goede preset

Blog Academy| Deze preset gebruik ik voor mijn foto´s!

januari 22, 2021

Een goede preset kan je foto´s er niet alleen een stuk professioneler en mooier uit laten zien, het zorgt er ook nog eens voor dat je foto´s herkenbaar zijn en dezelfde stijl hebben. Al met al is het een makkelijke en betaalbare manier om je Instagram account of blog een level hoger te tillen. In dit artikel vertel ik je wat een preset/voorinstelling precies is én deel ik welke ik altijd gebruik voor mijn foto´s op Instagram.

Wat is een preset?

Een preset is iets anders dan een filter, een filter leg je namelijk als het ware over een foto heen terwijl je met een preset de instellingen van een foto aanpast. Een preset/voorinstelling is een serie van instellingen op het gebied van onder andere kleur en licht die er voor zorgen dat je foto er op een bepaalde manier uit gaat zien. Een preset is voor zowel mobiele foto´s als foto´s gemaakt met een camera te gebruiken.

Hoe gebruik je een preset?

Presets kun je heel makkelijk gebruiken in Lightroom, zowel op de computer als via de gratis app. Je koopt/download een speciaal bestand en kunt deze dan in Lightroom uploaden. De verkoper biedt hiervoor doorgaans duidelijke instructies aan voor verschillende apparaten. Als je vervolgens je eigen foto wilt bewerken, kies je heel makkelijk de gewenste voorinstelling én voila; je foto is bewerkt met de preset.

Welke preset gebruik ik?

Allereerst; als je een preset gaat aanschaffen, vind ik het mega lief als je dat via mijn linkjes gaat doen. Ik krijg dan namelijk een gedeelte van de opbrengst maar jij betaalt niks extra´s. Momenteel gebruik ik 2 presets, beide van MAJA presets. Zij verkopen ontzettend veel presets voor allerlei soorten fotografie en ik ben daar al jaren zeer tevreden over. Ik wissel de presets ¨Home¨ en ¨Memories¨ af, afhankelijk van de sfeer van de foto. Beide presets vind je in dezelfde bundel. Zeker met buitenfotografie is het licht altijd anders en het wisselt dan een beetje welke ik het mooiste vindt. Soms pas ik ook nog handmatig iets van warmte en licht aan maar verder ben ik bijna altijd volledig tevreden na het toevoegen van de preset en vind ik ze voor zowel outfitfoto´s als productofoto´s mooi.

  • Shop hier de bundel met daarin ¨Home¨, ¨Memories¨ en 10 andere presets. Prijs: $19.95.
  • Voorheen heb ik heel lang de ¨Cinematic¨ preset gebruikt, deze vind je samen met 14 andere presets in deze bundel. Prijs: €19.95.
  • De andere presets bekijken? Shop ze via deze link

Het fijne aan deze presets vind ik dat je ze in bundels koopt die goed op elkaar afgestemd zijn. Zo kun je experimenteren welke het beste werkt voor jouw foto´s en stijl én kun je afwisselen omdat nou eenmaal niet elke foto in exact dezelfde omstandigheden genomen wordt. MAJA biedt ontzettend goede support. De instructies zijn erg duidelijk en als er vragen zijn, worden deze snel beantwoord; aanrader!

Maak jij ook gebruik van een preset?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.