klanten via internet

Business | Zo krijg je klanten via internet

mei 5, 2021

Als online ondernemer is het krijgen van klanten via internet essentieel, je business is namelijk (grotendeels) online en dus je klanten vaak ook. In dit artikel deel ik een aantal tips waarmee je meer klanten via internet krijgt. Het artikel is voornamelijk gericht op ondernemers die diensten aanbieden maar uiteraard zijn de tips grotendeels ook toe te passen op andere ondernemingen.

Social media

Ik ben van mening dat social media onmisbaar is als je klanten wilt krijgen via internet. Natuurlijk kun je met SEO en een goede website ook veel, zeker als je iets heel unieks aanbiedt maar voor de meeste ondernemers zal social media onmisbaar zijn. Zoek uit waar je doelgroep zich bevindt en ga lekker aan de slag: op social media zijn zo ontzettend veel potentiële klanten te vinden!

Voorkom chaos

Sommige ondernemers lanceren project na webinar na masterclass na trainingsdag en promoten dat allemaal door elkaar heen. Geweldig dat je allemaal toffe ideeën hebt maar probeer je potentiële klanten niet te verwarren met te veel aanbod en promotie tegelijk. Natuurlijk kan je verschillende dingen aanbieden en ook promoten maar doe dat niet te veel door elkaar heen. Je kunt bijvoorbeeld elke maand één van je diensten uitlichten en je daar vol op focussen, zolang je je aanbod maar overzichtelijk houdt.

Wees duidelijk over wat je te bieden hebt

Wees duidelijk over je aanbod. Vertel je potentiële klanten duidelijk wat ze krijgen bij aankoop van jouw product, zorg dat praktische informatie goed vindbaar is en doe ook niet vaag over de prijs. Duidelijkheid is echt veel fijner voor mensen en onduidelijkheid kan je zelfs klanten kosten.

Reageer snel en altijd vriendelijk

Krijg je een vraag over je aanbod? Probeer daar dan zo snel mogelijk op de reageren met een vriendelijk antwoord. Laat mensen geen week wachten op een antwoord, in die tijd kunnen ze al overgestapt zijn naar iemand anders. Vriendelijkheid werkt altijd, ook bij onvriendelijke mensen en ook als je ze het liefst achter het behang wilt plakken.

Wees persoonlijk

Zorg voor persoonlijkheid bij het aanbieden van jouw diensten (bijvoorbeeld via social media). Mensen kopen diensten eerder bij een persoon dan bij een bedrijf dus zorg ook dat ze duidelijk kunnen zien wat voor persoon jij bent. Laat jezelf zien, deel je eigen verhalen en ervaringen en maak de mensen duidelijk wat jou nou zo uniek maakt.

Zorg voor verbinding

Verbinding is extreem belangrijk bij het aantrekken van klanten, zeker als je wat duurdere diensten verkoopt. Ga de verbinding aan met je klanten en maak contact. Social media, en met name Instagram, is hier een prachtig platform voor. Ga de interactie aan, reageer en probeer oprecht te zijn in het contact met je volgers en potentiële klanten.

Wees actief

Klanten komen doorgaans niet vanzelf naar je toe gerold dus wees actief bij het zoeken naar potentiële klanten. Als mensen niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niks van je kopen. Laat op zo veel mogelijk manieren weten wat jij te bieden hebt maar uiteraard wel via de relevante kanalen. Wederom is Instagram hier een prachtig gratis platform voor dus maak daar zeker gebruik van.

Hulp nodig?

Wil je meer klanten krijgen via social media maar weet je niet zo goed waar te beginnen of heb je er geen tijd voor? Ik kan je hier met heel veel plezier en enthousiasme bij helpen. Bij interesse kun je vrijblijvend contact opnemen met info@miratells.nl om je wensen te bespreken.

Hoe werf jij klanten via internet?

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.