haar laten groeien

Lifestyle | Je haar laten groeien? Deze routine werkte voor mij!

november 1, 2022

Waar sommige mensen gezegend zijn met prachtig haar, had ik als kind al amper haar. Het groeit van nature bijna niet, ik heb kale plekken, weinig haar én heel dun haar. Niet echt de jackpot dus en absoluut iets waar ik onzeker over ben. Ik droom van lang golvend en vol haar maar weet inmiddels, op mijn 31e, dat dat voor mij een illusie is. Mijn haar is inmiddels wel langer en sterker dan ooit door het jarenlang aanhouden van een strikte routine. Het is nog steeds maar een fractie van het haar van mijn omgeving maar voor mijn doen is het beter dan ooit. Ik deel dan ook graag welke dingen voor mijn haar onmisbaar zijn en welke dingen ik vermijd. Wil jij je haar laten groeien? Lees dan snel verder!

Slapen met een masker

De belangrijkste stap uit mijn haarroutine is denk ik wel het slapen met een haarmasker. Ik slaap altijd de nacht voordat ik mijn haar was met een masker in en merk direct verschil als ik het een keer oversla. Mijn haar is dan meteen droger en minder verzorgd en het kost dan echt even om het weer goed te krijgen. Een hele kleine moeite met een heel groot resultaat dus. Je haar laten groeien begint bij gezond en sterk haar; als je haar een goede basis heeft, krijgt het ruimte om verder te groeien en is het niet alleen maar aan het “bestaan”.

Weinig wassen, niet zomaar shampoo en dubbel wassen

Ik was mijn haar 1x per week en ben zeer selectief in welke producten ik hiervoor gebruik. Een aantal merken komen door mijn keuring heen maar een 3+1 gratis aanbieding van de drogist, zul je in mijn badkamer niet voorbij zien komen. Ik merk echt dat kwalitatief goede shampoo een wereld van verschil maakt en investeer daar dan ook graag in. Ik was mijn haar altijd 2x, dat voelt schoner en fijner. Tussen mijn wasbeurten door gebruik ik, indien nodig droogshampoo, na het wassen verdeel ik een mengsel van olie en balsem door mijn haar, verder gebruik ik geen styling producten.

Sidenote: ik werk als ondernemer thuis in mijn eentje en zit daardoor vaak zat met vet haar in een knot gepropt op de bank te werken. Ik snap dat als je een baan buiten de deur hebt, je iets meer representatief wilt zijn. Mijn tip is om je haar maximaal 2x in de week te wassen en tussendoor droogshampoo te gebruiken. Je zult al snel merken dat je haar went aan het minder wassen en steeds minder droogshampoo nodig hebben.

Niet nat borstelen

Ik borstel mijn haar alleen met een Tangle Teezer, ik merk bij deze borstel zoveel minder haaruitval en haarbreuk en ik wil absoluut niet meer zonder. Ik borstel mijn haar nooit als het nat is en borstel altijd héél rustig.

Niet zomaar elastiekjes

Ook met elastiekjes ben ik kritisch. Ik gebruik absoluut geen ruwe elastiekjes of die met zo’n stuk ijzer erin en haal ze altijd voorzichtig uit mijn haar, zonder te trekken.

Geen hitte

Zeker in het begin toen ik wat langer en voller haar kreeg, was de verleiding groot om er wat leuks mee te doen want dat kon eindelijk. Mijn haar is echter zo broos dat ik er absoluut geen hitte op los laat, ook niet met beschermingsspray. De paar keer per jaar dat ik mijn haar föhn, doe ik dat koud en krul- of stijltangen gebruik ik absoluut niet. Je haar laten groeien wordt een stuk lastiger als je het tussendoor steeds beschadigt, vermijd hitte dus altijd en als je het toch per se wilt; gebruik dan een volledig keramische tang (alleen een coating beschadigt veel meer) en spray je haar in met een hitte beschermer.

En knippen dan?

Wij hebben altijd een thuiskapster die 1x in de 6 weken komt om Steven te knippen. Ik beslis altijd per keer of het nodig is en laat me in de praktijk 2 of 3 keer per jaar knippen. Ik laat de kapster dan afknippen wat nodig is zodat mijn haar altijd gezond is en lekker verder kan groeien.

Tot slot

Het lijkt misschien wat overdreven maar na veel testen heb ik gemerkt dat al die kleine details voor mij een heel groot verschil maken. De routine gaat voor mij volledig automatisch en kost me nul moeite. Ik ben erg blij dat ik de laatste jaren eindelijk een beetje haar heb gekregen en zal dan ook niet snel van mijn routine afwijken. Wil je je haar laten groeien? Test dan eens mijn routine en pas eventueel aan waar nodig. Elk haar heeft andere dingen nodig maar het grootste verschil zit ‘m voor mij toch echt in goede kwalitatieve producten.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.