disq

Lifestyle | Geen zin in de sportschool? Probeer de DISQ!

oktober 16, 2020

Je had je voorgenomen om te gaan sporten maar hebt het ook druk met werk. Eigenlijk heb je geen zin om naar de sportschool te gaan en zo weer twee uur verder te zijn. Als je naar buiten kijkt, zie je dat het ook nog eens regent, helemaal niet motiverend om die fiets op te stappen..Herkenbaar? Voor mij in elk geval wel en ik ging de afgelopen weken dan ook aan de slag met de DISQ; een ideaal hulpmiddel waarbij je door middel van weerstand toch krachttraining kunt doen van waar je maar wilt!

Ik en sporten

De sportschool vind ik best leuk alleen ik merk wel dat het vaak een drempel is om over te stappen. Ik vind het belangrijk om te bewegen maar heb regelmatig geen zin om er tijd voor te maken, ook voelt het nu Corona weer opleeft niet helemaal prettig om me naar de sportschool te begeven. Thuis sporten doe ik regelmatig maar ik miste tot voor kort wel iets, ik had namelijk geen gewichten of andere hulpmiddelen. De DISQ leek me dus ideaal omdat je hierdoor wel thuis kunt blijven sporten maar op kracht kunt trainen door de weerstand.

Wat is de DISQ?

De DISQ is een draagbaar fitness apparaat; je hebt ´m wellicht al voorbij zien komen in mijn stories op Instagram. Je draagt een heupgordel met aan beide kanten een ¨DISQ¨; deze zorgen voor weerstand. Uit de DISQ komt een koord dat via je enkels naar het handvat leidt dat je vast houdt. Door deze contructie voel je met elke beweging die je doet weerstand, die weerstand is te verstellen naar verschillende standen.

Workouts en begeleiding

Een DISQ is los te koop maar ik kan me voorstellen dat je niet precies weet wat je er allemaal mee kunt. DISQ biedt hierom abonnementen aan waarbij je elke dag een work-out van 10 minuten in je mailbox krijgt én persoonlijke begeleiding van een personal trainer. De work-outs leren je toffe oefeningen om met de DISQ te doen en zijn op elk moment van de dag te volgen. De begeleiding kun je (bijna) zo gek maken als je zelf wilt. Heb je behoefte aan veel motivatie of specifieke adviezen? Dat kan? Wil je liever zelf aan de slag en af en toe contact als je een vraag hebt? Dat kan ook.

Mijn ervaring

Ik sportte al een tijdje minder omdat ik thuis gewichten miste en de sportschool een grote drempel is én niet prettig voelt door Corona. Ik hoopte dat de DISQ me ging geven wat ik miste én dat het feit dat de work-outs maar 10 minuten duren me geen kans tot smoesjes gaf. De DISQ zelf vond ik even wennen. De plek waar ´ie eigenlijk hoort, zat bij mij niet prettig; hij schoof dan bij het sporten van mijn heupen af en dat was niet praktisch, ik draag de DISQ dus wat hoger. Vanuit DISQ heb je goede begeleiding rondom dit soort vragen, trek dus zeker aan de bel als je ergens tegenaan loopt. De weerstand tijdens het sporten vond ik geweldig. Ik had direct het gevoel dat ik veel effectiever aan het sporten was en dat werd door de spierpijn bevestigd. De motivatie was sommige dagen nog een drempel maar daarbij helpt de lengte en de eenvoud van de work-outs zeker. Als ik écht geen zin heb of een hele drukke dag dan is 10 minuten nog steeds haalbaar en als ik eenmaal bezig ben is het gewoon leuk; de oefeningen werken heel enthousiasmerend. Ondanks dat de work-outs toegankelijk zijn, zijn ze zeker niet saai. Omdat de weerstand aan te passen is, zijn ze zowel geschikt voor beginnende als gevorderde sporters. Op sommige momenten vond ik het met mijn garnalenconditie wat heftig; dan deed ik gewoon op een wat lager tempo mee.

Tot slot

Voor mij is de DISQ dus zeker een oplossing en ik weet zeker dat ik ´m na de dagelijkse work-outs ook nog blijf gebruiken. Het haalt alle drempels weg en het tilt je home-work-out naar een hoger level; iets waar ik zeker behoefte aan heb nu de sportschool weer tijdelijk weg gevallen is. Doordat het zo makkelijk vol te houden is, heb ik nog nooit zo veel gesport. Ik ben zelf niet bezig met gewicht en maten maar ik voel me overduidelijk fitter en lekkerder in mijn vel. De communicatie vanuit DISQ is zeer goed geregeld; je krijgt goede instructies over de DISQ over de oefeningen en ze staan voor je klaar bij vragen. Een losse DISQ kost €250 maar met een abonnement ben je een stuk voordeliger uit; je betaalt nu voor 6 maanden personal training én een DISQ €249,95. Er zijn ook andere abonnementsvormen mogelijk waarbij je per maand betaald, je uiteindelijke som is dan wel wat hoger, hier vind je een overzicht. Wil je een abonnement afsluiten? Met de code Mira-DISQ krijg je €10 korting, deze code is geldig tot en met 31-10-2020. Alle informatie over de DISQ en de webshop zijn hier te vinden!

Zou dit iets voor jou zijn?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.