groeien op instagram

Business | Groeien op Instagram? Hierom lukt het niet!

december 7, 2022

Doe je alles aan Instagram maar lukt het maar niet om echt te groeien? Herkenbaar voor veel mensen maar gelukkig ook (deels) op te lossen. In dit artikel deel ik een aantal zaken die het groeien op Instagram kunnen belemmeren.

Je zendt alleen maar

Als je alleen maar met jezelf bezig bent en puur berichten de wereld inzendt, is de kans klein dat je gaat groeien. Instagram is een sociaal medium, wat betekent dat het de bedoeling is dat je sociaal bent. Ga voor interactie en ga niet alleen een paar minuten online om je foto te droppen. Lok reacties uit met je posts en reageer op die reacties, reageer bij anderen en denk na over wat jij, naast alleen zenden, te bieden hebt.

Je bent een robot

Mensen willen graag mensen volgen, geen machines. Maak je account eigen en laat je persoonlijkheid zien. Je persoonlijkheid laten zien kan er ook voor zorgen dat mensen afhaken, niet iedereen vindt iedereen immers leuk, maar dat is niet erg. Door je oprechte persoonlijkheid te laten zien, verzamel je echte volgers op je accounts en dat stimuleert weer tot groei.

Je hebt te veel inactieve volgers

Elk account op Instagram heeft inactieve volgers, dat betekent niet per se dat je volgers hebt gekocht. Inactieve volgers krijg je in de loop der jaren doordat mensen hun account niet meer gebruiken, doordat random mensen je gaan volgen of omdat je gevolgd wordt door bots. Deze inactieve of neppe accounts zijn een enorme blokkade voor je groei. Hoe veel het er ook zijn, verwijder ze. Deze accounts gaan nooit likes of reacties achter laten, ze zijn slecht voor je statistieken en ze voorkomen dat je door kunt groeien. Als je een wat ouder account hebt en ze niet allemaal tegelijk wilt verwijderen (dat snap ik heel goed), verwijder er dan elke week een aantal.

Je gebruikt te weinig functies

Instagram vindt het leuk als je zo veel mogelijk gebruik maakt van alle functies die zij aanbieden. En, als Instagram je leuk vindt verschijn je vaker in de tijdlijn van mensen en wellicht wel op de explore pagina. Gebruik dus zo veel mogelijk functies die bij je passen. Maak lekker actief stories, plaats een keer een video, laat mensen vragen stellen en ga zo maar door. Hoe meer functies, hoe beter.

Je foto’s zijn niet van goede kwaliteit

Mensen volgen je wellicht omdat je iets interessants te vertellen hebt maar Instagram blijft toch echt een visueel medium en foto´s zijn belangrijk. Nu hoef je echt geen spiegelreflex van duizenden euro´s aan te schaffen maar let wel op de kwaliteit van je foto´s. Zorg voor voldoende (dag)licht, zoom niet in met een smartphone en let op details, dan ben je al een heel eind. Ook presets kunnen de kwaliteit van je foto´s er een stuk beter uit laten zien. Ik gebruik zelf deze en kan die je echt aanraden. De link is overigens een affiliate link dus mocht je ze willen aanschaffen dan vind ik het leuk als je dat via mijn linkje doet. Update: deze preset en shop is momenteel niet meer beschikbaar.

Tot slot

Besef je dat groeien op Instagram tijd kost en toewijding vraagt, dit zijn slechts een aantal redenen waarom je groei belemmerd zou kunnen worden. Met af en toe zomaar een foto plaatsen, ga je hier in elk geval niet je werk van kunnen maken. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren waarom het groeien op Instagram maar niet wil lukken. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan is een Digitaal Adviesgesprek wellicht iets voor jou. Ik neem dan uitgebreid de tijd om jouw account te scannen en je krijgt persoonlijk op jouw afgestemde tips en feedback. Mocht je hiervoor een afspraak willen maken dan kan je me tijdens kantooruren benaderen via de chat rechtsonder en anders via info@miraennen.nl.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Anne

  Ik zit inmiddels boven de 500 volgers en vind dat echt enorm, maar zou graag nog veel meer groeien! Kan nog een hoop winnen op de foto’s zelf, ben er niet zo’n ster in ?

  Vind het knap hoe jij alles zo gestyld over laat komen, zonder dat het nep is!

  april 11, 2020 at 12:17 am Reply
 • Marloes

  Ik zou nog graag willen groeien op Instagram. De 1000 volgers halen binnen twee jaar is mijn doel en ik denk ook heel haalbaar 🙂 Fijn weer zo’n blogpost!

  april 11, 2020 at 1:58 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.