Advertorial | Gezond afvallen met een afvalshake: hoe werkt dat?

augustus 11, 2022

Advertorial – Afvalshakes ze vliegen je om de oren. Tegenwoordig kun je het zelfs bij de supermarkt in de buurt deze producten kopen. Maar goed, werkt ook? En hoe werkt dat dan precies? Wat zijn goede en minder goede afvalshakes? In dit artikel leggen we het je uit.

Hoe werkt afvallen?

Voordat er dieper in wordt gegaan op de functie en werking van afvalshakes is het belangrijk om te begrijpen hoe je afvalt. Afvallen in gewicht doe je namelijk door je caloriebehoefte in kaart te brengen en vervolgens iets minder dan deze behoefte te eten. De uitdaging ligt erin dat je dit op een gezonde manier doet en dus niet op crash dieet gaat: extreem weinig eten voor een korte periode. Het is belangrijk dat je alsnog alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Afvallen is alleen in een calorietekort mogelijk.

Shakes gebruiken om af te vallen

Wanneer het afvallen lastig is voor je, kan een afvalshake je wellicht helpen. Dit komt omdat een afvalshake vaak relatief weinig calorieën bevat in verhouding tot de vitamines en mineralen. Je kunt met weinig calorieën dus een behoorlijk deel van voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgen.

Werken afvalshakes?

De grote hamvraag: werken afvalshakes echt? Daar is niet een klinkklare ja op te zeggen. Ja, ze kunnen helpen om een gebalanceerd dieet samen te stellen en in een calorietekort. Maar de shake zal weinig doen als je verder normale eet- en beweegpatronen blijft hanteren. Je zult je calorietekort ook moeten aanvallen met meer beweging.

Wat zijn goede en slechte afvalshakes?

Omdat de markt zo verzadigd is, zijn er ook een flink aantal afvalshakes bij die echt niet heel bevorderend voor je gezondheid zijn. Zo kunnen er zomaar flink veel e-nummers inzitten en is ook het suikergehalte hoog. Dit wil je voorkomen, want als je veel suiker binnenkrijgt, zul je gauw een suikerdip -en dus weer honger- krijgen. Let dus vooral op de ingrediënten, de calorieën (ongeveer 250 kcal is normaal) en de hoeveelheid suiker per portie.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.