boshuisje

Lifestyle | Workation bij Boshuisje De Malder

april 4, 2022

Vorige week was ik op ‘workation’ bij Boshuisje De Malder in Noord-Limburg. In eerste instantie was het plan om een review over het huisje te schrijven en mijn kortingscode te delen. Echter zijn er voor 2022 nog maar een paar plekken beschikbaar dus ga ik ‘m anders insteken. Ik ga je wat meer vertellen over mijn ervaring met een workation en hoe ik denk dat je daar optimaal gebruik van kunt maken. Natuurlijk blijft het huisje niet onbesproken en mocht je één van die paar nog vrije plekjes bij Boshuisje De Malder willen boeken; dan krijg je met mijn code MIRAENNEN €75 korting!

Boshuisje De Malder

De Malder is een fantastisch houten boshuisje in het Noorden van Limburg. Het huisje (voor 4 personen) is voorzien van een ligbad, een hot tub, een luxe keuken en meer. Het huisje is eenvoudig maar toch ook luxe en dat zit ‘m wat mij betreft vooral in de kleine dingen. De bedden zijn opgemaakt, alles is mooi ingericht, je hoeft geen handdoeken mee te nemen en ook aan shampoo en badschuim is gedacht, scheelt toch een hele hoop inpakken. Het huisje staat op een rustig bungalowpark tussen de bomen (het “echte” bos is twee minuten lopen) en bij binnenkomst wordt je meteen verwelkomd door zo’n fijne Finse sauna geur die dit soort houten huisjes vaak hebben. Op mijn Instagram vind je een “Boshuisje” highlight met uitgebreid beeldmateriaal, zeker leuk om te bekijken om er wat meer beeld bij te krijgen. Op de website van De Malder kun je alle tarieven en de beschikbaarheid zien, met mijn code MIRAENNEN krijg je €75 op je verblijf. Dit artikel is geen samenwerking maar als jij boekt met mijn code, krijg ik ook een tegoed om nog een keer in het huisje te verblijven.

Waar moet je op letten bij het boeken van een huisje

Wij (Rebecca en ik) zijn niet specifiek op zoek gegaan naar een huisje maar kwamen deze per toeval tegen en vond ‘m leuk. Bij het kiezen van een goed huisje voor je workation is het vooral belangrijk om te kijken naar de verwachtingen van iedereen die mee gaat:

 • Wil iedereen volledig werken en wat is daar dan voor nodig?
 • Wil je kunnen koken of elke avond uit eten of bestellen?
 • Wat wil je naast werken nog graag doen?
 • Welke eisen heb je om je comfortabel te voelen?
 • Vind je het belangrijk dat er iets te doen is in de omgeving?
 • Wil iedereen een eigen slaapkamer of is delen geen probleem?

De vragen die je jezelf “moet” stellen zijn in mijn ogen vooral gericht op comfort in combinatie met werk. Op een workation wil je waarschijnlijk werken, anders kun je net zo goed op vakantie, en dat moet natuurlijk wel mogelijk zijn op de plek waar je heen gaat. Voor mij zijn er weinig eisen; ik wil dat het internet goed is en dat ik het huisje een prettige plek vind qua uitstraling. In een donker en grauw huis, kan ik niet lekker werken. Een ander zal misschien een goede stoel of bureau belangrijk vinden, zet al je wensen op een rijtje en kijk wat bij jullie past. Ik vind verder een eigen slaapkamer belangrijk en heb een enorme voorkeur voor een huisje met een bad.

Maak het jezelf makkelijk

Een workation is wat mij betreft geen normale werkweek dus neem het er lekker van en maak het jezelf makkelijk. Neem comfortabele kleding mee, fijne verzorgingsspullen en plan je werk niet te strak; hierdoor komt er ook meer ruimte vrij voor creativiteit en nieuwe dingen.

Koop lekkere snacks, neem een extra gezichtsmasker mee en zoek de zachtste sokken die je kunt vinden: comfort is key.

