blog verbeteren

Business | Je blog verbeteren doe je zo!

mei 27, 2019

Deelnemers aan mijn Halfjaar Traject hebben bijna allemaal dezelfde hulpvraag; ze willen hun blog verbeteren. Tijdens dit programma scan in hun sites dan ook volledig en krijgen ze volledig daarop afgestemde tips & tricks. Er zijn echter tips die voor iedereen van toepassing zijn die een blog heeft en die wilt verbeteren. Ik deel deze graag met je!

Waarom moet mijn blog beter?

Het is absoluut niet voor iedereen noodzakelijk zijn of haar blog te perfectioneren. Zat mensen bloggen als hobby of als uitlaatklep en dat is helemaal prima. Als je echter zakelijke of financiële doelen hebt met je blog, kan het de moeite waard zijn om wat dingen te gaan verbeteren.

Hoe verbeter ik mijn blog?

Vanzelfsprekende zaken

Een aantal zaken zijn wat mij betreft vanzelfsprekend:

 • leuke content en niet alleen gesponsorde posts
 • goede site die niet te langzaam laadt
 • foto´s van goede kwaliteit
 • zo min mogelijk spelfouten
Loop je site goed na

Kijk regelmatig je site helemaal na. Open je site en bekijk ´m alsof je er voor de eerste keer bent, welke dingen vallen je op? Probeer zowel positieve als kritiekpunten te benoemen. Kijk of je ¨about¨ pagina nog klopt en of bedrijven makkelijk kunnen vinden waar ze contact kunnen opnemen. Je ziet je eigen site (waarschijnlijk) zo vaak dat sommige dingen niet meer op vallen. Door regelmatig een checkrondje te doen, kun je je site steeds verder perfectioneren. Kijk ook goed bij andere sites wat je prettig of juist niet vindt, zo leer je in te schatten wat anderen van jouw site vinden en hoe gebruiksvriendelijk deze is. Kijk niet alleen inhoudelijk naar je site, maar wees ook kritisch op je lay-out. Te druk is vaak afleidend en onnodig dus wees streng op wat essentieel is op de homepage en wat niet.

Controleer ook oude artikelen

Als het goed is, komen er niet alleen lezers af op je nieuwste artikelen maar worden ook oudere artikelen gevonden via Google. Bekijk je oude artikelen eens en check ze op spelling, lay-out en bijvoorbeeld verkoopinformatie. Ik pas regelmatig oude artikelen aan, verander ze naar mijn huidige opmaak, maak ze SEO-proof en vul informatie aan.

Kun je je aan je planning houden?

Als jij op je blog zegt elke dag een artikel te plaatsen en je merkt dat dat bijna elke week niet lukt, kun je deze belofte beter intrekken. Kijk welke planning voor jou haalbaar is en communiceer duidelijk naar je lezers wat ze wanneer kunnen verwachten. Onregelmatig bloggen raad ik je absoluut niet aan, omdat je volgers dan echt niet meer weten wanneer ze moeten komen kijken. Uiteraard kun je je blogberichten delen via social media, maar toch. Kies liever voor één keer per week bloggen dan voor onregelmatig.

Past je content nog bij jou?

Als mens verander je en je blog verandert mee. Zo merkte ik een jaar geleden dat ik uit gewoonte bijna dagelijks beauty reviews plaatste, maar hier steeds minder plezier in had. Elke dag beauty paste niet meer bij mij, dus besloot ik voor één review per week te gaan op een vaste dag. Ik heb nu weer heel veel plezier in de beauty reviews en mijn lezers weten wanneer ze er één kunnen verwachten. Wees dus niet bang om dingen om te gooien op je blog en doe wat bij je past, en wat jij leuk vindt.

Controleer je banners en advertenties

Kijk welke banners en eventuele pop-ups (liever niet) je op je site hebt staan. Zijn ze nog actueel, verdien je er uberhaubt wat aan en passen ze bij je blog? Ik vind het altijd erg zonde als een blog vol is gepropt met AdSense blokken waar misschien een paar euro per maand aan verdient wordt. Onnodig lelijk op je site en voor het geld hoef je het ook niet te doen.

Zin in een blog cursus?

Als je jouw blog een boost wilt geven is mijn Boost je Blog cursus wellicht wat voor jou! Bij interesse in de cursus mag je altijd vrijblijvend contact opnemen om je verwachtingen te bespreken of vragen te stellen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Anne

  Een goede tip die ik laatst las op een site voor academisch schrijven: lees je tekst als je klaar bent nog één keer, maar dan van achter naar voren. Zo zie je beter of je spelfouten hebt gemaakt. Ik heb zelf het idee dat het echt werkt…

  mei 27, 2019 at 11:01 am Reply
  • Mira Ennen

   Oh hele goede tip dit, thanks!

   mei 27, 2019 at 11:21 am Reply
 • Mieke Van Liefde

  Ik heb de gewoonte om elke week één oud blog te updaten en te delen via de sociale media. Op deze manier compenseer ik het tijdsgebrek om vaak nieuwe blogs online te gaan gooien (er kruipt nogal tijd in het schrijven van een boek).
  Na het lezen van jouw blog heb ik net mijn website een kritische blik gegund en op een pagina de achtergrondkleur gewijzigd die de linken duidelijker leesbaar maakt. Dankjewel.

  juni 5, 2019 at 10:35 am Reply
  • Mira Ennen

   Ooh wat goed, hele fijne tactiek als nieuwe blogposts even niet lukt! Bedankt voor je leuke reactie, fijn dat je er wat aan gehad hebt:)

   juni 5, 2019 at 10:50 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.