besparen op je vakantie

Lifestyle | Besparen op je vakantie? Deze beetjes helpen!

februari 19, 2020

Ondanks dat we pas in februari zitten, zullen veel van ons al bezig zijn met de zomervakantie. Aan een vakantie kun je een fortuin uitgeven maar het kan allemaal ook best wel betaalbaar. Bij deze mijn tips om te besparen op je vakantie!

Het vliegveld

Het kan lekker makkelijk zijn om vanaf Schiphol te vliegen, maar andere vliegvelden zijn vaak een stuk goedkoper. Niet alleen betaal je minder voor de vluchten maar ook op het eventuele parkeren bespaar je vaak een fortuin. Kijk bijvoorbeeld eens bij parkeren Airport Rotterdam of parkeren vliegveld Eindhoven om te kijken hoe veel je daar kunt besparen. In sommige gevallen is het misschien wat langer rijden maar als je veel bespaart op het parkeren én de vlucht, kan dat zeker de moeite waard zijn.

Zoek met een andere computer

Of dit echt waar is of een gerucht weet ik niet maar ik vind het toch de moeite om te vermelden. Er gaan verhalen rond dat het niet slim is om meerdere keren op dezelfde computer (of telefoon) naar een vlucht naar bijvoorbeeld Rome te zoeken. De site onthoudt je IP adres en weet dan dat jij naar Rome wilt, om vervolgens de duurdere prijzen te tonen. Als je wilt gaan boeken, kijk dan voor de zekerheid eens met de computer van iemand anders, zo weet je zeker dat je dit trucje ontloopt.

Stel een vlucht-alert in

Bij onder andere Skyscanner kun je een alert instellen voor een vlucht of plaats, je krijgt dan een berichtje als de prijzen wijzigen. Zo blijf je goed op de hoogte en kun je boeken op een goedkoop moment.

Vergelijk niet alleen de boeksites maar contact ook de accomodatie zelf

Kijk niet alleen op diverse sites voor het boeken van je hotel maar bel ook eens met de accomodatie zelf en vraag of er nog leuke aanbiedingen zijn. Dit kan een aantal euro´s schelen of soms bieden ze je bijvoorbeeld een gratis ontbijt aan, zeker de moeite.

Maak gebruik van couchsurfing of Airbnb

In plaats van standaard een hotel te boeken kun je gebruik maken van couchsurfing of Airbnb. Couchsurfing is in mijn ogen net iets te budget maar Airbnb vind ik tof. Je kunt hier voor weinig geld op hele leuke plekken terecht komen en als je je via mijn link aanmeldt op de site, krijg je ook nog eens €34 korting op een verblijf. Ik krijg dan ook een kleine bonus die ik weer kan gebruiken voor toffe reviews!

Ga niet in de hoofdstraten uit eten en eet lokale producten

Wijk af van de hoofdstraat en ga op zoek naar kleine restaurantjes. Vaak is het eten hier naast goedkoper ook geweldig omdat ze meer moeite moeten doen en ik gun het die kleine ondernemers ook meer. Kijk ook naar gerechten met producten die lokaal verbouwd worden; deze zijn vaak veel goedkoper dan geïmporteerde producten.

Vergeet je studentenkaart niet

Als je een studentenkaart hebt; neem ´m dan zeker mee op vakantie. In heel veel landen krijg je korting op van alles en nog wat op vertoon van je kaart en dit kan op een complete vakantie heel veel schelen. Denk aan korting op eten, winkelen, uitjes of zelfs hotels.

Boek twee vliegtickets in plaats van een retour

Een retourticket kan soms aanzienlijk duurder uitvallen dan twee enkeltjes. Twee enkeltjes boeken is net wat meer werk én je vliegt wellicht met twee verschillende maatschappijen maar het scheelt je zo tientallen euro´s,

Zorg dat je op de hoogte bent van de wisselkoers

Wisselkantoren zijn bij uitstek een plek om opgelicht te worden. Zeker als je de taal niet goed spreekt of wat onhandig bent met cijfers, kan het allemaal erg snel gaan. Zorg dat je van de voren weet wat de wisselkoers ongeveer is, dan bespaar je jezelf een hoop ellende.

Maak gebruik van openbaar vervoer

Wellicht een inkoppertje dit en taxi´s zijn ontzettend makkelijk maar wel duur in verhouding. Als je geen haast hebt dan is het ov een goede optie. Het duurt wellicht wat langer en het kan chaotisch zijn maar je maakt vaak ook fantastische dingen mee als je tussen de lokale bevolking gaat zitten.

Investeer in een Lonely Planet

Lonely Planet maakt wat mij betreft absoluut de beste reisgidsen. Naast dat ze fijn, duidelijk en praktisch zijn, kunnen ze je ook helpen met besparen. Je vind er namelijk handige tips voor onder andere eten en slapen, ingedeeld per prijscategorie. Op deze manier kun je makkelijk ontdekken waar je goed en betaalbaar kunt eten en slapen en dus besparen op je vakantie. En als je dan ook nog op je Lonely Planet wilt besparen; bol.com heeft vaak tweedehands exemplaren te koop.

Onze vakantieplannen?

Ik kreeg al veel vragen over onze vakantieplannen, helaas zijn die er niet echt. De zomervakantie skippen we dit jaar, er staat gelukkig wel an een fijn weekendje weg gepland naar Maastricht waar uiteraard ook weer een blog over komt.

Hoe probeer jij te besparen op je vakantie?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Jolanda

  Goede tips! Je kunt ook middels ctrl shift n incognito zoeken op je eigen pc!

  februari 19, 2020 at 1:55 pm Reply
 • Marloes

  Ik probeer te besparen door op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets en een betaalbaar verblijf. Vaak kijk ik ook op AirBnb, maar veel kamers zijn veel duurder dan een mooie hotelkamer. Als ik op vakantie ben, ga ik inderdaad niet uiteten in de hoofdstraten. Dat scheelt een hele hoop. Ik vraag ook altijd tips aan mensen via social media over de vakantiebestemming. Zo ontdek ik pareltjes die ik anders makkelijk voorbij zou zijn gelopen.

  februari 19, 2020 at 3:26 pm Reply
 • Marloes

  De meeste tips zijn in jouw artikel al aan bod gekomen. Ik heb echter nog een aanvulling op jouw lijstje. In sommige hotels krijg je tegenwoordig geen ontbijt meer, waardoor je bent aangewezen op een restaurant. Je kunt ook naar een supermarkt / bakker gaan en daar wat halen. Opeten in het park, hoek van de straat,… Dit kun je ook met de lunch doen en eventueel avondeten. Vooral wanneer je in een Airbnb zit.

  februari 20, 2020 at 7:16 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.