leuke uitjes

Lifestyle | Leuke uitjes voor de komende maanden!

januari 14, 2020

Ondanks dat we nog in januari zitten, ben ik met mijn gedachten al bij de lente en alle leuke uitjes die ik dan wil doen. Natuurlijk is het in januari niet verboden om naar buiten te gaan maar wat minder grauw weer werkt bij mij toch uitnodigender.In dit artikel deel ik een aantal toffe dingen om te gaan doen.

Pretparken

Pretparken blijven geweldig om te bezoeken, hoe oud je ook bent dat nostalgische gevoel van vroeger blijft. Wat slechter weer heeft vaak als voordeel dat het ook minder druk is maar op zonnige dagen is het ook geen straf om door zo´n bruisend park te lopen. Ik mag op dit moment niet in achtbanen dus ik vind vooral een gezellige sfeer en een mooi park belangrijk. Mijn favoriet is sowieso de Efteling maar als je niet kunt kiezen, vind je op deze website uitgebreide informatie over verschillende pretparken. Denk aan openingstijden, Efteling drukte , de verschillende attracties en natuurlijk beeldmateriaal.

Pluktuinen

In het voorjaar begint alles weer te bloeien en dat betekent ook dat de pluktuinen weer open gaan, ik vind dit zo´n leuk concept! In een pluktuin kun je zelf groente, fruit, bloemen en kruiden plukken, je rekent dat af wat je mee neemt en hebt alles vers in huis. Vaak zijn de tuinen mooi om te bekijken en is het voor zowel volwassenen als kinderen leuk om mooie en lekkere dingen uit te kiezen. Voor een pluktuin bij jou in de buurt kun je het beste Google gebruiken, er zijn er zo veel!

De bloemenvelden

Elk jaar in april/mei staan de prachtige  bloemenvelden in Noord-Holland in bloei. Twee jaar geleden gingen we voor het eerst kijken en ik vond het zo indrukwekkend! Prachtig om al die gekleurde (en geurende) stroken te zien en ik raad je absoluut aan om eens te gaan kijken.

Hoog Catherijne

Als je een dagje wilt winkelen en het is slecht weer, dan vind ik HC in Utrecht een mega aanrader. Sinds de verbouwing stikt het daar van de leuke winkels en eettentjes. Utrecht is makkelijk te bereiken met het OV en ook als je met de auto komt, is parkeren (in de garage) nooit een probleem. Het centrum is natuurlijk ook leuk maar als je binnen wilt blijven kun je je in de mall prima een paar uur vermaken.

IJhallen

De IJhallen in Amsterdam vind ik geweldig, zowel om op te staan als om er te winkelen. Op deze grote tweedehands markt kun je zelf een kraam huren om je oude kleding/spullen te verkopen of lekker zelf gaan winkelen. Het is een ideale plek om voor een paar euro mooie items te vinden en ook verkopen gaat (als je het niet te duur maakt) vaak vrij snel. In het voorjaar en de zomer is de markt volledig buiten, wel even iets om rekening mee te houden als het regent.

Tot slot

Ik kijk enorm uit naar de komende maanden, er staan best veel leuke uitjes op de planning. Zo bezoeken we volgende week Horecava, eind februari Veggieworld en gaan we in april een paar dagen naar Maastricht. Ondanks dat ik door mijn gezondheid niet heel veel kan, is er toch steeds meer mogelijk en kan ik me ook echt verheugen op uitjes in plaats van alleen maar te stressen.

Heb jij nog leuke uitjes op de planning?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Rebecca ter Mors

  Dankjewel voor de leuke tips! De bloemenvelden en pluktuinen ga ik zeker bezoeken ?

  januari 14, 2020 at 11:45 am Reply
 • Simone

  Ik woon in Utrecht en vind Hoog Catharijne echt verschrikkelijk: zo massaal en zo’n fel licht, allemaal ketens. De binnenstad is veel gezelliger! De pluktuinen vind ik wel een leuk idee!

  januari 14, 2020 at 2:25 pm Reply
 • bychristiana

  Leuke ideetjes! Een pluktuin, daar wil ik ook nog wel eens heen. Ik loop altijd door Hoog Catharijne naar mijn werk en ik vind het heel leuk geworden, een stuk beter dan de troosteloze bedoeling die het daarvoor was in ieder geval;-)

  januari 15, 2020 at 8:08 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.