crimibox

Lifestyle | De Crimibox, is die de moeite waard?

februari 25, 2021

Ik denk dat ik ´m al zeker een jaar regelmatig voorbij zag komen op social media: de Crimibox. Tot vorige week bestelde ik er nooit eentje. Niet dat het me niet aansprak maar omdat het best veel geld is voor iets dat je één keer kunt doen. Dat is relatief natuurlijk want aan een avond uit, spendeer(de) je het wel met gemak. Anyway, vorige week kocht ik ´m wel en in dit artikel zal ik zo uitgebreid mogelijk mijn mening delen, zonder te veel te verraden. Over sommige details blijf ik bewust een beetje vaag, omdat de lol echt van het spel af is als je bepaalde dingen al weet.

Wat is de Crimibox?

Een Crimibox is een box waarmee je (zogenaamd) een moordzaak gaat oplossen. Je krijgt dossiers, bewijs, allerlei materialen en gaat ook online op zoek. De Crimibox is analoog te koop en digitaal. Bij de analoge versie zijn er ook digitale onderdelen maar krijg je bijvoorbeeld bewijsstukken en andere dingen in het echt, wat mij betreft zeker van toegevoegde waarde. De box is in je eentje te spelen of met meerdere personen. Mijn ervaring is dat met te veel personen niet lekker speelt en ik zou dan ook aanraden om de Crimibox met één iemand anders te spelen.

Wat kost de Crimibox?

Ongeveer tussen de €15 en €30, afhankelijk van welk dossier je kiest en of je voor een digitaal of analoog spel gaat. Er zijn ook digitale combi´’s te koop waarmee je wat bespaart.

Hoe werkt de Crimibox?

Je krijgt alles wat je nodig hebt digitaal of analoog aangeleverd en gaat dan van start zonder echt een gebruiksaanwijzing. Bij onze box zat een brief waaruit we al verschillende dingen konden opmaken om aan de slag te kunnen. Als je dat snel ziet, kun je meteen door maar er wordt dus niet gezegd ¨doe nu dit¨. Je wordt meteen in het spel gegooid en dat is even wennen maar wat mij betref juist extra leuk.

De Crimibox is in principe gericht op één keer spelen maar als je netjes met de (analoge) box omgaat en het materiaal niet te veel ¨bewerkt¨ kun je ´m prima doorgeven aan een ander, in elk geval is dat bij de Undercover box zo. Doorverkopen zou ik persoonlijk niet doen want je gebruikt bepaalde dingen wel echt maar Steven kan de door ons gespeelde box bijvoorbeeld prima ook doen.

Welke Crimibox speelde ik?

Loes en ik speelden de analoge Undercover box. Qua personages zeker wat connectie met de welbekende serie maar het verhaal staat er volledig los van. Als Undercover fan had ik iets meer overlap verwacht maar ach, het is natuurlijk ook gewoon marketing om deze connectie zo te maken. We hebben ongeveer 3 uur over deze box gedaan en dat is in verhouding wat aan de snelle kant. We hebben niet gehaast maar zijn gewoon ontzettend slim. Geintje natuurlijk, soms zie je iets gewoon meteen en soms duurt het uren, dat verschilt bij mij ook per dag. Anyway, voldoende speelplezier dus.

Wat vond ik er van?

Loes en ik vonden het beide ontzettend leuk. We zijn dol op dit soort spellen en gingen als een trein. Het was moeilijk maar niet te moeilijk waardoor het zeker leuk bleef en met z´n tweeën konden we de taken goed verdelen en zo samenwerken om tot een oplossing te komen.

Het enige nadeel vond ik dat het digitale gedeelte maar op één telefoon te bekijken was. Volgens mij zou dat door middel van je teamnaam op meerdere moeten kunnen maar dat werkte bij ons niet. Hierdoor zat ik soms vrij lang te niksen terwijl Loes online aan het speuren was. Zeker een nadeel en ik hoop dat dat bij een volgend spel wel gewoon werkt zodat we ook samen op onderzoek kunnen als er analoog even niks te speuren is. Een volgende keer zou ik dit oplossen door het digitale gedeelte op een laptop te doen in plaats van op een telefoon, zo is het makkelijker om samen te kijken.

Zou ik er nog een keer eentje kopen?

Absoluut! Ik vond het mega leuk en we zijn al aan het kijken wat ons volgende dossier gaat worden. Ik denk dat we voor een digitale gaan om dat ook eens te proberen, toch denk ik stiekem dat analoog beter gaan bevallen omdat het echt leuk is om door al die spulletjes te neuzen. Qua prijs vind ik ´m prima, ik geef dit graag uit aan een leuke middag of avond.

Tot slot

Ik ben heel blij dat ik er eindelijk eentje gekocht heb en Loes en ik hebben er een nieuwe hobby bij. Mocht je ook een Crimibox willen kopen, dan vind ik het heel lief als je dat via één van de linkjes in dit artikel doet. Ik krijg dan een klein gedeelte van jouw aankoopbedrag maar jij betaalt niks extra´s. Een leuke manier om me te supporten of te bedanken voor dit artikel! Veel speelplezier!

*Dit artikel is geen samenwerking maar bevat wel affiliate links.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.