Zo werk je ook nog eens optimaal

Wat wij dit keer niet gedaan hebben en ik de volgende keer anders zou doen, is de manier van werken. Ik heb vrijwel normaal gewerkt alleen dan wat minder uren en ik had maar één meeting. Van te voren had ik verwacht dat ik meer creatief bezig zou zijn maar eigenlijk gingen de dagen nu vrij snel op met normale werkzaamheden.

Een volgende keer zou ik dus meer opdrachten en oefeningen voorbereidingen zodat ik mezelf (en de ander) uitdaag om creatiever te werken of aan bepaalde dingen te werken waar ik normaal wat minder aan toe kom. Het was absoluut een mega rustgevende week en ik heb genoten van de rust maar ik denk wel dat juist zo’n andere omgeving ook heel helpend kan zijn op het gebied van nieuwe ideeën, brainstormen en content maken.

boshuisje

Ideeën voor “opdrachten”

Er zijn natuurlijk talloze dingen te bedenken om jezelf uit te dagen en bij deze alvast een klein lijstje met inspiratie.

 • Zet de timer op één uur en ga content maken voor je socials. Of je fotografeert of visuals maakt, maakt niet uit maar door hier een uur mee bezig te gaan, moet je zoveel doen dat je wel buiten je normaal gebaande paden gaat denken.
 • Brainstorm met elkaar over een nieuw product die aansluit op jullie doelgroep én winstgevend is. Schrijf eerst alle ideeën en woorden die in jullie opkomen op post-its en ga daarna combineren en schrappen. Door steeds meer de specificeren, aan te vullen én te schrappen, blijven er uiteindelijk een aantal bruikbare ideeën over.
 • Pak je website er eens bij en ga elke pagina na. Waar kun je nog een beetje finetunen, zijn de foto’s nog up to date of kunnen er dingen toegevoegd worden?
 • Bedenk een product voor het bedrijf van de ander!
 • Organiseer een fotoshoot! Vind je het lastig om mooie composities te bedenken en is je reisgenoot ook niet de meest creatieve fotograaf? Kijk eens op Pinterest naar beelden die jullie inspireren en maak er samen wat moois van.

Vergeet niet: rust is ook belangrijk dus plan alles niet te vol en maak er niet te veel “moeten” van, het moet wel leuk blijven.

boshuisje

Tot slot

Ik heb enorm genoten, laten we dat voorop stellen. Ik heb lekker gewerkt en héél veel geborduurd en dat was zo rustgevend. Heerlijk om even een stuk minder te moeten en niet na te hoeven denken over de was die nog opgehangen moet worden en of de katten wel op tijd binnen zijn. Volgende keer zou ik mijn/onze creativiteit dus iets meer stimuleren maar al doende leert men. Ik heb veel kunnen doen, veel geslapen en het huisje sloot perfect aan bij mijn wensen. Zo’n workation is wat mij betreft absoluut voor herhaling vatbaar en boshuisje De Malder ook!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Mitchel

  Leuk artikel met een duidelijke insteek! Ik ga binnenkort lekker weg en neem dan ook mijn laptop mee. In een andere omgeving werken, brengt nieuwe inspiratie mee!

  april 4, 2022 at 7:31 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel en geniet van jouw eigen tripje!

   april 5, 2022 at 7:41 am Reply
 • Sanne

  Heerlijk zo een boshuisje. De ideale ontspanning. Binnenkort gaan we ook weg. En stiekem tel ik enorm af.

  april 5, 2022 at 9:12 pm Reply
  • Mira Ennen

   Gnit ervan!

   april 9, 2022 at 11:20 am Reply
 • Vakantie in eigen land dit jaar? Hier een aantal tips!

  […] houses of strandhuisjes, zijn zeer populair. Ik ging zelf afgelopen voorjaar naar het populaire Boshuisje de Malder, daar is het geen uitzondering dat ze maanden vooruit volzitten, zeker in de […]

  oktober 3, 2022 at 6:20 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.