Instagram

Business | Zo beheer ik mijn Instagram + tips & tricks!

mei 20, 2019

Veel vragen die ik krijg, gaan over de manier waarop ik mijn Instagram bij hou. Ik heb hier zeker een aantal vaste routines voor en beantwoord in dit artikel de meest gestelde vragen rondom Instagram beheren!

Hoe vaak post ik?

Mijn streven is om elke dag een foto op Instagram te plaatsen. Dit lukt vaak wel, maar soms ook een periode niet. Momenteel heb ik flink vooruit gewerkt dus dat geeft weer even wat speling. Echter plaats ik liever niks, dan iets waar ik niet tevreden over ben. Op stories probeer ik gedurende de dag elke 1 á 2 uur te laten zien waar ik mee bezig ben. Dit doe ik de ene dag fanatieker dan de ander, afhankelijk van mijn werkdag. Elke dag posten zou ik je wel aanraden maar ik besef me ook dat dat niet altijd haalbaar is.

Plan ik mijn posts in?

Niet via een app o.i.d. Ik schrijf in mijn agenda welke foto wanneer online komt zodat ik overzicht heb. Ik zet wel regelmatig een foto met tekst en tags al in de concepten van Instagram zodat ik er op de dag zelf niks meer mee hoef te doen. Je kunt apps als Later gebruiken, echter raadt ik aan om gewoon het gewoon via de concepten te doen. Idealiter ga je voor en na het posten toch even aan de slag met engagement (daarover later meer) en heeft het in mijn ogen dan weinig toegevoegde waarde om je post door een app te laten plaatsen.

Hoe bedenk ik content?

Een deel van mijn content op Instagram is gekoppeld aan mijn blogposts, hier deel ik dus gewoon de productfoto´s die bij het artikel horen. Voor overige foto´s maak ik flatlays met mooie producten of een foto van mijzelf. Ik heb hiervoor niet echt een strategie. Ik ga gewoon aan de slag en pas net zolang dingen aan tot ik het goed vind. Voor foto´s van mijzelf kijk ik veel naar anderen. Ik kijk hoe ze staan en wat me wel en niet aanspreekt aan een foto. Als je het zelf lastig vind om content te bedenken; leg dan gewoon eens wat van je favoriete spulletjes bij elkaar en schuif wat tot er een mooi plaatje ontstaat.

 

Hoe maak ik mijn content?

Ik maak de foto´s in mijn feed eigenlijk zonder uitzondering met mijn camera. Ik vind dit de mooiste kwaliteit geven en heb een wat oudere Iphone die me niet de kwaliteit geeft die ik wil. Met veel smartphones kun je echt prima foto´s maken, echter vind ik dat je met een goede camera gewoon veel meer kan.

Hoe kies ik mijn hastags?

De hashtags kies ik voornamelijk per foto en gebruik er een aantal, zoals #dutchblogger, bij bijna al mijn foto´s. Ik kies 10 kleine tot middelgrote hashtags (tussen de mega grote verdwijn je) die iets met mijn foto te maken hebben. Ik kies echt alleen relevante hashtags zodat mijn foto ook echt bij mensen terecht komt die er in geïnteresseerd zijn. Als je het moeilijk vindt om hashtags te bedenken, kijk dan eens welke andere mensen gebruiken en of die voor jou ook relevant kunnen zijn.

Welke apparaten gebruik ik voor Instagram?

Ik gebruik mijn camera voor het maken van de foto´s en mijn laptop voor het bewerken. Het plaatsen en het grootste gedeelte van mijn engagement doe ik via mijn telefoon. Reageren bij anderen doe ik vaak wel via mijn laptop, via mijn Chromebook heb ik de Instagram app kunnen installeren en die werkt heel makkelijk.

Welke apps gebruik ik?

Ik gebruik geen apps om bij te houden wie mij volgt en ontvolgt of om de populairste hashtags te kunnen bekijken. Ik gebruik eigenlijk alleen de Lightroom app, hierin heb ik mijn preset staan die ik voor al mijn foto´s gebruik. Voor stories gebruik ik momenteel voornamelijk de app Mojo, hiermee kun je allerlei creatieve video´s maken.

Hoe ga ik om met engagement?

Ik heb gemerkt dat als ik voor en na het plaatsen van mijn foto even de tijd neem om bij anderen te reageren, mijn foto meer mensen bereikt. Dit doe ik dan ook altijd. Verder probeer ik altijd op reacties te reageren en regelmatig rond te kijken bij de accounts die mij volgen.

Heb je niet een enorm internet abonnement nodig om zo veel met Instagram bezig te zijn?

Ik ben veel thuis en maak daar gebruik van WIFI. Onderweg en bijvoorbeeld op vakantie heb ik vaak genoeg aan mijn abonnement. Als je gewoon lekker bezig bent op Instagram en niet de hele tijd filmpjes kijkt, kun je met een relatief kleine bundel prima vooruit. Ik bespaar flink op mijn telefoonkosten door een Sim Only van Simyo en kan daardoor wat meer internet gebruiken.

Tot slot

Je Instagram beheren en laten groeien kost nou eenmaal veel tijd, meer kan ik er niet van maken. Besteed vooral tijd aan het maken van content die jij tof vindt, dan heb je in ieder geval een goed begin! Ik heb er in dit artikel voor gekozen om alleen vragen te beantwoorden over de manier waarop ik mijn account bij hou. Ik krijg ook veel andere Instagram-gerelateerde vragen en die komen zeker nog eens terug in een ander artikel!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Cas

  Geweldig geholpen

  mei 23, 2019 at 3:41 pm Reply
 • Mijn onderneming – zo startte ik

  […] super-professioneel opzet. Mensen onderschatten vaak hoeveel klanten je bijvoorbeeld via een gelikt Instagram-account binnen kunt […]

  juni 27, 2019 at 5:43 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.