thuis sporten

Lifestyle | Thuis sporten: zo doe ik het!

mei 11, 2020

Ik heb altijd al wel thuis gesport maar sinds half maart is de sportschool ook echt dicht. In plaats van ¨het er een beetje bij doen¨ heb ik inmiddels een redelijke routine ontwikkeld qua thuis sporten. Omdat het vooruitzicht is dat de sportscholen nog wel even dicht blijven, deel ik mijn tips graag met jullie.

Zelf workouts bedenken versus apps

Op sommige dagen doe ik zelf wat losse oefeningen maar meestal volg ik een workout via een app of via Youtube. Mijn sportschool biedt nu de video´s van FitSnacks aan alleen die site doet het de helft van de tijd niet. Als het wel werkt, vind ik het top overigens. Verder maak ik veel gebruik van de ¨Barre¨ app en zoek ik gewoon op Youtube naar leuke workouts. Ook Videoland heeft dagelijks workouts online staan, die passen de ene dag beter bij me dan de andere dus ik doe net waar ik zin in heb of wat me aanspreekt. Een routine van wat ik wanneer train en hoe heb ik dus totaal niet, ik vind het vooral belangrijk om elke dag te bewegen en wil het ook leuk houden.

Welke spullen heb je nodig?

Ik gebruik zelf alleen een yogamat en zou nog wel graag kettlebells en weerstandsbanden willen. Veel workouts thuis kun je gewoon zonder spullen doen maar wat hulpmiddelen zijn altijd welkom. Stiekem is mijn droom een fitnessapparaat thuis maar dat is op dit moment niet haalbaar. Het lijkt me geweldig om thuis wat serieuzer te kunnen trainen, maar in mijn geval komt dat wel weer als de sportschool open is.

Kleed je aan

In het begin van de ¨thuissportperiode¨ ging ik nog wel eens in mijn pyjama naar beneden om te sporten, dat is geen aanrader. Trek je sportoutfit en sportschoenen aan, dat beweegt niet alleen fijner maar je komt ook meer in de mood. Bij OTTO hebben ze veel keus én zijn de prijzen leuk.

Al is het maar 5 minuten

Natuurlijk heb ik ook wel eens (heel vaak) geen zin maar omdat ik door mijn werk totaal niet beweeg, vind ik het heel belangrijk om toch te sporten. Ik neem me dan voor om in elk geval 5 minuten te sporten en meestal maak ik de workout gewoon af. Soms doe ik een workout van een kwartier en soms ben ik meer dan een uur bezig.

Niet te streng zijn

Kijk, als je echt traint voor een bepaalde shape of gewicht, zul je wat meer discipline nodig hebben. Ik train omdat ik het belangrijk vind om een beetje fit te blijven en omdat ik me er goed bij voel. Voor mij werkt het niet om heel streng te zijn voor mezelf, ik wil het leuk houden en ga voor beweging; dat is mijn enige doel. Zeker in deze periode, die al lastig genoeg is, werkt het wellicht beter om wat milder te zijn naar jezelf toe; alle beweging is mooi meegenomen!

Hoe sport jij thuis?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Wies | Nature of Happiness

    Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt weinig sport op het moment. Normaliter ga ik naar de sportschool, maar omdat dat nu niet kan schiet het er echt bij in. Misschien dat ik inderdaad maar korte workouts moet proberen!

    mei 11, 2020 at 1:18 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.