lente

Lifesyle | Fit en fris de lente in: 7 tips

april 11, 2022

Door Annemiek – Wil je fit en fris de lente in? Met deze zeven tips ontdoe je zowel je huis als je lijf van onnodige ballast. Zet de ramen open en laat een frisse lentebries door je huis waaien. Kom van de bank af en ga naar buiten. Voel het weer stromen in je lijf en geniet van de heerlijke lentedagen die komen. Licht, energiek en lekker in je vel!

1. Houd een grote lenteschoonmaak

Een lenteschoonmaak is een prima manier om je huis te ontdoen van rommel en stof. Haal letterlijk de bezem er doorheen, doe spullen naar de kringloop die je niet meer wil en maak ruimte in huis.

Je huis schoonmaken en opfrissen geeft nieuwe zin en lichamelijk bezig zijn geeft energie. Als je huis schoon en opgeruimd is, zorgt dat letterlijk voor ruimte in je hoofd. Het is net of er een frisse lentewind door je hoofd waait.

Vergeet ook niet de ramen te zemen, want niets is fijner om door schone ramen naar buiten te kijken. Je ziet alles weer fris en helder.

2. Eet vers en onbewerkt

Eet je vers en voedzaam voedsel met zo weinig mogelijk toevoegingen, dan krijg je daar energie van. Verse en onbewerkte voeding, zoals verse groenten en volle zuivel, zit boordevol voedingsstoffen die je nodig hebt om je goed te voelen. Probeer deze lente eens een paar heerlijke en gezonde granola recepten. Hier vind je 10 recepten.

3. Geef jezelf een beloning

Zoek activiteiten en lekkere en voedzame maaltijden en snacks die jou het gevoel geven dat je jezelf een beloning geeft. Denk aan een heerlijke ochtendwandeling in de zon met een kopje koffie onderweg.

Of verwen jezelf met een ontbijtje van Griekse yoghurt en een topping van bessen en noten. Wat dacht je trouwens van salade met knapperige sla, pijnboompitten, geitenkaas, olijven en zongedroogde tomaten?

4. Vind een manier om elke dag actief te zijn

Als je activiteiten vindt waar je echt plezier in hebt, dan geniet je ervan om elke dag actief te zijn. Dat kan een wandeling zijn naar je lievelingsplek of dansen op je favoriete muziek.

Heb je geen zin om te bewegen en hang je liever op de bank? Probeer jezelf er dan overheen te zetten en toch op te staan. Elke keer dat het je is gelukt om je lichaam in beweging te zetten, zal je dat een goed gevoel geven over jezelf.

5. Zoek een beweegmaatje

Als je vrienden en collega’s vertelt over je plan om fit en fris de lente in te gaan, kan dat een krachtige motivator zijn en bekenden zelfs inspireren om met je mee te doen. Samen is gezelliger dan alleen, dus vertel zoveel mogelijk mensen over je voornemen.

6. Hydrateer je lijf

Meer water drinken is een van de eenvoudigste manieren om meer energie te krijgen. Een goede vochtbalans draagt bovendien bij aan een goede spijsvertering, een gezond gewicht en een stralende huid.

Zet een waterfles op je bureau als een constante herinnering om meer water te drinken of neem er eentje mee in je tas. Drink er steeds kleine slokjes uit en vul het flesje meteen bij als het leeg is.

7. Zorg voor voldoende slaap

Voldoende rust is cruciaal om je fit en energiek te voelen. Zorg daarom voor minimaal zeven tot acht uur slaap krijgt per nacht. Met een goede nachtrust word je uitgerust wakker en heb je alle energie om de nieuwe dag fris en actief te beginnen. Bijvoorbeeld met een paar lekkere rek- en strekoefeningen, waardoor je je nog fitter en energieker voelt.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Vitamine C & collageen: zo werken ze samen

    […] voor de gezondheid van je huid. Zo is deze lichaamseigen stof onder andere onmisbaar voor het hydrateren van je velletje. Een vitamine die nodig is voor de vorming van collageen, is vitamine C. Ontdek wat […]

    april 12, 2022 at 6:20 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.