goede nachtrust

Lifestyle | Een goede nachtrust? Dit helpt mij!

juni 4, 2020

Als kind sliep ik amper, soms nachten achter elkaar niet. Dokters konden niks vinden en ik bleef dramatisch slapen, tot ik ongeveer 3 jaar geleden thuis kwam te zitten. Ineens sliep ik super en merkte ik pas wat een goede nachtrust voor verschil maakt in je dagelijks leven. Ik wist natuurlijk 26 jaar niet beter maar jeetje, wat gaat er een wereld voor je open als je ineens wel normaal slaapt. Het leek alsof ik meer rust en minder prikkels nodig had overdag, om ´s nachts te kunnen slapen. Inmiddels slaap ik nog steeds prima en zijn er wat dingen die mij daarbij helpen, die deel ik graag met je.

Een fijne pyjama

Een pyjama die niet vervelend zit, vind ik essentieel. Omdat ik de laatste jaren nogal ben aangekomen, zaten eigenlijk al mijn pyjama´s veel te strak. Een knellende rand of krakende naden bij elke beweging draagt niet bij aan je slaapcomfort. Een pyjama in een goede, het liefst ruime, maat van een fijne zachte stof geeft me een luxe en comfortabel gevoel. Ik vind het ook belangrijk dat mijn nachtkleding mooi is, gewoon voor mezelf. Hier shop ik dan ook graag voor, onder andere bij LASCANA vanwege het grote assortiment.

Geuren

Ik ben helemaal fan van kalmerende geuren en maak er veelvuldig gebruik van. Mijn bed spray ik lekker in met lavendelspray en het slaapserum van Rituals gebruik ik elke avond. Als ik voor het slapen gaan nog lees in bed, steek ik een geurkaarsje aan; voor mij werken geuren absoluut rustgevend.

Me-time

Ik vind het fijn om elke avond voor het slapen gaan voor mezelf te zorgen en aandacht aan mezelf te besteden. Dit hoeft helemaal niet lang te duren; jezelf insmeren met bodylotion is al me-time. Door aandacht aan jezelf te besteden, kom je tot rust en voel je je meer voldaan dan wanneer je dat niet doet.

Je gedachten sturen

Als ik ga liggen en mijn gedachten gewoon laat gaan, wordt de nacht een drama. Ik ga dan piekeren en val niet in slaap, gelukkig heb ik daar iets op gevonden. Zodra ik met mijn ogen dicht op het kussen lig, ga ik een verhaal vertellen in mijn hoofd, dit kan over alles gaan, zolang je het zelf maar interessant vindt. Als je je dit aanwent, gaan je gedachten op een gegeven moment op de loop met dat verhaal en val je in slaap. Dit werkt voor mij perfect en meestal slaap ik hierdoor binnen een paar minuten.

En schermen dan?

Als je zoekt naar tips voor een goede nachtrust, lees je vrijwel overal dat je schermen beter kunt vermijden voordat je naar bed gaat, dit is echter niet iets wat ik doe. Ik weet dat het beter is maar ik ondervind geen directe hinder van wel een film kijken voor het slapen gaan dus het is voor mij niet per se een tip. Ik wilde ´m toch even benoemen omdat dit vaak de nummer één tip is. Als je merkt dat je met mijn tips nog steeds matig slaapt, kan het zijn dat je wel last hebt van die schermen en ze beter wel kunt gaan vermijden.

Heb jij een goede nachtrust?

*Photo by Logan Nolin on Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Wies | Nature of Happiness

    Ah dat gedachten sturen doe ik ook altijd! Ik bedenk me ook altijd iets leuks/fijns en dan val ik sneller in slaap, of tenminste, dat hoop ik dan haha. ASMR helpt bij mij soms ook wel!

    juni 5, 2020 at 4:15 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.