mijn bedrijf

Blog | Hoe mijn bedrijf veranderde de afgelopen jaren..

februari 9, 2021

Mijn bedrijf bestaat onofficieel zo´n 8 jaar, officieel ben ik pas 3 jaar een bedrijf. In dit artikel vertel ik je hoe ik ooit begonnen ben en wat er allemaal verandert is de afgelopen jaren. Wist jij dat ik ooit begon als beauty blog en wel 7 reviews per week plaatste?

Een blog

Tijdens mijn eerste studie aan de HKU moest ik een blog maken als opdracht. Ik vond schrijven altijd al leuk maar was nooit op het idee gekomen om er iets mee te doen. Ik ging aan de slag met de schoolopdracht en merkte dat ik het ontzettend leuk vond. Na het afronden van de opdracht, ging ik dan ook door. Een doel had ik niet. Ik vond het leuk om te doen, het leek me gaaf om pakketjes te krijgen en ik kreeg leuke reacties.

Ik studeerde, liep stage en had een bijbaan maar kreeg het voor elkaar om 7 artikelen per week te schrijven. Hoe weet ik niet, heel kwalitatief waren ze niet waarschijnlijk, maar ik nam het in elk geval zeer serieus. Na ongeveer één jaar kreeg ik mijn eerste perspakketje. Het waren lippenstiften van Oriflame en ik kan letterlijk alle kleuren nog opnoemen, zo onder de indruk was ik. Ik werkte dagen aan mooie foto´s en een uitgebreide review en voelde me een echte blogger. Al redelijk snel kwamen er meer perspakketjes en werd ik uitgenodigd voor events. Van SEO had ik in die tijd nog nooit gehoord en Instagram deed ik er maar een beetje bij.

Geld verdienen

Een aantal jaar ging het zo door met bloggen, eerst alleen over beauty maar later ook over eten en lifestyle. Dat ik over ondernemen schrijf en beauty en eten naar de achtergrond is verdwenen, is iets van het laatste jaar. Ik schreef nog steeds dagelijks, kreeg veel leuke pakketjes en regelmatig een betaalde opdracht. Instagram was inmiddels een stuk populairder geworden en daarmee ook een serieuzer onderdeel van mijn bedrijf. In mijn achterhoofd had ik wel het idee om iets serieus op te gaan bouwen online maar ik concentreerde me op mijn studie. Toen ik tegen het einde van mijn tweede studie een hartinfarct kreeg en vlak voor mijn afstuderen niks anders kon dan thuis op de bank liggen; besloot ik dat dit het moment was. Mijn studie kon ik voorlopig (later bleek definitief) niet afmaken, buitenshuis werken was geen optie en qua uitkering viel ik tussen wal en schip. Er moest dus wat bedacht worden en ik zag het ook als een kans. Ik verdiende al leuk bij met mijn blog maar ruim genoeg om de hypotheek mee te betalen, was het niet. Ik besloot me fulltime op mijn blog te gaan richten, schreef me in bij de KVK, focuste me op SEO en deed alles wat ik kon bedenken om mijn blog, en daarmee mijn inkomsten, te laten groeien. Mijn inzet had resultaat en al snel explodeerden mijn bezoekersaantallen en stroomden de aanvragen voor betaalde samenwerkingen binnen. Ik vond het bloggen nog steeds leuk maar merkte wel dat ik behoefte had aan méér. Ik wilde afwisseling qua werkzaamheden, iets nieuws leren en gewoon eens wat anders.

Mijn diensten

Omdat ik dagelijks vragen kreeg over bloggen, Instagram en ondernemen, besloot ik mijn kennis om te zetten in diensten. Ik merkte dat ik soms uren bezig was met advies geven en laten we eerlijk zijn; ik ben geen goed doel maar een bedrijf. Jarenlang heb ik geïnvesteerd in tijd en kennis om zo ver te komen dus ik vind niet dat ik al die kennis gratis moet weggeven. Op mijn blog zijn talloze gratis artikelen met advies te vinden maar voor persoonlijk advies, moesten mensen gaan betalen. Mijn diensten gingen vanaf het begin af aan meteen lekker en ik vond het heerlijk om afwisseling te hebben in mijn werkzaamheden en anderen te helpen ook zo’n leuk bedrijf op te zetten. Mijn diensten werden aangevuld met twee e-books maar nog steeds wilde ik meer..

De webshop

Ik ben niet iemand die het nooit genoeg vind maar wel iemand die continu ideeën heeft en het geweldig vind om nieuwe dingen te proberen. Mijn blog, Instagram en diensten liepen lekker en ik merkte dat het tijd was voor wat nieuws. Ik wil altijd blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen en had een mooi project bedacht; mijn eigen sieraden webshop. De shop opende 1.5 jaar geleden en dat is een hele goede keus geweest. Ik vind het één van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb en het is een fijne afwisseling met het schrijven, fotograferen en adviseren. De webshop groeide van kleine Instashop uit tot goed bezochte webshop en uiteraard ben ik van plan ´m nog veel groter te gaan maken. Update april 2022: na 2,5 jaar met heel veel plezier de webshop gerund te hebben, vond ik het tijd voor wat nieuws en heb ik mijn webshop verkocht.

De huidige situatie van mijn bedrijf

Op mijn blog plaats ik momenteel zo´n 5 artikelen per week, voornamelijk over business en lifestyle. Dit zijn de onderwerpen die ik leuk vind en dat is voor mij altijd de leidraad geweest; ik wil mijn werk leuk vinden. Hiernaast ben ik zeer actief op Instagram, ondersteun ik veel mooie accounts met hun online groei en loopt de webshop als een trein. Ik ben begonnen uit noodzaak; er moest gegeten worden en mijn huis moest betaald. Ondanks die noodzaak kan ik gelukkig ook zeggen dat ik ontzettend veel plezier heb in mijn werk. Ik geniet van de vrijheid, creativiteit en van het feit dat er altijd ruimte is voor mijn spontane ideeën. Ook heb ik een hele belangrijke les geleerd en ben ik ergens heel dankbaar dat ik zo jong zo ziek ben geworden. Het maakt niet uit wat er gebeurt, ik kan er altijd wel wat van maken. Je moet er ook zelf wat van maken, iemand anders doet het niet voor je. Of er nog wat nieuws bij komt? Vast en zeker! Ik heb veel ideeën, wil blijven leren en vind het heerlijk om elke dag te kunnen doen wat ik leuk vind. Op de korte termijn staan er geen nieuwe dingen gepland maar bij mij weet je het nooit. Wie weet word ik morgen wakker met een compleet nieuw idee. Het is niet zo dat er helemaal niks nieuws gepland staat. Er staan uitbreidingen van de huidige producten en diensten op het programma, die gaan jullie vanzelf hier terugzien!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Linda

  Wat leuk om te lezen! En wow 7 blogs per week! Respect! Ga lekker zo door, je blog zit vol inspiratie. Dank je wel!

  februari 9, 2021 at 9:38 pm Reply
  • Mira

   Lief, dankjewel:)

   februari 10, 2021 at 11:43 am Reply
 • Caroline

  TOP ! Eindelijk iemand die zegt waarop het slaat, je moet het zelf doen, … niemand zal voor jou de moeilijke taken opnemen.

  februari 10, 2021 at 10:53 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.