insta tips

Business | Aan deze Insta tips heb je écht wat!

oktober 15, 2021

Ik geef hier op mijn blog en Instagram regelmatig tips om je bereik, je interactie en je verdiensten op Instagram te verhogen. Die tips zijn gebaseerd op ervaring, onderzoek maar op informatie vanuit Instagram zelf. De laatste tijd deden ze weer flink wat updates en veranderde er een hoop. Ik deel in dit artikel 3 Insta tips waar je op dit moment zeker wat aan gaat hebben!

Reageer en like niet meteen

Reageer en like niet meteen op reacties onder je post maar doe één van de twee direct en de andere pas nadat je je volgende post hebt geplaatst. Dit zorg ervoor dat er weer een nieuw moment is waarop je onder de aandacht gebracht wordt (door jezelf) bij je volgers én het is goed voor het algoritme (het systeem dat bepaald of je post/profiel boeiend is of niet).

Zo weinig hashtags? Ja echt!

De tijd van tientallen hashtags is voorbij. Vanuit Instagram zelf adviseren ze nu 3-5 hashtags die echt relevant zijn voor je post. Zet de hashtag absoluut in je post en niet in een reactie, anders werken ze helaas niet mee aan je vindbaarheid.

Niet bewerken

Bewerk je post niet na het posten. Je zakt dan wee naar het begin van het algoritme en Instagram gaat opnieuw bepalen hoe boeiend je post is. Alle engagement van voor de bewerking, telt dan niet meer mee en dat is zonde. Controleer je post dus goed en anders is een goede inhoudelijke post met een klein foutje geen wereldramp. Zonde om het algoritme in de war te schoppen en geen mens meer te bereiken met je bewerkte en ‘perfecte’ post.

Bonustip

Post zeker wat je leuk vindt en waar jij blij van wordt. Wil je echter een groot bereik of geld verdienen met je account? Denk dan aan de meerwaarde bij het gros van je posts en probeer echt wat toe te voegen in de grote aantallen foto’s en teksten die dagelijks geplaatst worden.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om zelf een strategie te bedenken en te knallen met je social media? Ik kan je daar zeker bij helpen; mail vrijblijvend voor meer info of een kennismakingsafspraak naar info@miraennen.nl

Enneh..volg me zeker op Instagram voor nog meer Insta tips!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Jolanda, The Wow Effect

  Ik moet dus echt minder hashtags gaan gebruiken 🙂 Thanx voor de reminder, Groetjes Jolanda, Thewoweffect.nl

  oktober 29, 2021 at 10:29 am Reply
  • Mira Ennen

   Het belangrijkste is vooral om te kijken of je hashtags echt allemaal relevant zijn, daar wordt Insta het meest blij van:)

   november 1, 2021 at 11:42 am Reply
 • Jolanda The Wow Effect

  Ik moet dus echt minder hashtags gaan gebruiken 🙂 Thanx voor de reminder, Groetjes Jolanda, Thewoweffect.nl

  oktober 29, 2021 at 10:29 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.