriendinnen.

  november 4, 2019 at 6:56 pm Reply
 • Tessa

  handige tips. ik heb ook een lijst met concepten die vol staan met ideeën

  november 4, 2019 at 8:31 pm Reply
 • Jessica J.

  Goede tips! Ik blog naast mijn fulltimebaan en blog in feite alleen wanneer ik daar zelf écht zin in heb. Soms publiceer ik meerdere artikels per week, maar soms komt er twee of drie weken helemaal niets online. Ik merk dat het bloggen forceren omdat het ‘moet’ of ‘verwacht wordt’ bij mij juist contraproductief werkt.

  november 5, 2019 at 12:04 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.