Goedkoper leven

Lifestyle | 10 dingen die het leven goedkoper maken

mei 9, 2019

Foto door Fabian Blank on Unsplash
Besparen heb ik altijd al een leuke uitdaging gevonden, of ik nou veel verdiende of weinig. Ik ben van mening dat goedkoper leven vaak niet moeilijk is en deel graag mijn tips met jullie!

Boodschappen

Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar als ik hier met mensen over praat, zijn ze toch vaak verbaast. Ik ben dol op de Albert Heijn; fijne winkel en leuk assortiment maar mensenkinderen, wat zijn ze duur. Zo heb ik een aantal producten die ik wekelijks koop, deze zijn bij de AH in sommige gevallen bijna een halve euro duurder dan bij de Jumbo. Kijk dus zeker eens naar je wekelijkse boodschappen en of je daar makkelijk wat slagen in kunt maken. Albert Heijn heeft daarentegen vaak week fijne aanbiedingen dus kijk zeker eens naar de merken die jij vaak koopt.

Online bestellen

Online boodschappen bestellen kan bij veel supermarkten en ik vind het fantastisch. Ik word niet verleid door aanbiedingen en schappen vol snoep, en neem niet 10x zo veel mee als nodig. Door online je boodschappen te bestellen kun je rustig alles aanklikken wat je nodig hebt (en de goedkoopste variant vinden), en weersta je verleidingen en overhaaste keuzes. Als je je boodschappen ophaalt in de winkel in plaats van te bezorgen, bespaar je ook weer een paar euro.

Mobiele telefoon

De tijd dat we allemaal de nieuwste smartphone wilden is wel een beetje voorbij toch? Met een ¨ouder¨ toestel kun je tegenwoordig ook al alles en ik raad zeker aan om langer met de telefoon te doen. Met een Sim Only abonnement betaal je geen kosten voor een toestel en dat scheelt vaak al rond de €15 per maand. Ik heb vaak tegen het einde van mijn abonnement wel behoefte aan een nieuwe telefoon. Ik probeer dit dan een paar maanden te rekken en bespaar op die manier toch al snel €100.

Groente & Fruit

Ik heb het al vaker benoemd op mijn blog maar als je een Turkse supermarkt in de buurt hebt, is het eigenlijk zonde om je groente en fruit bij een keten te kopen. Naast dat je een kleine ondernemer steunt, zijn vrijwel alle producten aanzienlijk goedkoper. Zo heeft ¨mijn¨ winkeltje 4 mango´s voor €1. Iets waar ik bij de normale supermarkt al gauw €8 voor zou betalen. En ja, sommige producten zien er wat minder perfect uit maar de smaak is eerder beter dan slechter.

Kleding en schoenen

Kijk eens naar tweedehands items op bijvoorbeeld United Wardrobe. Ook als je tweedehands geen prettig idee vindt, kun je daar prima slagen. Er zijn namelijk best veel mensen die nieuwe items verkopen die niet meer geretourneerd kunnen worden en dat kan soms tientallen euro´s schelen. Als je je aanmeldt via mijn link, krijg je €5 shoptegoed. Overigens vind ik dit ook een mega fijn platform om zelf het een en ander te verkopen.

Benzine

Tank niet zomaar als je tank leeg is, maar hou speciale tankdagen in de gaten. Zo hebben we hier een pomp die elke donderdag 2 cent korting per liter geeft. Als je daar elke keer je tank vol gooit, scheelt dat al gauw op jaarbasis.

Euroclix

Nog zoiets wat ik al jaren gebruik en waar ik oprecht fan van ben. Euroclix is aangesloten bij vrijwel alle webshops en geeft je de mogelijkheid om clix (geld) te sparen met je online aankopen. Als je veel online shopt is het een kleine moeite om dit via Euroclix te doen en spaar je zo tientallen euro´s bij elkaar.

Chromebook

Een paar jaar geleden had ik snel een nieuwe laptop nodig en schrok ik nogal van de prijzen. Elke laptop die voldeed aan mijn eisen kostte al gauw €750-€1000 en het grote nadeel vind ik dat zo´n apparaat vaak na een jaar of 2 zo langzaam is dat je weer een nieuwe nodig hebt. Ik kwam uiteindelijk uit bij een Chromebook van €300. Dit apparaat werkt bijna volledig via Google Drive en update zichzelf. Ik heb ´m nu bijna 3 jaar en hij is nog even snel als de eerste dag. Hij start in een paar seconden op en ik kan er alles op wat ik wil. Uiteraard heeft een Chromebook ook nadelen; zo kun je er geen programma´s (Sims/Photoshop) op installeren en is het qua documenten echt heel erg wennen. Het gebruik is anders dan Windows en daardoor moet je even inkomen. Toch zou ik iedereen dit aanraden, zeker als je een klein budget hebt.

Kringloop

Als ik iets nodig had voor in huis zoals bijvoorbeeld bloempotten, een specifieke pan of een ijslepel, was ik altijd geneigd om naar ketens te gaan. Inmiddels ben ik groot fan van de kringloop. Ze hebben er vrijwel alles en het is nooit vies of kapot. Ook betaal je maar een fractie van de nieuwprijs en is het beter voor het milieu. Ook deze tip klinkt wellicht voor de hand liggend maar het zit zo in ons systeem om naar winkels als Ikea of Xenos te gaan. Niet per definitie verkeerd, maar geef de kringloop eens een kans en maak het een gewoonte als het je aanspreekt. Je kunt er echt leuke dingen scoren en mij geeft het altijd een fijn gevoel.

De Bibliotheek

Veel mensen zullen, al is het maar 1x per jaar, wel eens een boek kopen en misschien wat vaker een tijdschrift. Super leuk, maar ook vrij duur voor iets wat je vaak maar één keer leest. Ik maak met veel plezier gebruik van mijn bibliotheekabonnement. Dit kost rond de €40 per jaar en ik kan zo veel boeken en tijdschriften lezen als ik wil. Een beetje tijdschrift abonnement kost je al gauw €60 per jaar en een nieuw boek €20. Als je dus twee boeken per jaar bij de bieb haalt en een keer de Linda meeneemt, heb je de kosten er al uit.

Tot slot

Met deze tips heb ik heus niet het licht uitgevonden. Wel ben ik van mening dat we allemaal veel dingen uit gewoonte doen, die onnodig duur zijn. Door simpelweg wat gewoontes te veranderen kun je makkelijk geld besparen en goedkoper leven. Ook maak je vaak ook nog eens duurzame keuzes en dat is altijd mooi meegenomen. Ik ben zelf absoluut geen zuinig type maar ik vind het wel zonde om onnodig te veel geld uit te geven. Dat spendeer ik dan liever aan een fijne vakantie, een mooie bikini of een lekkere bak sushi. Met dit artikel hoop ik je wat inspiratie te geven, als jij een leuke tip hebt om het leven goedkoper te maken, laat die dan vooral achter in de reacties.

Wil je meer van mij zien? Volg me dan op Instagram via @miraennen!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Anne

  Goede tips, ben laatst voor het eerst naar de kringloop geweest en vond het ook echt geweldig!

  mei 9, 2019 at 8:14 am Reply
 • Milou

  Kringloop koopjes, ik houd er van! Online boodschappen is ook zeker een goeie tip, denk er steeds over na om dat te doen.

  mei 9, 2019 at 3:34 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.