nutchel

Lifestyle | Nutchel Cabins: een onvergetelijke ervaring!

juni 13, 2019

Begin mei gingen Steven en ik een paar dagen naar Nutchel. Ik kreeg ontzettend veel vragen over dit bijzondere tiny house in de Belgische bossen en ik wijd dan ook graag een artikel aan deze mooie ervaring.

Wat is Nutchel?

Nutchel is een park met kleine huisjes in het bos. De huisjes zijn klein, niet mega luxe (denk glamping) maar wel voorzien van alle gemakken. Nutchel is absoluut anders dan alle andere vakantiehuisjes, onder andere door de volgende zaken:

 • Er is geen licht, wel een olielamp.
 • Er is geen verwarming, wel een houtkachel die je zelf aan moet maken/houden.
 • De huisjes staan niet dicht op elkaar, je hebt écht rust.
 • Je hebt geen wifi (en matig bereik), wederom écht rust.

Waar ligt Nutchel?

Nutchel ligt in Maaseik, België, net iets over de Nederlandse grens. Naast wandelen, hutten bouwen en chillen is er niet extreem veel te doen. Je kunt wel naar een stad rijden maar dat vind ik persoonlijk nogal zonde van het verblijf, dan kun je beter een hotel boeken.

Wat kost Nutchel?

Het huisje wat wij hadden was relatief duur, ruim €400 voor 2 nachten, voor een weekend betaal je over de €700. Ik moet hierbij wel de kanttekening plaatsen dat ons huisje geschikt was voor 5 personen, iets wat de prijs wel anders maakt. Ook hadden wij één van de duurdere huisjes met hot tub. Een midweek (3 dagen) voor 2 personen in een wat eenvoudiger huisje kost ongeveer €200.

nutchel

Welk huisje hadden wij?

Wij hadden een redelijk spectaculair huisje, al zeg ik het zelf, namelijk de Tree Trunk met hot tub voor 5 personen. Dit huisje is voor 5 man misschien tiny, voor 2 personen vrij ruim. We hadden onder andere een heerlijke hot tub, een barbecue, keuze uit ruime en zachte bedden, heel veel handdoeken en een fijne douche. Ik ga niet elke vierkante meter van het huisje met je doornemen, maar wel een aantal zaken. De slaapkamers zijn overigens een soort opgestapelde bedstedes. Ook weer geen echte bedstee maar ik kan even geen andere omschrijvingen bedenken. De bedden, kussens en dekbedden waren overigens top, heerlijk geslapen, niks op aan te merken. Als je met 5 mensen gaat, heb je echter wel weinig privacy. Afhankelijk van de samenstelling van je groep is dat misschien handig om te weten.

nutchel

De badkamer

De badkamer is klein, maar top. Er hangt een verwarming, iets waar ik erg verbaasd over was maar ook heel blij mee. Er zou geen verwarming zijn maar toen het begin mei bijna winter leek, was die heel erg welkom. Handdoeken hoef je niet zelf mee te nemen, voor 2 man kregen wij, geloof ik, 8 handdoeken die zacht en groot waren. De douche ziet er wat primitief uit, maar is geweldig. Hij heeft een harde straal en wordt lekker warm. Hou er wel rekening mee dat je geen half uur gaat staan douchen, er is namelijk een boiler.

De hot tub

Als je een huisje boekt met hot tub, wat ik absoluut aanraadt, is het handig om je te realiseren dat het even duurt voor ´ie gebruiksklaar is. Ga dus niet met je bikini klaarzitten en verwacht dat de warme kraan aangaat. De hot tub moet eerst vollopen met water, dat duurt zeker een half uur. Ook moet je de hot tub zelf verwarmen door hout in een soort kacheltje te stoppen, dit verwarmen duurt ook een half uur (en nee dat mag niet tegelijk met het vol lopen). Even wat werk dus maar dan heb je ook wat. De hot tub was tijdens onze koude dagen echt een hele fijne aanvulling en je zit ook lekker privé.

nutchel

De keuken

De keuken is klein maar compleet. Je hebt een gasstelletje met twee pitjes en een kleine gootsteen. Verder heb je écht alles wat je nodig hebt om te koken en hoef je echt zelf niks mee te nemen.

Waar kan ik boeken?

Boeken kan hier, je kunt daar gemakkelijk alle soorten cabins inclusief de prijzen bekijken.

Wat vind ik de grootste pluspunten?

 • Super goede service vooraf en bij aankomst. Bijna alles wordt duidelijk gecommuniceerd en het personeel was zéér vriendelijk.
 • Je komt echt even tot rust, het park is extreem stil. Ik kan echt niet uitleggen wat voor verschil dit maakt met een ¨gewoon¨ park maar geloof me, je komt écht tot rust. Ik vond dit echt by far de fijnste plek waar ik ooit ben geweest en de ervaring is met niks te vergelijken, alles klopt.
 • De huisjes zijn echt uniek en gezellig, ook erg comfortabel.
 • De hot tub vond ik een hele fijne toevoeging.
nutchel

Wat vind ik nadelen?

 • Als je voor 2 personen een wat groter huisje wilt, is het redelijk prijzig.
 • Ik vond het nu op sommige momenten écht koud (ik ben een koukleum). In de winter zou ik Nutchel niet boeken omdat ik denk dat het voor mij persoonlijk dan te koud zou zijn om me comfortabel te voelen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bijna alles waar je rekening mee moet houden, gaat Nutchel je voorafgaand aan je verblijf mailen, echt top. Een aantal zaken vat ik hier onder voor je samen:

 • Neem schoenen mee die vies mogen worden, je bent in een bos.
 • Neem een zaklamp mee, er is niet echt licht.
 • Je kleding gaat flink ruiken van de houtkachel, neem dus niet iets mee wat gestoomd moet worden.
 • Het kan redelijk koud worden dus neem lekkere warme sokken, een onesie of je badjas mee.
 • Zowel de houtkachel als de hot tub moet je zelf aanmaken en aanhouden. Dit is best wat werk dus realiseer je dat je daar wel zin in moet hebben. Ik had Steven bij me die volledig in zijn element non stop met de kachel bezig was, ik zou hier zelf niet echt om staan te springen.
 • Het ontbreken van de koelkast vind ik in de zomer een minpunt. Als de temperaturen vrij hoog zijn zou ik je niet aanraden om vlees of zuivel mee te nemen. De koelbox werkte prima, maar echt héél koud vond ik ´m ook niet.

Hout halen

Om de kachel en de hot tub warm te houden (dit is hoog zomer wellicht niet nodig) is hout essentieel. Dit hoef je (gelukkig) niet zelf te hakken maar je moet het wel zelf halen. Wij zaten ongeveer naast de plek waar je hout kunt halen, voor sommige huisjes was het echter wel een stukje lopen. Steven vond dit volgens mij de leukste activiteit van het hele verblijf dus mocht je ´m willen lenen voor een weekend dan valt dat te regelen.

nutchel

Tot slot

Nutchel is wat mij betreft een enorme aanrader. Wij hebben het echt heel fijn gehad. Van te voren hoopte ik dat ik me ging vervelen en dat is ook gebeurt. Niet normaal hoe je in drie dagen écht even weg tot rust kunt komen en hoeveel inspiratie je weer opdoet om mooie dingen te gaan maken. Wij hebben echt genoten en gaan zeker nog een keer terug. Mocht je meer informatie willen dan is de website van Nutchel heel erg compleet, daar staat alles eigenlijk heel duidelijk op. Als je nog andere dingen wilt weten over onze ervaring, vraag daar dan gerust naar in de comments.

Zou jij graag naar Nutchel willen?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.