Instagram verbeteren

Business | 4 Instagram tips die je account een level hoger tillen

juni 1, 2020

Elke dag krijg ik de vraag meerdere malen in mijn inbox; ¨ik wil mijn Instagram verbeteren, heb je een paar snelle tips?¨ Ik heb geen snelle tips, snelle tips kun je namelijk ook via Google vinden. Voor mijn adviesgesprekken ben ik uren bezig met het scannen van een account om vervolgens gepersonaliseerde tips te geven. In dit artikel wat algemene tips voor de mensen die zijn gaan zoeken via Google. Let op; je Instagram verbeteren is vaak een combinatie van heel veel factoren en bijna een soort puzzel. Als je hier hulp bij nodig hebt, mag je me altijd benaderen voor het Groeiprogramma of een Adviesgesprek.

Ga voor content, niet voor foto´s

Content en foto´s, daar zit een groot verschil tussen. Instagram neemt tegenwoordig geen genoegen meer met de foto´s die het vroeger prima deden op Hyves en Facebook; er moet content gemaakt worden. Het verschil tussen die twee is lastig te benoemen maar makkelijk te zien. Het is een combinatie van de kwaliteit van de foto, de setting, je pose, de bewerking en meer. Heel simpel gezegd; foto´s zijn vaak snel gemaakt, content niet.

Gebruik een preset

Een manier om je foto´s er als content uit te laten zien én de zo gewenste eenheid (kom ik later op terug) in je feed te creëren is het gebruiken van een preset. Met een preset bewerk je je foto´s met de gratis Lightroom app in één klik. Uiteraard kun je daarna nog aanpassingen doen maar de basis is dan altijd hetzelfde. Dit oogt zowel mooier als herkenbaar én professioneel.

Maak je bio in orde

Zorg voor een nette bio die duidelijk maakt wat je doet. Vermijdt bijzondere lettertypes want niet elke telefoon kan die lezen, roep geen vragen op en zorg dat het er netjes uit ziet. In dit artikel ga ik uitbreid in op alles waar je Instagram bio aan moet voldoen.

Zorg voor eenheid maar ook voor afwisseling

Eenheid nodigt uit tot volgen en is dus belangrijk. Die eenheid creëer je door een preset te gebruiken maar ook door je foto´s in dezelfde stijl te maken. Waak er echter voor dat niet al je foto´s hetzelfde worden. Elke keer dezelfde plant of dezelfde achtergrond geeft inderdaad eenheid maar is ook oersaai. Eenheid én afwisseling dus. Creëer dit bijvoorbeeld door je eigen stijl te ontwikkelen of door bepaalde kleuren terug te laten komen maar niet door elke keer hetzelfde te doen.

Tot slot

Je Instagram verbeteren is niet iets wat je snel doet en is afhankelijk van heel veel aspecten. Ik heb jaren lang experimenten gedaan, onderzoeken uitgevoerd en data geanalyseerd om tot bepaalde kennis te komen; geen snel klusje dus. Bovenstaande tips zijn gericht op het professionaliseren van je account met uiteindelijk groei als resultaat. Ik kom veel mensen tegen die willen groeien maar nog geen goede basis hebben, maak die eerst in orde voordat je gaat investeren in groei. Maak content met plezier, laat je inspireren en heb geduld en doorzettingsvermogen, dan ben je al een heel eind.

Wat is jouw Instagram account? Laat ´m achter en ik neem een kijkje! Die van mij vind je hier!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Bettie

  Bij mij scoorde laatst juist een ‘foto’ belachelijk goed en bereikte tienduizenden mensen. Maar een foto waar meer werk in zit, scoorde dan juist minder. Is meer dat het belangrijker is want je doelgroep/volgers interessant vinden.

  juni 2, 2020 at 10:01 am Reply
  • Mira Ennen

   Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk alleen als ik die allemaal moet benoemen in één artikel dan wordt het wel heel lang haha

   juni 2, 2020 at 12:18 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.