muziek luisteren

Business | Muziek luisteren tijdens je werk? Dat kan stimulerend werken!

december 28, 2020

Advertorial Misschien denk je dat een muziekje op de achtergrond tijdens werk juist afleidend werkt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Muziek op de werkvloer heeft veel vaker positieve effecten op het brein. Natuurlijk spelen allerlei factoren hierbij een rol, zoals het geluidsvolume en welke muziek wordt afgespeeld. Ben jij benieuwd welke voordelen muziek luisteren tijdens het werk kan hebben? En hoe je muziek op een slimme manier kunt inzetten om lekkerder in je vel te zitten? Wij leggen het uit!

Rustige achtergrondmuziek

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat rustige achtergrondmuziek de werkprestaties kunnen verbeteren. Werk je op een plek met meerdere mensen, dan wil je hen natuurlijk niet tot last zijn. Met de juiste koptelefoon, zoals een professionele dj koptelefoon van Fritz Events, zorg je ervoor dat je geen overlast geeft aan anderen. Kies bij voorkeur voor muziek die je al kent of muziek die rustig wordt afgespeeld. Zo moeten barokmuziek en elektronische achtergrondmuziek erg goed werken om de productiviteit te verhogen. Drukke muziek kan juist tot meer afleiding en daardoor mindere werkprestaties leiden.

Werksfeer positief beïnvloeden

Er wordt vaak muziek aangezet op werkplekken waar productiewerk wordt gedaan, zoals in fabrieken en in de bouwwereld. Door de radio aan te zetten met vrolijke muziek, krijgt het personeel een boost. Hier is niet alleen de productiviteit bij gebaat, maar ook de sfeer op de werkvloer. Let er wel op dat de muziek niet te hard staat, want hierdoor kunnen er zelfs risicovolle omstandigheden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een ladder die omvalt of een collega die iets wilt vertellen, maar onverstaanbaar is geworden door het geluidsvolume. Het is belangrijk dat je de omgevingsgeluiden nog wel kunt waarnemen, want anders wordt het onveilig. En een beetje sociaal blijven met collega’s kan natuurlijk nooit kwaad. Dat spreekt voor zich.

Luister jij muziek tijdens het werk?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.